Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 437
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Какво стана с мъжът на мадам тиква и с дамата с болките в корема? Споделете как се развиха нещата

# 556
  • София
Мъдрец вади ли се по здравна каса?
Моят беше поникнал и ми го извадиха по здравна каса. Ако се вади с операция не минава по ЗК. Поне мъжа ми си плати.

# 557
  • Варна
Красе, не ми прилича на грип, може да е друг вирус. По-добре отиди на лекар вместо да гадаеш.
Почнах Нурофен стоп колд. Лекар отиде чак понеделник следобед. Дежурните са ужас, само титлата им доктор.
Дано не замаскира яко симптомите Нурофена.

# 558
След 3 дни с контактен на грип и разболял се в сряда, от вчера съм със суха кашлица и болки в гърлото, може да се каже и в някои стави. Нямам Т. Чудя се да почвам ли тамифлу, няма как да се замъкна на лекар днес. Гледам скъпо лекарство в различни разфасофки.
Направо съм като пребита, сякаш и разстройство започва.
Аз съм на три противоалергични, заради двата месеца задна хрема и бронхити. Като цяло съм разбита от АБ.
И аз ти препоръчвам да идеш на лекар. Моят грип започна с кашлица, не ме болеше гърло, но пък на втория ден вече имах температура и ме болеше абсолютно всичко. Така че сама прецени не е ли най-добре на лекар.

# 559
  • София
И аз мисля, че е добре да идеш на лекар, после почивните дни става сложно.
Или иди си пусни ако имаш възможност един бърз тест за грип. Поне да знаеш това ли е, ако трябва да се вземат мерки.
Това Тамифлу не е безобидно лекарство да се взима ей така, за това най-добре лекар.

# 560
  • Варна
Вдигам температура вече.
Направо не е истина, все на мен и все някакво идиотско време. Трябва да съм на работа, няма мърдане, когато съм самичка. Може цял ден да подпирам стола, но това е.

# 561
Вдигам температура вече.
Направо не е истина, все на мен и все някакво идиотско време. Трябва да съм на работа, няма мърдане, когато съм самичка. Може цял ден да подпирам стола, но това е.
Съчувствам ти, ако се окаже грип, се приготви почивните дни, а сигурно и понеделник-вторник да си на легло. Ужасен е тази година грипът и задължително вземи мерки. Сигурно чуваш по новините какво се случва. Вчера като видях картата с обявените епидемии по областите, направо се стреснах. Очаква се за понеделник вече цяла България да е в епидемия. Какво стана тази година, просто не знам.
Аз вчера водих сина ми на снимка, че покашля откакто го изкара по празниците. За радост, не е от дроба. Успокоих се малко

# 562
А до 38 градуса температура грип ли се счита, или над 38 ако вдигнеш е грип? Някой беше казал, че под 38 е вирус, не грип

# 563
  • Варна
Аз успях до 37.5 да дигна, просто преди това бях пила нурофен стоп колд и подейства. Общо взето бива засега.
Децата като вдигат по 39 от всеки вирус, да не е грип?!

# 564
Здравейте, преди 3 години си напипах отстрани на врата едно подвижно топченце малко и отидох на УНГ и питах какво е и ми казаха , че е незначителен лимфен възел, но вчера пак го напипах и не знам дали не се е увеличило, ама ме болеше целият врат, днес като че ли си е със същите размери, но се движи много свободно под пръстите. Какво ли млже да бъде? Все едно прескача от едната страна на жилата на врата после към другата. На 26 съм, преди 5 месеца си пусках ПКК и всичко беше в норма.

# 565
И аз имам на тила под косата от края на декември. Мисля да прося направление за хематолог...личната каза, че е нищо. Всичко в дкк и пкк беше ок, црп от 10 падна на 6. Ама, това си седи. Отивай на хематолог. Дкк и пкк не мисля, че са показатели за нещо по-сериозно, не дай боже.

# 566
Не мога да отида в тази грипна епидемия , с малко бебе съм. От 3 години го имам, нали не в нещо опасно

# 567
Опипай се и под мишници, слабини, тил, под челюстта. Ако е само един, не се тревожи толкова и не чети в нета. Аз четох много и сега само за лимфом мисля...
Щом не са ти казали нищо, засега го отложи.

# 568
Опипах се и е само той , никъде другаде нямам. Ох и аз чета в нета само страхотии, а общото ми състояние е перфектно и се чувствам добре. Не знам какво ми става и така се притеснявам.
Опипай се и под мишници, слабини, тил, под челюстта. Ако е само един, не се тревожи толкова и не чети в нета. Аз четох много и сега само за лимфом мисля...
Щом не са ти казали нищо, засега го отложи.

# 569
И аз не чувствам нищо...но си ме е страх. И аз съм с бебка малка, та изчаквам..

Общи условия

Активация на акаунт