Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 540
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Не ми прилича на пъпка. Ако беше ухапване, сигурно щеше да те сърби. Ако действително те притеснява, нека личната ти лекарка те погледне все пак. Трудно е да се каже какво е.

# 211
Благодаря на Гърне без похлупак и DeVa®.
Ако направя просто изследване на нивото на инсулина, ще бъде ли достатъчно за диагностика на резистентност?

Не.
Може да имаш нормален инсулин на гладно и после да скочи след глюкозата.
Аз съм така.
И да знаеш, че инсулинът на гладно трябва да е не повече от 6. Не гледай реф. стойности на лабораториятя, които са до 25.

# 212
  • В друг свят...
Благодаря DeVa®, ще се прави пълното изследване...но сега съм на ниско въглехидратно и ще поизчакам да ми писне да ограничавам, за да имам нормално хранене преди изследването.

# 213
  • София
Не ми прилича на пъпка. Ако беше ухапване, сигурно щеше да те сърби. Ако действително те притеснява, нека личната ти лекарка те погледне все пак. Трудно е да се каже какво е.
мисля направо на специалист - дерматолог ли трябва да е?

# 214
  • София
Здравейте, снощи имах бодежи в сърдечната област за около 10мин. Бяха придружени със задух и болки в гърба.
Тази сутрин неразположението продължава. Веднага бих потърсила медицинска помощ, но съм с дете на 1г3м и нямам възможност да ходя с него до лекарски кабинет.

# 215
Най- вероятно е невралгия.
Аз имам такива периоди, бяха ми изписали нещо за сърце...някакви синусови аритмии ли беше, уж се израствало, но все още ми се случва Simple Smile

# 216
Задуха не е от невралгия.

При личният си лекар поне за една кардиограма не можете ли да отидете?

# 217
Здравейте и Честита Нова Година!
Извинявам се за въпроса, знам, че не по темата, но не откривам тема към днешна дата за хепатит С. И все пак ако някой от вас разкаже ако знае по въпроса ще съм много благодарна. Питам за моя позната, има хепатит С. Казали са й в София или Варна да отиде, но е изплашена , незнаен в кой град , как протичка лечението щ, взима ли се материал от черния дроб ило е само с кръвни изследвания? Има ли странични реакции от тези лекарства от лечението? Колко време се чака  по каса ако се извърши? Някой лекувал ли се е за хепатит С и къде при кой доктор?

# 218
  • София
Най- вероятно е невралгия.
Аз имам такива периоди, бяха ми изписали нещо за сърце...някакви синусови аритмии ли беше, уж се израствало, но все още ми се случва Simple Smile

Мда, невралгия. Направиха ми кардиограма, рентгенография на гръден кош и бял дроб, кръвни изследвания - всичко в норма. Ужасна болка е това, предпочитам да родя нормално 100 пъти.
Мерси за съветите Hug

# 219
Ужасно е...на мен също кардиогами и ехо на сърце нищо не показват сега, но на мен ми се случва може би веднъж годишно. Кардиплант май ми беше изписан.

# 220
  • София
На мен ми изписаха Алгезал за гърба, невробекс и при болка да редувам дексофен и ибупрофен.
Силни пристъпи ли получаваш, колко време траят?

# 221
  • Варна
Пак имам секрети и отхрачвам. Хремата е намаля, но не спира. Покашлям пак. Доктор не искам да видя повече!

# 222
На мен ми изписаха Алгезал за гърба, невробекс и при болка да редувам дексофен и ибупрофен.
Силни пристъпи ли получаваш, колко време траят?

И аз съм пила дексофен доста. Даже дали не беше заедно с кардиплант.
Силни са ми бодежите, секват ми дъха, не мога да поема въздух, боли и трае около минута, две, да държа даже ми е трудно...
Мажех с волтарен изписан. Като ги купувах, тази в аптеката се чуди верно ли са за мен такива неща...бях на 18 Simple Smile

# 223
  • София
Леко страничен въпрос.
Понеже касата беше затворила, след прегледа - ще е некоректно ли ако занеса утре направо направление (днес ще го взема) , вместо да платя 40лв (за прегледа)?
Нямам идея колко получват от ЗК.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 13:12 от Starrydream

# 224
Споко,аз кашлям като магаре след антибиотика.Но ще ми мине.
Събудих се и аз със силни болки в средата на гърба,може би съм спала лошо.Раздвижих се,мина ми малко.При определени пози болката е ужасна.

Общи условия

Активация на акаунт