Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 587
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Ми едва ли ще изчезне, рефлукс специално. Трябва да си намериш храни, които не ти дразнят. И да избягваш тези, които дразнят. Хапчетата много помагат
bubulina_baby ето статия за грипа, май протича точно като при теб https://dnes.dir.bg/obshtestvo/d-r-angel-kunchev-ochakvame-pik-n … redata-na-yanuari , с мускулна слабост

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 09:30 от ♥ HAPPY ♥

# 166
Козметичка ми каза да си направя разтвор от салицилов спирт, сулфатизол и хлорнитромицин. Мазах се 5-6 пъти и като прочетох страничните реакции на антибиотика се притесних и спрях.
Мислите ли, че би ми навредил след толкова малко ползване?

# 167
И аз съм правила подобен разтвор, но без сулфатизола. Не мисля, че ще ти навреди (макар че и ползата е условна при този начин на употреба), защото го нанасяш директно върху кожата и количеството активно вещество на Аб , което попада в тялото е минимално. Следователно риска и възможността от появата на страничните ефекти също е сведен до минимум.
Страничните ефекти и данните за тях са в следствие на опити и проучвания  при приемане на антибиотика и не се отнасят адекватно за мазането върху кожата. И все пак за  лечение на кожни проблеми е добре да се съветваме с дерматолог е моето мнение Simple Smile

# 168
  • София
Oт излизане снощи започнах да кашлям (сухо).
От час - вече к напрежение в челото, температура 36.7.

Какви мерки да взема за да я спра? От ходене до ГПто мисля че няма смисъл.
Благодаря

# 169
При жлъчна криза освен дуспаталин кое действа бързо?

# 170
Моята задна или е от рефлукс или алергична, запопват да действам и изключвам. От кого да почна алерголог или гастро? Толкова се напатий, още не съм добре. Не мига още два месеца в бронхити да изкарам.

Аз нали ти казах че също имам задна хрема и се чудя дали е от алергия също. Та утре ще ходя на алерголог и ще пиша какво е казала. Въпреки това една позната каза, че имала такива симптоми и си купила такава машинка за инхалации с хладен въздух, и си правила инхалации, и кашлицата спряла. Че сега търся и аз ще си взимам такава. До колкото разбрах помага за хрема, каллица, алергии и ангина

# 171
Starrydream, може да пийнеш топъл чай, парацетамакс , инфлуцид , упсарин, нурофен и други от този род.  Ако кашлицата продължи или стане по-упорита- на лекар.

# 172
ендокринолог ми каза да направя 7 изследвания, но нямам направление от него (написани са ми на едно листче и е подпечатано)
може ли личният да ми даде направление, за да могат да минат по ЗК?

# 173
  • София
Зависи кои от тях са по здравна каса. Личният лекар ще каже за кои от тях може да даде направление.

# 174
Зависи кои от тях са по здравна каса. Личният лекар ще каже за кои от тях може да даде направление.
но е възможно да даде така ли?
защото ми бяха казали,че само специалист може да даде направление за такива изследвания

# 175
  • София
но е възможно да даде така ли?
защото ми бяха казали,че само специалист може да даде направление за такива изследвания

И на мен са ми казвали така, но личната ми е давала за някои, които влизат по здравна каса.

# 176
  • Варна
Моята задна или е от рефлукс или алергична, запопват да действам и изключвам. От кого да почна алерголог или гастро? Толкова се напатий, още не съм добре. Не мига още два месеца в бронхити да изкарам.

Аз нали ти казах че също имам задна хрема и се чудя дали е от алергия също. Та утре ще ходя на алерголог и ще пиша какво е казала. Въпреки това една позната каза, че имала такива симптоми и си купила такава машинка за инхалации с хладен въздух, и си правила инхалации, и кашлицата спряла. Че сега търся и аз ще си взимам такава. До колкото разбрах помага за хрема, каллица, алергии и ангина
Ден 4 на Азакс, нямам сили да ходя, уморявам се. Обаче хремата не спира и с антихистамините от пулмолога. Ще се гръмна!!!! До понеделник пак ще съм зле.
Джанет, инхалатор ли? Имам, как да го ползвам, стои като паметник.

# 177
  • В друг свят...
Здравейте, искам да си пусна изследвания за инсулинова резистентност. Не ми е ясно обаче, достатъчно ли е изследване на инсулин или трябва да е или т. нар. HOMA. Също така, дали трябва или не трябва да се консумират въглехидрати и захари предишният ден (попадам на различни мнения). Благодаря предварително на отзовалите се.

# 178

Ден 4 на Азакс, нямам сили да ходя, уморявам се. Обаче хремата не спира и с антихистамините от пулмолога. Ще се гръмна!!!! До понеделник пак ще съм зле.
Джанет, инхалатор ли? Имам, как да го ползвам, стои като паметник.

Стига бе, напълни го със сода и лайка и давай. Препоръчително е да се редуват разтворите. Веднъж пъро правиш със сода и лайка, после с разтвор морска сол. Не знам как точно се слага, защото аз нямам, току що си поръчах инхалатор, ама съм сигурна че ще успееш да го включиш и ще ти помогне Simple Smile

# 179
Здравейте, искам да си пусна изследвания за инсулинова резистентност. Не ми е ясно обаче, достатъчно ли е изследване на инсулин или трябва да е или т. нар. HOMA. Също така, дали трябва или не трябва да се консумират въглехидрати и захари предишният ден (попадам на различни мнения). Благодаря предварително на отзовалите се.

Трябва да се приемат въглехидрати не само предният ден, а поне седмица преди изследването.

Не трябва да си консумирала храна и да си пила вода в рамките на 12 чАса, преди да отидеш в лабораторията.

"Пълната версия" на това изследване включва трикратното измерване на Инсулин + Кръвна захар - веднъж на гладно и 2 пъти след прием на глюкоза, разтворена във вода. Седи се 2 чАса в лабораторията.
При по-съкратения вариант, който, предполагам, ще избереш, можеш просто да си тестваш нивата на Инсулин и КЗ на гладно.
Не е нужно специално да пускаш HOMA-индекс - с лекота можеш да си го изчислиш и сама, без да плащаш допълнително в лабораторията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт