Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 439
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ами Pelli, за съжаление е така. Ама какво? Да спрем да търсим свестни, да спрем да ходим, да започнем да се самолекуваме ли? И то за сериозни неща.. после като стане зле положението няма ли пак при лекарите да се отиде (но вече евентуално с тежки усложнения или по-зле)?

# 121
  • Варна
Цял доцент ме гледа и омота. Само ми крещя защо не съм била на пулмолог и като отидох, какво?! Форумът пак да помага. Ако не се интересуваме как ще знаем за снимки и прочее. Майка ми не би се сетила. Дядо ми заради една спестена снимка си отиде от сепсис.

# 122
  • София
Така е. За съжаление много информация трябва да търсим сами. И мен са ме обърквали и лекували неуспешно и доценти и професори. Много е ценна информацията и съветите във форума (отсята и проверена, не просто приемана на доверие 100%). Съвсем друго имах предвид. Дано се е разбрало.

# 123
Да, форумът помага, но няма как да сложи една слушалка или да гадае. Затова се ходи на лекар. Аз имам астма и 99% от случаите се оправям с вентолин, ако е много зле, урбзон. Антибиотик не бях пила от години, макар да правя спазъм от ови, детето и то. Но и не вдигам температура, а и лекарите разчитат че си познавам тялото по отношение на хроничното заболяване, както и за хроничните на децата. И питат. То човек сам си знае. Но ако им дойде човек без астма с т и хрипове или кашлица- логично бумкат антибиотика, който се изписва за конкретния грип. На някои може да искат снимка, но народа и снимки не ще, че го е страх. А и от снимката до снимка има разлика. На снимка на баба ми в областен град не видяха счупване, което на хубав апарат и опитен рентгрнолог видя много ясно. Но 6 месеца се мъчи преди това, въз основа на онази " снимка".

# 124
То да те е страх да отидеш на лекар.
Но винаги трябва да се търсят добрите лекари и да се казва кои са,за да се помага на повече хора!В този ред на мисли,прекрасният проф.Иво Петров е номиниран за мъж на годината.Гласувах за него естествено.Който иска може да гласува Simple Smile
На майка ми един УНГ ѝ каза,че нищо ѝ няма и нищо не виждал на снимката,а тя е с изкривена носна стена/преграда,не помня с подробности.Та затова,винаги при съмнение търсете второ мнение и търсете мнение от хората,които са се лекували от вашата болест Simple Smile

# 125
Момичета, мислите ли, че на 2-ри (сряда) ще успея да намеря читав лекар, който да ми направи ултразвуково изследване и доплеровата сонография на мозъчните вени и артерии? Предполагам, трябва ми сърдечно-съдов или ангиолог.
Дори не знам към коя болница да се насоча...
Чувала съм, че в "Трета градска" са добри за тези неща.
Дайте насоки, ако се сещате. Peace

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 23:39 от Гърне без похлупак

# 126
Момичета, мислите ли, че на 2-ри (сряда) ще успея да намеря читав лекар, който да ми направи ултразвуково изследване и доплеровата сонография на мозъчните вени и артерии? Предполагам, трябва ми сърдечно-съдов или ангиолог.
Дори не знам към коя болница да се насоча...
Чувала съм, че в "Трета градска" са добри за тези неща.
Дайте насоки, ако се сещате. Peace
По темата най-добрите са в Сити Клиник Simple Smile

# 127
PELLI, а понеже виждам, че често препоръчваш "City Clinic", ти, всъщност, коя имаш предвид? Те нали са 2 - една на "Цариградско" и една на "Околовръстното"?
Не знам нищо за тази болница, но имам интерес да ги посетя за някои изследвания. Примерно, четох, че разполагат с 3 Тесла апарат за ЯМР, а на мен най-вероятно ще ми се наложи да прибегна до такова изследване скоро.

# 128
Търся добър дерматолог-  за дете, София или Плевен. Pensive

# 129
На Цариградско е с онкологична насоченост, а на околовръстното сс система

# 130
Търся добър дерматолог-  за дете, София или Плевен. Pensive

Доц.Мери Ганчева,София,ул.Позитано,МЦ Лора.
Да,препоръчвам Сити Клиник,тази на Околовръстното,в другата също има ДКЦ и различни кабинети и специалисти Simple Smile

# 131
Ще пия Аугменитн 7дни за кашлицата,накрая какво да пия за гъбички?Един Микомакс ще стигне ли?

# 132
  • София
Ще пия Аугменитн 7дни за кашлицата,накрая какво да пия за гъбички?Един Микомакс ще стигне ли?

Pelli, в другата тема тъкмо го обсъждахме. Ако искаш и имаш как, консултирай се с лекар за схемата (1 хапче или 3 на 1,3,5 ден).
Редактирам се, че бях написала грешно дните..

Желая ти бързо оздравяване.

Последна редакция: пн, 31 дек 2018, 14:12 от silver birch

# 133
  • Варна
Намерих сигирно единствения пулмолог на работа във Варна, д-р Друмев в Терапията. Е, нямам пневмония! Амамще си изпия азака, който така ме тръшна, че се уплаших здраво. Изписа ми спрей за нос с кортикостероиди, то след два месеца теч назад и напред, ще се съглася и на това. Не ми взе пари, беше усмихнат, любезен и добронамерен. Вика ме след 15 дни. Не знам, дано успея най-накрая. Това са два месеца и 4ти АБ!!!

# 134
Аз вече почти привършвам с Аугументина ,кашлицата ми се махна  Laughing Вземах пробиотик по 1 на ден за гъбите .Но може и Микомакс -те са 3 хапчета .Достатъчно е на 1 и 3 ден да се вземат само

Общи условия

Активация на акаунт