Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 452
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Настинах. Вярвам, че не е грип, защото нямам температура, само ми тече носът и ми сълзят очите. От една седмица съм аха-аха да се разболея. Тъй като искам да го пресека ултрабързо в тоя грипозен сезон,  кое е по-доброто - парацетамол или Нурофен стоп Колд? Пия и витамини и ям мед, освен това. Може и друго лекарство да препоръчате.
При други вируси, не при грип, обикновено се "пресичам" с нурофен стоп колд в последно време, откакто го пробвах веднъж, всеки път ми действа. Не ме вдига веднага на деня, но на следващия ден все едно не е било. Само грипа не успях да оборя с него, много агресивен, ужас.

# 511
Настинах. Вярвам, че не е грип, защото нямам температура, само ми тече носът и ми сълзят очите. От една седмица съм аха-аха да се разболея. Тъй като искам да го пресека ултрабързо в тоя грипозен сезон,  кое е по-доброто - парацетамол или Нурофен стоп Колд? Пия и витамини и ям мед, освен това. Може и друго лекарство да препоръчате.
Всички вкъщи бяхме така повече от седмица. С ММ пихме  Нурофен стоп колд. Лекувахме се симптоматично- спрей за нос, пастили за гърло. Само детето направи ангина като усложнение и мина на АБ.

# 512
  • София
Въпросът ми не е относно грипа.
Получих режещи болки под дясното ребро. Бях на ехограф - всичко е нормално. Изпих бая хапчета - бусколизин,спазмалгон, нош па, еспумизан, но нищо не помага, макар и временно.
Знам, че не сте лекари, но някакви идеи какво може да е?

# 513
Освен ехограф, какъв лекар посети? От колко време е болката, постоянна ли е, влияе ли се от храна, от движение и т.н.
Опита ли "обикновено" обезболяващо като парацетамол, аналгин? Пусна ли си пкк, црп, урина?

# 514
Интеркостална (междуребрена) невралгия.

# 515
  • София
Интеркостална (междуребрена) невралгия.

Какво ще рече това? И какво помага?

И на най-големия си враг не бих му пожелала тези неминаващи "контракции"

♥ HAPPY ♥, вчера бях на ехограф. Болката е от няколко дни, но вчера едва се довлякох до доктора. Не е постоянна, но бодежите са чести, без значение от позата на тялото. Не съм хапнала нищо през тези дни.
От аптеката ми дадоха едно бонбонче за изчистване на дебелото черво /след като всички други органи са ок/

# 516
Бонбонче за изчистване на дебелото черво?Може ли името?

# 517
МИ може да е наистина невралгия, може да е апендисит, може и други неща. Лекарят, който те гледа, какъв специалист е? Личен, вътрешни болести? Не те ли насочи към нещо, изследвания?
Пийни аулин, Оки, нещо...организирай си преглед при невролог и хирург

# 518
  • София
Миналият месец получих такава болка
Тъй като почти никога не ме боли корем или около тази зона, болката беше нетърпима .
Директно отидох да ми бият муслулно обезболяващи .
После повърнах (изивнявам се за израза )
И на другият всичко беше окей.

Моля кажете нещо за “зелени сополи”
При възрастен

# 519
Макситрол/Тобрадекс

# 520
  • София
Бонбонче за изчистване на дебелото черво?Може ли името?

Не знам името. Аптекарката ми даде 2 бр. - има вид на дъвчащо и е  много вкусно! Ама на сутринта голям спринт до тоалетната. Е, след това не бяха така зверски бодежите, но си останаха.

Явно ще трябва да търся невролог май! ОКИ въобще не помогна...

# 521
  • София
На мен ми беше станало така от едни силни антибиотици (болка под ребрата леко в дясно). Гледаха ме на ехограф и казаха, че е възпален дванадесетопръстник. Изписаха ми Ранитидин, не го пих, отшумя си. Може да е подобно, може и да не е. Аз бих се консултирала пак с друг лекар.

# 522
Въпросът ми не е относно грипа.
Получих режещи болки под дясното ребро. Бях на ехограф - всичко е нормално. Изпих бая хапчета - бусколизин,спазмалгон, нош па, еспумизан, но нищо не помага, макар и временно.
Знам, че не сте лекари, но някакви идеи какво може да е?

Под дясното ребро се намира стомахът, а зад него далакът. Гледаха ли ти далака? Много е опасно, защото е много крехка тъкан. Наскоро да си се удряла в тази област?
Друг вариант е някакво остро стомашно разстройство. Как са ти изхожданията? Дебелото черво не знам какво общо има с областта над дясното ребро, камо ли апендиксът... разгледай снимки в интернет на храносмилателната система и прецени къде точно те боли. Отиди, кажи го на лекаря си, щото те са вече като малоумни и само претупват. Щом болката е нетърпима или е нещо сериозно, или са газове, които определяш като пробождане (мен силно ме боли при газове чак под ребрата, но болката не мога да я определя като режеща, не знам и аз как да я определя)

# 523
Мислех да предложа ранитидин, ама ставам банална с него ....

# 524
Мислех да предложа ранитидин, ама ставам банална с него ....

Ако са газове едва ли ще помогне, по-скоро мезим форте или нещо от сорта. Не знам как може толкова режещи болки в стомаха. Мен така силно само от газове ме боли. Другият вариант е, както предполагат някои тук, наистина да е някаква невралгия, но не съм запозната с това. Наскоро минах през БЧК за шифьорска книжка, доста добре слушах и специално обърнаха внимание на черния дроб и далака, че ако се наранят, положението е сериозно. Това би трябвало да се вижда на ехограф, стига да се погледне де. Затова попитах дали е гледан далакът

Общи условия

Активация на акаунт