Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 533
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Миналата седмица посетих лл относно цялостното ми отмаляло е на цялото тяло плюс кашлицата. Назначиха ми антибиотик Зинат за 5 дни. Петък отидох отново казвайки, че тези симптоми не минават, аз продължавам да се чувствам отмаляло, една лекота, безчувственост, кашлицата и субфебрилна температура. Прати ме на снимка. Там излезе бронхит. Лл ми  каза да продължа със Зината още пет дни два пъти по една таблетка. Тази лекота, отслабеноСт , температура и кашлица не минават. А тя няма да ми даде направление, защото не дава лесно. На какво може да се дължи това отмаляло е или лекота на тялото , уточнявам ръце, крака, врат, гръб

# 226
Как си с имунната система?Защо не вземеш нещо да попиеш известно време?

# 227
Синът ми изкара миналата година бронхит- 7 дни в болница на венозен Аб + Аб на таблетки, урбазон, инхалации и един куп други лекарства.  След това пи и бисептол още 5 дни. Чувстваше се зле през цялото време. Не можеше да си поеме дъх като се налагаше да ходи.  Нормално е да се чувстваш отпаднала. Тежко състояние е и се нуждаеш от почивка. Него го лекува педиатър, след като ЛЛ 3 седмици твърдеше , че е вирус ,и са му чисти гърдите , докато не се видя бронхита на снимка + възпалено гърло, нос, синуси , уши и какво ли още не...
 Та ако имаш възможност  потърси по-квалифициран лекар специалист, за да ти назначи лечение. Един Аб , не знам доколко е достатъчен.

ПП: Какво са ги стиснали тия направления, като поне сега е началото на месеца?!  Imp

# 228
  • София
На мен ми изписаха Алгезал за гърба, невробекс и при болка да редувам дексофен и ибупрофен.
Силни пристъпи ли получаваш, колко време траят?

И аз съм пила дексофен доста. Даже дали не беше заедно с кардиплант.
Силни са ми бодежите, секват ми дъха, не мога да поема въздух, боли и трае около минута, две, да държа даже ми е трудно...
Мажех с волтарен изписан. Като ги купувах, тази в аптеката се чуди верно ли са за мен такива неща...бях на 18 Simple Smile

Точно бях на 18г, когато ми откриха изправена лумбална лордоза, остеохондроза и дископатия. На никой не му се вярваше Simple Smile

# 229
Защо, дъщеря ми има артрит от 10 годишна и доста преди 18 се сдоби с дископатия. Нищо чудно няма, но и в аптеките вече има всякакви хора.

# 230
  • София
Предполага се, че една идея по-зрели и възрастни хора имат подобни заболявания.

# 231
# 232
  • София
Ами според мен затова гледат странно като чуят такива диагнози. Включително и мен вчера в Пирогов, когато казах какви заболявания имам и кога са открити.
Мисълта ми беше, че възрастовият праг при такива заболявания пада.

# 233
По принцип медицинско лице, което се държи професионално, не изказва такива мнения
За съжаление всякакви ги има

# 234
Аз не зачитам лл, които не дават направление. Това е техен дълг, много мразя да се правят на соециалисти и да изписват антибиотик на тяхна глава. Писнало ми е от лл идиоти и сменям, ако не съм доволна. Така личната ме умори с два вида антибиотик, което после се оказа алергия и като й казах, се разсмя на мой гръб. Лл да не дават направление не е от вчера, но заслужават по- строго, така да се каже отношение. Много власт си мислят че имат

# 235
Сега е момента да ги смените
Ако има с кой
Според мен системата с ЛЛ е сбъркана. Или може би трябва ново поколение лекари, а не старите от поликлиниката, дето едва щракат на компютър, а ако им се обадят от касата или от хеи, получават инфаркт
Но за съжаление младите лекари хич и не мислят да стават ЛЛ. Все специалност гонят.

# 236
Не се ли сменят юни-декември?Искам да сменя моят.

# 237
  • Варна
Декември знам аз и така направих. По принцип добре ме лекуваше, но се държеше тотално идиотски с мен. Почти 20 г изкарах при нея и се махнах. Можени да съм сбъркала

# 238
  • София
Е срока мина,

геломитрол форте (за потушаване на киселините беше идеята) - на гладно или 3 пъти на ден ми е предписан.

# 239
Половин час преди ядене, пък ми е казвано, като тавипек, който пия...бил с някакви масла и така се пиел, личната даже се обърка с геломиртол, явно са подобни Simple Smile странно.

Аз вече изпадам в депресия..родих преди 7м секцио и животът стана ад...кървя между цикли, Горчев рече полип, уж ме изчовъркаха, излезна ендометрит хроничен и цервицит мисля...пап-а бе 2-ра група преди абразиото...Пих ципрофлоксацин, алергия направих, взеха ми секрет- чист...после имах пак задържана кръв, после някво възпаление и 10 дена аугментин, пак си имам обилен мензис със съсиреци, Пих и дицинон, спря ми на 6-ти ден, пак имах задържана кръв и днес на омси ден изтече....но не мога вече...смених колко лекари с надежда да нямам вече задържане на кръв, но все същото дори след абразиото....четох, че при тези възпаления има такова кървене, но явно не ме лекуват правилно....ако имах рак, нали щеше да се види на хистото? И хормони няколко пусках, нищо...много съм отчаяна, цикълът ми винаги е бил приемлив...от Русе съм и е трудно с бебе да пътувам, но...някоя насока, ако може? Благодаря Sad

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 21:10 от Ива Кръстева

Общи условия

Активация на акаунт