Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 48 448
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
И аз миналата година получих невралгията след прекаран грип и нито от Милгамма, нито от Невробекс се повлияя. А дори още я имам. Когато приемах Милгамма получавах бодежи

# 541
И мен така точно отзад двустранно ме болеше,едва се мърдах.Но си се усеща,че е мускулно.Пуснах един масажор,масажирах се сама и ми мина на втория ден Wink

# 542
Пелли, браво!
Аз по две седмици съм се влачила...

# 543
Здравейте ,от два дена имам странни болки . Ще покажа със снимка къде са те . Възможно ли е да имам пневмония и затова да ме боли там ? Или просто ме е надухало . Нямам температура ,не съм изкарвала грипа ,от днес кашлям ,но не много . Утре ще отида на лекар ,но все пак,ако някой може да ми помогне ,ще съм благодарна.

не разбрах откъм гърба ли те боли, че така, както е посочено на снимката, ми прилича на плексит Simple Smile
Ако за дроба говориш... Аз грипа го почнах с лека кашлица, понеже съм пушач и бях излизала предната вечер (веднъж от две години) сметнах, че съм се "задръстила". На следващия ден вдигнах Т, на по-следващия вече постоянно бях с висока Т и така почти три дни. След това кашлицата продължи около още 10-15 дни.

# 544
Въпросът ми не е относно грипа.
Получих режещи болки под дясното ребро. Бях на ехограф - всичко е нормално. Изпих бая хапчета - бусколизин,спазмалгон, нош па, еспумизан, но нищо не помага, макар и временно.
Знам, че не сте лекари, но някакви идеи какво може да е?

Под дясното ребро се намира стомахът, а зад него далакът. Гледаха ли ти далака? Много е опасно, защото е много крехка тъкан. Наскоро да си се удряла в тази област?
Друг вариант е някакво остро стомашно разстройство. Как са ти изхожданията? Дебелото черво не знам какво общо има с областта над дясното ребро, камо ли апендиксът... разгледай снимки в интернет на храносмилателната система и прецени къде точно те боли. Отиди, кажи го на лекаря си, щото те са вече като малоумни и само претупват. Щом болката е нетърпима или е нещо сериозно, или са газове, които определяш като пробождане (мен силно ме боли при газове чак под ребрата, но болката не мога да я определя като режеща, не знам и аз как да я определя)

Под дясното ребро се намира черния дроб, до него жлъчката. Далакът е вляво.

Извинявам се, без да искам съм объркала пак посоките, не знам какъв шофьор ще ставам. Както и да е.
Във всеки случай същото важи и за черния дроб. И далакът, и черният дроб са изградени от много рехава тъкан и се травмират много лесно. Това казаха на БЧК и дори предупредиха, ако имаме деца и се оплакват от болки в корема, да разпитаме точно къде и ако посочат частта на далака или черния дроб веднага да извикаме бърза помощ. Запомних го, защото аз самата имам дете.

# 545
Да питам
Сестра ми е получила нешо като кръвоизлив и болка в яйчниците
Не е бременна , не е в цикъл или очакван такъв
Освен на лекар , какво друго да направи
Какво означава нещо като кръвоизлив? Зацапване, силно, умерено, леко кървене? И да, при болка в яйчниците и кървене - лекарска помощ.
Като казвате не е бременна... Simple Smile
И аз така мислех, че не съм бременна и точно когато трябваше да ми дойде ми зацапа, заболяха ме яйчниците, даже и превръзка сложих, защото трябваше да ми идва, а се оказа, че съм бременна. Така че не е сигурно дали не е бременна, освен ако тя самата знае, че няма как Simple Smile

# 546
 Някой пил ли е Неуролакс? Изписаха ми го , а утре ще пътувам по работа и се притеснявам как ще ми подейства. Ще бъда ли в кондиция или ще съм като дрогирана? Притеснявам се , че ако не започна да го пия може утре да ми стане отново зле, пък ако го започна също да не се чувствам добре. Уф...

# 547
Марси, няма да шофираш ти, нали?
Въпреки това, не бих почнала непознат медикамент, особено който е несъвместим с шофиране, явно яко успива и разсейва. Нямам личен опит, но щом го пишат в листовката, явно има защо.

# 548
 Не, няма да шофирам, но ме е страх да не заспя по средата на срещата или да не получа отново криза Sad  От нищото ми дойде такова чудо на главата...

# 549
То нито така, нито така.
Трябва сама да прецениш риска.

# 550
Мъдрец вади ли се по здравна каса?

# 551
На мен ми искаха да доплащам за кътник, 60 лв.

# 552
  • Варна
След 3 дни с контактен на грип и разболял се в сряда, от вчера съм със суха кашлица и болки в гърлото, може да се каже и в някои стави. Нямам Т. Чудя се да почвам ли тамифлу, няма как да се замъкна на лекар днес. Гледам скъпо лекарство в различни разфасофки.
Направо съм като пребита, сякаш и разстройство започва.
Аз съм на три противоалергични, заради двата месеца задна хрема и бронхити. Като цяло съм разбита от АБ.

# 553
Не зная дали е за тук въпросът ми, но ако някой знае, моля да отговори. Ще ме приемат в Клиниката по ревматология на *Урвич* 13, та искам да зная, там има ли интернет, за да нося лаптоп или не?

# 554
  • София
Красе, не ми прилича на грип, може да е друг вирус. По-добре отиди на лекар вместо да гадаеш.

Общи условия

Активация на акаунт