Бързи здравословни въпроси и отговори – 18

• 47 422
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Не ,не се покрива ,лятото си правих и заплатих 28 лв

# 646
Красе,

Разбирам, но организмът си иска почивка,за да се възстанови. Всички имаме задължения, ама трябва да сме здрави, за да ги вършим както трябва... Всичките витамини на тоя свят няма да помогнат, ако сама не си дадеш почивка

# 647
Не ,не се покрива ,лятото си правих и заплатих 28 лв
защото ми излезе това в интернет

# 648
Красе, и аз съм с много отслабен имунитет след боледуване и антибиотици и пия същите неща, даже и копривата Simple Smile
За съжаление просто не става за ден. Ще се вдигне имунитета полека лека. Не трябва и прекалено да се форсира с добавки.

# 649
Някой беше питал няма ли някой като д-р Хаус. С риск да прозвучи като реклама искам да похваля доктор Младенов, ендокринолог в Пловдив. Обиколих може би над 7-8 лекари, а той беше единствен, който се сети да ми погледне слюнчената жлеза с ехограф и се видяха камъчета и възпалена паротидна жлеза. Пусна ми ВСЯКАКВИ изследвания и на база на всички тях направи общи изводи и заключения и предписа лечение, а не както навсякъде, накъсано, всеки точно по темата и като кон с капаци “нищо ти няма”.
Горещо препоръчвам!!!

# 650
  • Варна
Красе, и аз съм с много отслабен имунитет след боледуване и антибиотици и пия същите неща, даже и копривата Simple Smile
За съжаление просто не става за ден. Ще се вдигне имунитета полека лека. Не трябва и прекалено да се форсира с добавки.
Нappy, аз тук питах какво да пия за имунната система и тия алергии, и така започнах копривата. Дажа мисля, че ти писа.
Да попитам сега, алерголожката иска да ме дупче за тестове, а аз съм болна и с АБ. Не е ли тъпо това?! ЛЛ се учуди. Имам чувството, че иска да ми вземе парите за пробите. Струва минсе безотговорно. КаА да спра само ериус. Монтелукаст и Авамис не й пречели.

# 651
  • София
Когато щяхме да водим детето за тестуване за алергии, изрично ни предупредиха, че трябва да е напълно здрав. Според мен е странно да се прави тест в този момент.

# 652
И аз мисля, че е безсмислено да се тестуваш сега. Изчакай.
За алергии съм доволна от кверцетин, но сега разнообразих с коприва. Не мога да преценя дали помага. Просто и аз за 6 месеца пих 5 антибиотика, все нещо лвпвах, и организма се ядоса...ще се борим, но просто няма да се възстанови за дни, колкото и да ми се иска

# 653
  • Варна
На мен ми е пети антибиотик от ноември насам. И то все едно и също. Бронхити. Ето сега нямам хрема, но пак има хрип. Последните две боледувания си бяха вирусни. И сега не знам защо го пия, защо няма сироп изписан. Като цяло неадекватно ми се струва лечението.
Имах малко АЦЦ, пия него. Утре свършва.

# 654
Красе, на мен само АЦЦ ми помага. Понеже съм бивша бронхиална астматичка - закашлям ли, слезне ли към бронхите - край, кашлям си и си хриптя седмици, та близи месец... Веднъж преди години даже невралгия направих от кашляне продължително време.. Ужас. Кви ли сиропи не съм пила, ами не - само АЦЦ

# 655
Симптомите на тази отслабеност на мускулите, променливо кръвно налягане, кашлица, която сутрин малко успявам да къртят, болки в гърдите, ребра и плешки, както и субфебрилна температура продължават. Посетих вторник на частно пулмолог. Изслуша ме и на база изследвания, които наистина са добри, без гранулоцитите, които явно докторите изобщо не гледат и каза, че нищо ми нямало. Това не било температура до 37.5 и че от самата кашлица съм била така. Изми си ръцете с либексин и при работа паричките. Купих го, почнах го но същата работа. Взех си инхалатор и почнах инхалации вкъщи. Симптомите продължават. Посетих личната за 7 път и тя след преглед каза същото, чисто ти е дишането, добре изглеждащ, нищо ти няма. Изписа ми за кашлица мукосолван и ме отпрати. Но и днес пак съм така. Реших да дам храчка за антибиограма и ще видим кво ще стане. Никой буквално не ми обръща внимание. Мен ме притеснява, че от 27.12 съм така и нямам подобрение

Температурата, независимо каква е, щом е по-различна от 36,6, си индикира проблем. Това е моето мнение. 37,5 не е температура, която е опасна и може да предизвика гърчове или другите усложнения след висока температура, но все пак е аномалния за мен.
Моят съвет е - не ги оставяй да те размотават и да те връщат вкъщи. Бъди твърда и ги накарай да ти обърнат внимание. Нещо има, което вирее там в тоя организъм. Не може постоянно да си с повишена (макар и малко) температура, вече месец да кашляш. Ако ще някаква алергия да е... все пак трябва да се докаже. Чувала съм, че при алергия може да се повиши температурата. Помисли пък за този вариант. Не знам, не съм лекар, но тях ги мързи вече да работят професията си и работят само за парите. Покажи им, че ще се наложи да работят върху теб, просто бъди твърда и си отстоявай правата.

Това не е вярно - 37 градуса, включително, е нормална температура за здрав човек.

Този спор ще е дълъг, а не искам да споря, защото самите лекари спорят, коя съм аз, че мнението ми да е меродавно. При всички случаи постоянна температура дни на ред 37,5, както е в нейния случай, не е нормална, както се опитват да я убедят лекарите, при които ходи. А дали е 36,6 или е 37... При мен ако вдигна 37, значи съм болна. Цял живот е било така. И при всички около мен. Така знам от баща ми, от лекарката ми, от баба ми. Ти знаеш друго, смисъл да спорим не виждам. Виж, ако според теб 37,5 от няколко дни, при нормална температура под 37 е нормално, тогава вече мога и да споря. Корекцията ти беше излишна към мен, но все пак благодаря. Вече ще знам.

# 656
Здравейте, бременна съм в 26та седмица.   При престой в патологична, заради контракции ми изолираха Ешерихия коли от влагалищен секрет. Симптоми нямах никакви и винаги са ми били чисти микробиологиите.
Проведох лечение 7 дни по 3 Амоксиклав по антибиограма.
На някой друг изолирали ли са му тази бактерия и има ли шанс с 1 курс да се е излекувала.?
В 16 г.с. ме накичиха с букет от 3 болести.Не е провеждано лечение, видях в епикризата.Аг-то пусна нови изследвания.Всичко беше чисто.  Обясни ми ,че пробата в болницата е била замърсена.

# 657
За мен 37,5 температура не е нормална. Аз също цял живот съм си 36,8-37 и сега като забременях съм 37 постоянна, но вдигна ли над 37, усещам че има проблем. Пиеш ли нещо за имунната система? Какъв цеят са ти храчките? Принципно кашлицата понякога се оправя по- дълго във времето- засичай как кашляш ден след ден. Дали е намаляла единия ден, другия дали е по- силна и тн. Инахалота е полезен според мен. Инхалации с какво правиш?

# 658
В 16 г.с. ме накичиха с букет от 3 болести.Не е провеждано лечение, видях в епикризата.Аг-то пусна нови изследвания.Всичко беше чисто.  Обясни ми ,че пробата в болницата е била замърсена.

Благодаря за отговора, в сряда ще пусна контролна микробиология. Силно се надявам да е била замърсена 1вата. Още повече,че ми я взеха без спекулум, рано сутринта, в леглото, без направен тоалет..

# 659
Здравейте, бременна съм в 26та седмица.   При престой в патологична, заради контракции ми изолираха Ешерихия коли от влагалищен секрет. Симптоми нямах никакви и винаги са ми били чисти микробиологиите.
Проведох лечение 7 дни по 3 Амоксиклав по антибиограма.
На някой друг изолирали ли са му тази бактерия и има ли шанс с 1 курс да се е излекувала.?

И аз съм в 16та седмица и преди 2 седмици ми откриха същата бактерия в секрета. Изписаха ми полижинакс 12 бр по 1 на вечер и дега след седмица съм на изследване да видя дали се е махнала гадинката. Иначе всяка седмица пускам стерилна урина до тогава. Много ме е дтрах да не стигне до бъбрека това чудо

Общи условия

Активация на акаунт