Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 563
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Ми моят мъж е с такава особеност. Ми не, почиства си добре сливиците, гаргара прави и така. Гледа да не задържат остатъци от храна. Аз коментирам джобове на сливиците, които са си физиологин аособеност. Задържат храна, която може да загние, ако не се почиства. Не коментирам инфекции и други заболявания на сливиците

# 391
Добре, де, аз се сещам, че в миналото съм имала такива налепи на моменти, макар и не много като количество. От няколко години нямам, обаче. Значи излиза, че при мен не е особеност, във връзка с "дизайна" на сливиците. На какво може да се дължи тогава?

# 392
Благодаря ви!

MissChanandlerBong, това с Визата беше просто пример, не смятам, че скоро ще ходя към Щатите. Въпросът беше, че в много ситуации (например, при кандидатстване за някои по-специфични професии) е наложително да си с перфектно психическо здраве и се зачудих доколко тази информация е общодостъпна.

silver birch, благодаря за милите думи! Hug

За тези професии се изисква документ от психодиспансера, че не се водиш на учет, а се водиш на такъв, когато си бил настаняван в психиатрична болница. Последно (не ми е меродавна информацията) общ регистър няма т.е. ако си лежал в Ловеч примерно, в Пловдив психодиспансера няма подобна информация.

Освен това за някои специфични професии така или иначе минаваш психо тест.

# 393
От какво може така да ти падне имунната система,че да имаш проблеми-освен от ХИВ,стрес,антибиотици?За други причини не се сещам.Може ли да е генетично?

# 394
От  химиотерапия, включително при лечение на автоимунни, левкемия, алергии и т.н. от много неща може. След тежко заболяване. Защо питаш.

# 395
От какво може така да ти падне имунната система,че да имаш проблеми-освен от ХИВ,стрес,антибиотици?За други причини не се сещам.Може ли да е генетично?

Нещо те притеснява конкретно ли? По принцип има кръвно изследване, което може да ти даде информация какво е състоянието на имунната система в момента. Това е absolute neutrophil count (ANC). То всъщност не е директна измерване, а изчисление от белите кръвни клети и процент от нетрофилите. Когато имунната система е в добро състояние и човек е здрав, ANC e между 2,500 и 6,000. Това се проверява задължително при хора в процес на химиотерпаия (ако ANC e под 2500, химиотерпията се отлага) и след успешно лечение на онкологични заболявания. Не съм сигурна дали просто така може да го провери човек.

# 396
Излезнаха ми резултатите от урината, това за седимента ме втрещи, моля ви кажете какво мислите и какво може да значи това? Направо се шашнах, ужас :/

# 397
Имаш си инфекция.

# 398
  • Burgas, Bulgaria
♥ HAPPY ♥ ,  Тони - благодаря Ви , момичета за включването . Понеделник ми обеща да отидем на хирург или поне при неговите дружки от Спешно , те хич не го питат , наскоро го чули как кашля и го изтреляли на рентген . Та съм убедена , че ще се погрижат . Тони , има личен лекар , исках да кажа , че никога не е ходил и едва ли ще иде , ааа излъгах на 37г.  кара Варицела тогава отиде .
Много тежко ги изживява всякакви болежки , сега дудне - черният ми дроб сигурно е омазнен и притиска , викам си на акъла , мозъка ти е омазнен . И му се скарах , след като днес не отиде на лекар , да не ми говори по темата . За награда торта си купи Rage

# 399
Е то това не ходене на лекар е пословично за БГ. Като някакъв героизъм се е криво разбрало и всеки с това претендира. Направо си късам нервите с цялата ми рода по този въпрос. Майка ми решила да няма личен лекар, но сега като я тресна инсулт чупи пръсти. Да му мисля аз, на кого и как да звъня от другия край на света. Според мен човек не може да бъде безотговорен нито към себе си, нито към хората които обича и го обичат.

# 400
Не бе хора,просто питам.
За съжаление все по-често чувам за отслабен имунитет и как да го подсилим.Аз с моя бронхит и няколко антибиотика за изминалата година не е лошо да взимам нещо.Спрях се на Биозин.Някой пил ли го е?

# 401
  • София
Не бе хора,просто питам.
За съжаление все по-често чувам за отслабен имунитет и как да го подсилим.Аз с моя бронхит и няколко антибиотика за изминалата година не е лошо да взимам нещо.Спрях се на Биозин.Някой пил ли го е?

Да, аз съм доволна от Биозин. Пила съм и за майки, давала съм и от детския на сина ми.

# 402
И аз пих Биозин тази есен. Пропуснаха ме някои есенни и ранно зимни вируси, но сега съм болна.

# 403
  • Варна
Не бе хора,просто питам.
И аз съм на същото положение, след няколко бронхита и 4 АБ, както се оказа излишни. Основната диагноза за в момента е алергичен ринит, имам мухъл и влага в 3 помещения, наводняват ме съседи. Тъпча се с антихистамини, ще ходя на алерголог, но как да ае стабилизирам? Екомер, биозин ?! Салпалмето, така ли се казваше, кое е добро от котешкия нокът?

# 404
Екомера не го препоръчвам. Детето прави два курса с него и се скъса да боледува-и докато го пиеше и след това...

Общи условия

Активация на акаунт