Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 503
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте!
Момиче на 20г съм.От както се помня все имам дискомфорт и вагинално течение.Когато започнах да посещавам гинеколози откриха бактериална и гъбична вагиноза.Вече повече от година все лекувам,оправя се за малко и това е.За полов живот не мога и да си помисля от болки и дискомфорт.Изследваха ми пролактина завишен беше,оправиха го преди година.Сега пак изследвах,пролактина ми е висок и също ми откриха инсулинова резистенстност.От там стана ясно,че именно това е причината за тези инфекции.Спазвам режими,гледам да не си позволявам много.Въпроса ми е към дамите как се справяте с това,има ли някой с моите проблеми?Какво предприехте като лечение и как да оправя този проблем.Ходя при Доктор Йорданова в София в Надежда - гинеколог и при ендокриноложката д-р Манолова 8 ДКЦ.Вече започнах да се чудя дали не е грешно лечението.Дамите с подобен проблем като моя,сигурно разбират какво мъчение е...

# 316
Здравейте!!Имам въпрос къв вас..При изследване за лаймска болест един от показателите IgG е по-висок от нормалното..20..при норма 15..Може ли някой,имал същия проблем да  сподели мнение..Благодаря предварително!!
Здравейте каква е цената на изследването?По какъв повод го правихте вие?

# 317

Продължаваме да търсим причината за подуването на лимфните възли,на дете на почти 2г.Някои спадат и след време отново нарастват,други имат леко увеличение.Не са големи-до 1 см,като имаше един около 2 см. Висока температура не е вдигал от месец и половина.Неутрофилите имаха покачване,но далеч от долна граница. Личната погледна резултатите и не каза нищо.Дали да продължа да търся в тази посока? От точка 2 оставам с впечатлението,че все пак там има някакъв проблем. Какво мислите?

# 318
Според мен търси някой топ специалист хематолог. Явно има причина да се подуват тия лимфни възли!!!!!! Търси ако теябва второ и трето мнение. Майни я личната.

# 319
  • Burgas, Bulgaria
Консултирах се на частно при един доктор. Казах за тази лекота, която изпитвам от две седмици по ръцете,краката, гърба и врата. За ниското кръвно, световъртежите и бронхита със субфебрилна температура(37-37.3) и усещане на изгаряне по гърдите. Не може да ми пусне през здравна каса изследвания, защото на частно съм отишла при него, но каза че според симптомите може да е имунна система, ревматизъм, от самия бронхит да е станало, макар че преди да започна да кашлям първото, което усетих беше тази лекота и липса на мускулна маса, или щитовидната жлеза. Насочи ме само да си пусна АСТ и црп със ЛКК и дкк. Какво друго мога да пусна за да разбера от какво може да се дължи всичко това?

Сега пусни тези , ако са в норми , чак тогава ще си  кажа аз какво  помислих още в началото . Достатъчно информативни са за инфекция ако я има и е отихваща .
Ако е активна ще се лекуваш .

# 320
  • В страната на мечтите
Да ми препоръчате нещо ефикасно при сърбяща (зверски)атопична екзема? La Roche Lipikar, Bioderma Atoderm - без ефект, кортикостероидни кремове не искам, че кърмя...

# 321
Нахткерцен? Продукти с уреа
 За детето и аз съм за хематолог

# 322
Аз не мога да разбера защо при грип личните лекари изписват антибиотици,а не антивирусни препарати като Ремантадин и тн.???

# 323
За съжаление си е масова практика това с антибиотиците. Сменяла съм трима лични лекаря до момента и ми е правело впечатление, че първото, което изписват са антибиотици, надявайки се, че пациентите повече няма да им ходят на главата и ще са се оправили. Затова понякога не могат да се намерят причини за симптоми, които са рядко срещани при грип и се почва едно гадаене.  Накрая хората се принуждават да си пускат сами изследвания, да посещават частно лекари или да почнат самолечение.  Затова и в доста често пъти се стига до усложнения и резистентност към група антибиотици и от тях се получават странични реакции, които вече си стават част от болежките

# 324
След раждането (преди 3г) първите 2 дни от МЦ ми е мн замаено и болезнено. Като полегна ми минава. Дали е от загубата на кръв, защото тогава ми тече по - силно?
Хемоглобина и кръвното са ми ок. Всъщност понякога ми е малко ниско, но по обяд беше 120 на 70 и пак ми беше замаено, а по принцип си ми е толкова.
При гинеколога вс е наред. Пих 6м Дуфастон и като го спрях същата работа. Всъщност той за болките ми помагаше, за замайването не.
От месец пия бял равнец и добре ми действа.
Дали да си пусна едни полови хормони? Какво ви е мнението?

# 325
Да ми препоръчате нещо ефикасно при сърбяща (зверски)атопична екзема? La Roche Lipikar, Bioderma Atoderm - без ефект, кортикостероидни кремове не искам, че кърмя...
Здравей, ако не е по лицето мога да ти препоръчам смес от кокосово масло (хубаво) и масло от чаено дърво ( аз харесвам това на ареон, пробвах и на алтея но, не).
Разтапям на водна баня кокосовото и меря количеството.  На 1 супена лъж. слагам по 5 капки от маслото от чаено дърво. Разбърквам и оставям да се втвърди. Много е икономично. На лицето не съм пробвала, по главата - да. Маслото от чаено дърво е само за външна употреба и трябва да внимаваш да не ти влезе в очите, че дразни. Мажа смело вечер преди лягане, не цапа, но мирише специфично.

# 326
  • В страната на мечтите
Благодаря и на двете ви, Нахткерцен  ползвах, никакъв ефект, с чисто кокосово масло се мажа в момента, не съм забелязала подобрение...ще търся и такова от чаено дърво Flowers Hibiscus

# 327
Обади се на педиатър и питай дали кортикостероида ще навреди на бебето. Около мен доста бебета се наложи да се мажат с кортикостероид. Дъщеря ми също. Винаги ѝ слагах основа от някаква емулсия за атопична кожа и после съвсем минимално количество от кортикостероида.
Като ти мине, гледай да не се докарваш до атопична кожа. Прави по- често мазане с емулсии, къпане с душ- олио.

# 328
  • София
Благодаря и на двете ви, Нахткерцен  ползвах, никакъв ефект, с чисто кокосово масло се мажа в момента, не съм забелязала подобрение...ще търся и такова от чаено дърво Flowers Hibiscus

Ефект съм имала единствено от екзомега серията на А дерма, крем емолиент.

# 329
От чисто кок.масло и аз нямам резултат, дори ме дразни. Ако искаш пробвай, при мен комбинацията действа и след няколко дни мазане кожата се поизчиства.

Общи условия

Активация на акаунт