Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 47 425
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Симптомите на тази отслабеност на мускулите, променливо кръвно налягане, кашлица, която сутрин малко успявам да къртят, болки в гърдите, ребра и плешки, както и субфебрилна температура продължават. Посетих вторник на частно пулмолог. Изслуша ме и на база изследвания, които наистина са добри, без гранулоцитите, които явно докторите изобщо не гледат и каза, че нищо ми нямало. Това не било температура до 37.5 и че от самата кашлица съм била така. Изми си ръцете с либексин и при работа паричките. Купих го, почнах го но същата работа. Взех си инхалатор и почнах инхалации вкъщи. Симптомите продължават. Посетих личната за 7 път и тя след преглед каза същото, чисто ти е дишането, добре изглеждащ, нищо ти няма. Изписа ми за кашлица мукосолван и ме отпрати. Но и днес пак съм така. Реших да дам храчка за антибиограма и ще видим кво ще стане. Никой буквално не ми обръща внимание. Мен ме притеснява, че от 27.12 съм така и нямам подобрение

Температурата, независимо каква е, щом е по-различна от 36,6, си индикира проблем. Това е моето мнение. 37,5 не е температура, която е опасна и може да предизвика гърчове или другите усложнения след висока температура, но все пак е аномалния за мен.
Моят съвет е - не ги оставяй да те размотават и да те връщат вкъщи. Бъди твърда и ги накарай да ти обърнат внимание. Нещо има, което вирее там в тоя организъм. Не може постоянно да си с повишена (макар и малко) температура, вече месец да кашляш. Ако ще някаква алергия да е... все пак трябва да се докаже. Чувала съм, че при алергия може да се повиши температурата. Помисли пък за този вариант. Не знам, не съм лекар, но тях ги мързи вече да работят професията си и работят само за парите. Покажи им, че ще се наложи да работят върху теб, просто бъди твърда и си отстоявай правата.

# 631
Симптомите на тази отслабеност на мускулите, променливо кръвно налягане, кашлица, която сутрин малко успявам да къртят, болки в гърдите, ребра и плешки, както и субфебрилна температура продължават. Посетих вторник на частно пулмолог. Изслуша ме и на база изследвания, които наистина са добри, без гранулоцитите, които явно докторите изобщо не гледат и каза, че нищо ми нямало. Това не било температура до 37.5 и че от самата кашлица съм била така. Изми си ръцете с либексин и при работа паричките. Купих го, почнах го но същата работа. Взех си инхалатор и почнах инхалации вкъщи. Симптомите продължават. Посетих личната за 7 път и тя след преглед каза същото, чисто ти е дишането, добре изглеждащ, нищо ти няма. Изписа ми за кашлица мукосолван и ме отпрати. Но и днес пак съм така. Реших да дам храчка за антибиограма и ще видим кво ще стане. Никой буквално не ми обръща внимание. Мен ме притеснява, че от 27.12 съм така и нямам подобрение

Температурата, независимо каква е, щом е по-различна от 36,6, си индикира проблем. Това е моето мнение. 37,5 не е температура, която е опасна и може да предизвика гърчове или другите усложнения след висока температура, но все пак е аномалния за мен.
Моят съвет е - не ги оставяй да те размотават и да те връщат вкъщи. Бъди твърда и ги накарай да ти обърнат внимание. Нещо има, което вирее там в тоя организъм. Не може постоянно да си с повишена (макар и малко) температура, вече месец да кашляш. Ако ще някаква алергия да е... все пак трябва да се докаже. Чувала съм, че при алергия може да се повиши температурата. Помисли пък за този вариант. Не знам, не съм лекар, но тях ги мързи вече да работят професията си и работят само за парите. Покажи им, че ще се наложи да работят върху теб, просто бъди твърда и си отстоявай правата.

Това не е вярно - 37 градуса, включително, е нормална температура за здрав човек.

# 632
Здравейте. Изкарах ужасен грип, после вирус с болки в гърлото без антиб.
И от 2 дни съм със зверски болки в гърлото. Смуках Неоангин, Трахизан, гаргари, мед, пръсках Тантум верде, е не минава. При всяко преглъщане ми се реве, едвам ям, едвам си отварям устата, почти не спя. Такова чудо от дете не ми се беше случвало. Нямам гной, но ми изписаха антибиотик. Започнах го.. не се издържа. След кой прием да очаквам подобрение? Как е възможно така да се възпали това гърло.. Случвало ли ви се е?
След 3 прием трябва да почувстваш облекчение .Антибиотика Аугументин ли е?

# 633
  • София
Бубалина , миналата година кашлях 3-4 месеца.
Снимки , храчки , секрети , пкк и нищо и нищо . Никой нищо не установи .
Най-накрая пих Синекод и кашлицата приключи .
През това време пих , антибиотик десетки сиропи , инхалации , противоалергични , и нищо не ме караше да спра да кашлям.

Синекод т го започнах ранна пролет и се чудя , дали не е повлияло времето , а не сиропа.
Пих също и мента глог и валериан , тъй като много доктори казаха , че кашлям уж на нерва почва.
После писах тук и по препоръка на съфорумки ср оказа , че кашлицата може да е заради стомашни проблеми.

В крайна сметка се оказа , че имам някакви такова и пих есмумизан и нещо за киселини .

# 634
Днес пуснах изследване за храчка. Ако там се изолира бактерия ще е добре, че ще мога да се противопоставя на личната и на тази, на която платих. Ако излезе чисто ще видя какво да правя. И аз и миналата година ме мотаеха, но тогава ми стигаше температура само до 37.3 и нямаше отслабеност, накрая ми изолираха само един единствен бацил стафилокок. А до октомври чувствах усложненията от грипа, с които дойдоха и засягане на нерви в главата, ръцете и гърба. Тази година температурата стига до 37.5 и има голямо отмаляване на мускулите и ми прави впечатление, че се вдига всеки ден по едно и също време между 09:00 сутринта до 18:00 вечерта. Вечер и сутрин е 36.6/7.

# 635
А пусна ли си пкк и црп? Ако наистина всичко е чисто, пийни малко синекод/демефан и да се приключва

# 636
А пусна ли си пкк и црп? Ако наистина всичко е чисто, пийни малко синекод/демефан и да се приключва

Пуснах на 15 януари. От ПКК само гранулоцитите са над нормата, а при АСТ и ЦРП всичко е в норма

# 637
Добре де,в БГ няма ли някой като д-р Хаус,диагностик???
След като никой от конвенционалните лекари не се справя...Логично е.

# 638
За мен е странно да поддържам такава температура, при положение, че като съм здрава не я вдигам повече от 36.8 и липсва кашлица, такава слабост и нощно изпотяване. От няколко места чух, че  туберкулоза варирала така, но се надявам да не е това

# 639
Здравейте, бременна съм в 26та седмица.   При престой в патологична, заради контракции ми изолираха Ешерихия коли от влагалищен секрет. Симптоми нямах никакви и винаги са ми били чисти микробиологиите.
Проведох лечение 7 дни по 3 Амоксиклав по антибиограма.
На някой друг изолирали ли са му тази бактерия и има ли шанс с 1 курс да се е излекувала.?

# 640
  • Варна
Пак съм с хрипове, пак на АБ. Световъртеж, раздразнен стомах. Как ще ме доподреди Авелокса, не е истина. Не знам какво да правя?! Скапала ми се е имунната система и пипвам всеки вирус. Заразиха ме на работа предната седмица, сега пак в болнични. Направо се отчайвам вече.. три месеца болна.

# 641
Здравейте. Изкарах ужасен грип, после вирус с болки в гърлото без антиб.
И от 2 дни съм със зверски болки в гърлото. Смуках Неоангин, Трахизан, гаргари, мед, пръсках Тантум верде, е не минава. При всяко преглъщане ми се реве, едвам ям, едвам си отварям устата, почти не спя. Такова чудо от дете не ми се беше случвало. Нямам гной, но ми изписаха антибиотик. Започнах го.. не се издържа. След кой прием да очаквам подобрение? Как е възможно така да се възпали това гърло.. Случвало ли ви се е?
След 3 прием трябва да почувстваш облекчение .Антибиотика Аугументин ли е?

Да, благодаря.

# 642
Пак съм с хрипове, пак на АБ. Световъртеж, раздразнен стомах. Как ще ме доподреди Авелокса, не е истина. Не знам какво да правя?! Скапала ми се е имунната система и пипвам всеки вирус. Заразиха ме на работа предната седмица, сега пак в болнични. Направо се отчайвам вече.. три месеца болна.

Имуностимуланти взимаш ли? Ако така ти е паднал имунитетът - вземи няколко дни отпуск, отиди на спа, релаксирай и почини. По себе си мога да кажа, че ми пада така имунитетът, когато се преуморя и веднага ме лепва нещо..

# 643
  • Варна

Имуностимуланти взимаш ли? Ако така ти е паднал имунитетът - вземи няколко дни отпуск, отиди на спа, релаксирай и почини. По себе си мога да кажа, че ми пада така имунитетът, когато се преуморя и веднага ме лепва нещо..
Няма начин, мога само да си мечтая. С две деца, наводнено жилище, скапани съседи, как да не изтрещя?! Все болни, все без пари. Болна, здрава задълженията ми си стоят.
Иначе пия витамин ц с цинк, витамин б и д3, хапчета коприва. Имам изорекс, но май няма смисъл щом ще пия авелокс

# 644
панорамната снимка при стоматолог покрива ли се от здравна каса?

Общи условия

Активация на акаунт