Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 505
  • 745
  •   1
Отговори
# 330

Продължаваме да търсим причината за подуването на лимфните възли,на дете на почти 2г.Някои спадат и след време отново нарастват,други имат леко увеличение.Не са големи-до 1 см,като имаше един около 2 см. Висока температура не е вдигал от месец и половина.Неутрофилите имаха покачване,но далеч от долна граница. Личната погледна резултатите и не каза нищо.Дали да продължа да търся в тази посока? От точка 2 оставам с впечатлението,че все пак там има някакъв проблем. Какво мислите?

Пускали ли сте кръвни изследвания, тумурни маркери? Не искам да ви плаша, но точно заради подути лимфни възли откриха рак на един приятел в гимназията. Подути лимфни възли при грип или след грип е едно, но ако няма външни показания инфекцията в тялото има

# 331
Ох, и на мен ми се върти точно това в главата, но не искам да я плаша. Намекнах няколко пъти, не знам до колко на сериозно ми е приела намеците. Аз говоря от личен опит и точно температура от 37,2 беше един от знаците. Лошото е, че детенцето е много малко и не може да каже много. Все се надявам да е нещо повърхностно. Следя я потребителката с новини, но явно ги въртят. Пак да се повторя “мили хора, умолявам ви, търсете топ специалист хематолог!!!!!! Не оставяйте нещата така!!!!!”

# 332
Благодаря ви, момичета! Когато започнах да търся в нета  евентуално заболяване според симптомите попадах на статии за лимфоми.Не се страхувам от диагноза.Страхувам се,че не зная с какво да се боря.Последните твърдения на завеждащ детско отделение са хламидия и постваксинален лимфаденит.Вчера се обадих в Исул(хидили сме и там).Отново грубо отношение.Детето било от хората,на които просто лимфните възли си се палпират.Да чакам,може и да ги "израсте" Всички лекари категорично отхвърлят тежко заболяване,защото досега детето щяло да бъде много зле.
Какви туморни маркери могат да се пуснат?И тях съм разглеждала многократно ,но нищо не разбирам.
Vici75,точно твои постове съм чела.Успокояват ме.Че не съм хипохондрик.Че не съм луда,търсейки причината.
Мисля тези дни да пуснем за лаймска болест,цитомегаловирус,токсоплазмоза,паразитология.Надявам се да ме насочите за туморните маркери.
Ще се обаждам в друга клиника.Дано там се съгласят да погледнат възлитет с ултразвук.
Днес сме на задължителна детска консултация.Дано мине номера с грипа ,за да се размине реимунизацията.Ако не ще се разпиша.

# 333

Ще ми помогнете ли с разчитането на резултатите? Утре ще ги види и лекарят ми. Бавно се качва хемоглобинът, но не се предавам, в началото на декември беше 93.

# 334
дидка, ние сме посещавали д-р Амин, http://www.tokudabolnica.bg/bg/hematology и сме правили ултразвук на подути лимфи в Образна диагностика http://www.tokudabolnica.bg/bg/medical-imaging по негова препоръка, защото искаше лекар, който се занимава само с образна диагностика да прецени и да си каже мнението отделно от него. На същото място има и добър хирург- Д-р Оги, който също може да даде мнение, ние сме ходили при него отново за лемфни възли.

# 335
Откога са подути лимф.възли? На колко е детето? Има ли всички зъби? А ваксини скоро направени?

При моето дете се подуват мн често отзад на врата. От боледуване, при никнене на зъбки + ниска темп.
След едната ваксина 2-3 сед бяха подути като реакция.
Иначе търсете добър хематолог.

# 336
Здравейте,

Когато съм в овулация от есента забелязвам, че едната ми гърда става видимо по-голяма от другата в някакъв момент от тези няколко дни в месеца. Преди не съм забелязвала подобно нещо.
Най-често след душ, явно от топлата вода и след около час - нещата са нормални.
Ходих на УЗ при един специалист - според него няма нищо притеснително.
Въпреки това отидох на преглед и в Онкологията - там ми направиха само мануален преглед и ми видяха УЗ от предния преглед. Казаха ми, че няма нищо притеснително и няма нужда да се прави толкова скоро отново УЗ. А пък за повече изследвания също няма основание.
Но сега, когато отново съм в овулация и се получава това съм отново притеснена.
На някоя от вас случвало ли се е?

# 337
Първите възелчета се появиха преди да навърши 1г,по шията.Вторите -по слабините след 3-4 места.По главата са от септември.Детето след два дни навършва 2г,последното зъбче изби преди месец.Ваксини са поставяни след 5-ия месец.По 1 на месец.По шията и врата се прибраха почти всички,но се появиха 2 нови.По слабините има леко увеличение.На главата бяха по 1 от двете страни,дълги около 2см,сега са по 3 ,според мен около 6-8 мм.Общо взето-спадане-увеличение-спадане-увеличение.

# 338
Здравейте. Микроскопското броене по_точно ли е от това с машината?
Става въпрос за тромбоцити. Апарарно винаги ми ги изкарва ниски, а на микроскопското са добре. Четох за псевдотромбоцитопенията, където точно така се получава. Личната ми лекърка каза да гледам микроскопското.

# 339
И моите изследвания излязоха. Суе ми е в норма, но горна граница, Лим ми е ниско, Гран високо, хемоглобина 124, кръвна захар 6. Другите горе долу в норма

# 340
Здравейте и много благодаря предварително на отзовалите се. Имам дъщеря на 6 месеца след контакт със болно дете от варицела(един ден преди да избият пъпките му) направих изследвания на дъщеря ми, да разбера дали ще се разбили и тя та резултатите ще ги приложа на снимка, ако някой компетентен ми помогне ще съм много щастлива защото почти се побърках

# 341
Здравейте ! Някакъв лек за гнойни налепи на сливиците ? Ходила съм 2 пъти на лекар 3 седмица съм така без температура , зачервяване ! Само от време на време болка ! Правила съм гаргара с тетеа и лака , казала съм сода и мед , пила съм лимонов сок . От лекарствата всякакви видове за смучене иии нищо пръсках и биозин орал , но сега се мажа с Гранулин и пак има два налепа! Някакви идеи ?

# 342
Здравейте ! Някакъв лек за гнойни налепи на сливиците ? Ходила съм 2 пъти на лекар 3 седмица съм така без температура , зачервяване ! Само от време на време болка ! Правила съм гаргара с тетеа и лака , казала съм сода и мед , пила съм лимонов сок . От лекарствата всякакви видове за смучене иии нищо пръсках и биозин орал , но сега се мажа с Гранулин и пак има два налепа! Някакви идеи ?

А от какво са провокирани тези налепи, лекарите дадоха ли ти медицинско обяснение?

# 343
Първите възелчета се появиха преди да навърши 1г,по шията.Вторите -по слабините след 3-4 места.По главата са от септември.Детето след два дни навършва 2г,последното зъбче изби преди месец.Ваксини са поставяни след 5-ия месец.По 1 на месец.По шията и врата се прибраха почти всички,но се появиха 2 нови.По слабините има леко увеличение.На главата бяха по 1 от двете страни,дълги около 2см,сега са по 3 ,според мен около 6-8 мм.Общо взето-спадане-увеличение-спадане-увеличение.

didka-moni аз за туморни маркери не мога да те посъветвам т.к. проблема при нас излезе на най-обикновени кръвни. До туморни маркери не се стигна. Всичко което описваш е много притеснително за мен, и ми е много трудно да ти дам какъвто и да е съвет. Освен единствено да посетите някое светило в хематологията. Търсете. Виж по-напред имаше предложение. Знам че докторите те въртят и отпращат. И при нас така беше, макар и не в БГ. Ако ти кажа какви предположения имахме от доктори - че е бактерия от басейн (понеже плувахме), че настинка, че бактерия от пробвани дрехи в магазин. Глупости да ти чуят ушите, чак не можех да повярвам как на доктор му идват на ума такива глупости. Е накрая се оказахме с левкемия и то в доста напреднал стадий. Всичко се размина..Слава на Бога. Сега обаче съм и хипохондричка, и параночика и каквото се сетиш, защото на днешно време всеки май нехае и гледа да му мине деня...

Нашите симптоми бяха: сънливост, умора (заспиване в 4 след обяд за нощен сън), ниска температура 37 (нито висока, нито ниска), никакъв апетит, подути лимфни възли на гушката (ту се подуваха, то минаваха), целите крака в синки, кръв от носа постоянно, сърбеж по гърба, постоянно потене с причина и без причина. Това което заблуди и нас, че преди да му се приспеше след обяд дивееше адски с други деца. Не можеш да кажеш, че има проблем.

Абстрахирай се от това което ти написах ако можеш, за да не почнеш да виждаш тези симптоми и при вас. Това е само за твоя информация. За това казах да търсите хематолог, защото той най-добре ще прецени от какви изследвания ще има нужда. Възможно е да е така както са ви казали, но е възможен и другия вариянт. Просто търсете, не се примирявайте. Успех ти желая и ще чакам да пишеш.

# 344
Някой гълтал ли е костилка от Личи против главоболие?

Общи условия

Активация на акаунт