Сайтове за запознанства

• 134 832
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ами зависи колко е красива жената.
А и най-вече, абсолютно съм убеден, че няма пряка зависимост, между това, колко си "креативен" в приказките и лафа, и колко си "креативен" и адекватен в главата и ръцете. Така, че в никакъв случай няма да съдя жената още от 1та реплика. Освен ако не ми е ИЗЦЯЛО извън таргет групата, ама с много, и нямам нито интерес към жена, а и ако отблъсне и интереса за разговор, тогава вече ме губи.

Само че ти не ми следиш моята мисъл, а си следиш своята.
Това, че 1 мъж на 1000 умее да приказва, не е достатъчно, за да елиминирате останалите 999 като глупави и не креативни. Даже е възможно този 1 да е глупавия, и да се е специализирал в приказки.

Друго, което не следиш е, че вие вадите "големите балтии" и съдите "на корем". А вие не предлагате реципрочно същото качество.

И трето, съвсем сериозно написах, дайте някой интересен пример, наистина ще е от полза. И не си правя илюзии, че вие ги измисляте тия примери, но надявам се, поне сте ги чували някъде.

# 361
Тангра, никой не е казал, че мъжете били глупави или некреативни. Има всякакви хора, ние обсъждаме баналните похвати на някои мъже, нищо повече.

Ванеса, така е. Има значение с какво се занимават, но аз лично питам доста след като сме си поговирили. Понеже съм срещала мъже с интересни професии, които иначе като хора са ми крайно безинтересни, а и хора с абсолютно нормални професии, които пък иначе са приятни събеседници и има много за какво да си говориш с тях.

# 362
Аз примерно бих започнала с предпочитана музика, хоби, начин за изкарване на свободното време. Това ми е важно, защото точно свободното си време ще прекарвам евентуално с този човек, поне първоначално.
Друг негативен пример - Здравей, аз съм адвокат... Ми хубаво, да си пишем тогава в Лекса 😂

# 363
  • София
Еден, мен ме интересуват някакви примери, такива каквито Олиа Ник е дала.
Ясен ми е тоя "ужас" със баналните неща. Ми, масата мъже така са възпитани. Да са практици, да наблягат на учене, работа. Не умеят да не са "банални" нито са ги учили, нито са им дори казали, че е важно това. Жестоко е това крайно съдене. И те са хора, и те са мъже, и то точно в рискова и отговорна ситуация може да се окажат 100 пъти повече мъже, отколкото "креативните".

Но мен ме интересуват практически полезни неща. Затова примерите ще са по-полезни.

# 364
Тангра, аз винаги гледам подробно кой какво е писал и какви снимки качва. Не обръщам внимание на празни профили, само с 1-2 снимки. По това и "харесвам" профили. Ако са снимки само в заведения, не ги харесвам. Ако са сред природа - планини, море, с животни и т.н., харесвам и от тук започвам да питам за планина, например. Понеже аз обичам да ходя, това живо ме интересува. Или има снимка от някакви групови занимания, например рисуване, танци (това са ми примери от последните два дни). Обръщам много повече внимание на това какви снимки някой качва, а не дали е Брад Пит и колко са му големи мускулите. В тази връзка, като видя някой само с такива снимки и също не го харесвам. Все едно целият му живот се изчерпва с мускули и зала да блъска.

Понеже и моите снимки са все от разни разходи, планини и т.н., мен също доста ме питат за това и много хубаво си говорим с някои представители на мъжкия пол за разходки и маршрути.

И за да бъда максимално честна, ако с някой си съвпаднем и ме пита тези банални неща, отговарям, за да видя какво ще последва след това. Както ти казваш, да даме шанс, че и на мъжете не е лесно. Но мога да ти кажа, че в9 от 10 случая после не знаят как да продължат и продължават с разпитите, с баналните въпроси и аз спирам да отговарям.

# 365
Това, което мен би ме грабнало, за друга може да е тъпо. За това е важно описанието. Моите са били шеговити или иронични обикновено. Би ме грабнала и някоя шега, дори и по-остра, но не и груба, с цел заяждане. Ама на "здравей" какво да отговоря, освен "здрасти" и до там.

# 366
Еден, мен ме интересуват някакви примери, такива каквито Олиа Ник е дала.
Ясен ми е тоя "ужас" със баналните неща. Ми, масата мъже така са възпитани. Да са практици, да наблягат на учене, работа. Не умеят да не са "банални" нито са ги учили, нито са им дори казали, че е важно това. Жестоко е това крайно съдене. И те са хора, и те са мъже, и то точно в рискова и отговорна ситуация може да се окажат 100 пъти повече мъже, отколкото "креативните".

Но мен ме интересуват практически полезни неща. Затова примерите ще са по-полезни.
Мен лично ме интересува дали мога да водя добра комуникация с мъжа.
Не да е сладкодумен и "креативен", както се изрази ти.
Някаква социална интелигентност да притежава мъжа общо взето.

# 367
  • Пловдив
Аз пък много мразя първото изречение да е "С какво се занимаваш?". Много тъпо ми звучи.
Доста жени питат точно това още в самото начало. Всъщност целта им е да подпитат и да си направят сметката мъжът какво работи и най-вече какви доходи има. Но никога не съм си мислел, че им липсва творчески похват. Друг често срещан женски въпрос е "Какво работиш?", "Каква кола караш?" и "Сам ли живееш?" (с последното пък по заобиколен начин искат да разберат дали мъжът има собствен апартамент). И като отговоря "Сам, да", веднага питат "Собствено жилище или под наем?". И често след отговор "На квартира" следва едно особено творческо "Ясно" и после още по-творческо мълчание. Sweat Smile И това няма връзка със сегашната ми възраст, защото подобни "творчески" отговори и мълчание е имало и когато съм бил в късните си 20, и през 30-те ми години. Това го пиша с цел да изпреваря всякакви догадки на тема "Ама, те така ти казват сега, защото мъж на 40 без жилище...". Мне, и на 20 и нещо си беше същото. Някой път съм се бъзикал, че съм в собствено жилище (ако усетя колко материалистично е настроена жената) и тогава определено отсреща се усеща едно приповдигнато настроение. Нали, защото уж не било важно мъжът какво притежавал. Smiley
 Друго често срещано заговаряне от страна на жени е "здр" (дори няма главна буква, а понякога не е и на кирилица), "Здравей" (без препинателен знак) или "Хей, какво си правиш?".
 Та, на тема творчество можем да си говорим дълго, но мисля, че схващате идеята как не може все единият да тегли разговора и да се старае той да е забавен, а другият само да отговаря постно с "Аха" или "Ясно", очаквайки забавление и яки отговори, които да съвпадат с розовите блянове.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 19:13 от Жребчe

# 368
Жребчо, за да попадаш все на такива явно, че нещо бъркаш в критериите за търсене.

# 369
  • Пловдив
Жребчо, за да попадаш все на такива явно, че нещо бъркаш в критериите за търсене.
За да попадам на И такива жени, значи съществуват такива жени. И са си били такива още преди да съм попаднал на тях. Твоя измислица е, че уж съм попадал "ВСЕ на такива". Wink

# 370
Очевидно греши с подхода и затова попада на някакви абсурдни типажи. Предишният пост с уговарянето на среща за мен лично беше ключов и напълно ясен индикатор, че спирам да взимам отношение даже. Безпредметно е.  

Има хора, на които им се получават готини разговори и срещи - и от двата пола. BigCityNight беше споменал и си личи, че не е празна хвалба. Да гледаме подобни примери и от позитивната страна на нещата, а не страници и страници с абсурдни примери, които са все едно извадени от риалити шоу или турски/латиноамерикански сериал.

Тангра,
не оставай с впечатлението, че е ултра сложно, напротив. Аз бях качила снимка от любимо хоби - airsoft - моя, щракната от високо, като нося униформа, ръкавици, бедрен кобур и имам цепната устна. Малко в стил Лара Крофт. За нея ме заговаряха най-много, питаха просто какво хоби е (50% идея си нямаха, 50% мислеха, че е пейнтбол). Разказвах защо ми харесва - немалко причини са, после питах те какво правят в свободното си време и т.н. Не е сложно, наистина Simple Smile

С един момък пък се записахме - по снимка го разконспирирах, че е учил в чужбински университет, там стана един лаф за културни различия, кариерно развитие, плюсове и минуси на прибирането в България, много общи теми изникнаха само от този споделен житейски опит. След 2-3 дни се зачел, че съм написала, че обичам уиски, ама какво уиски, аз му обясних на корона-инициативата на любимия ми уиски бар, дадох линкове, той ми каза "О, те партнират с еди-кой-си уиски бар в София, атмосферата е мега хубава, хайде да те водя там". И готово Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 12:31 от bambinnah

# 371
За да попадам на И такива жени, значи съществуват такива жени. И са си били такива още преди да съм попаднал на тях. Твоя измислица е, че уж съм попадал "ВСЕ на такива". Wink

Ок, за да бъдем коректни, ти използваш "доста" и "често", а не "все", другото си е същото. 😂

# 372
  • Пловдив
Очевидно греши с подхода и затова попада на някакви абсурдни типажи. Предишният пост с уговарянето на среща за мен лично беше ключов и напълно ясен индикатор, че спирам да взимам отношение даже. Безпредметно е.  

Има хора, на които им се получават готини срещи - и от двата пола. BigCityNight беше споменал и си личи, че не е празна хвалба. Да гледаме подобни примери и от позитивната страна на нещата, а не страници и страници с абсурдни примери, които са все едно извадени от риалити шоу или турски/латиноамерикански сериал.
Стана дума за най-честите неподходящи начини за заговаряне и се включих и аз с примери какво често пишат някои жени. Няма как да си чела нещо различно от това. Simple Smile

А готините срещи си ги има тук-там, предполагам - при повечето хора, като те невинаги означават, че всичко между двама души се е получило (колкото и като отделни личности да са готини, е важна и "спойката" заедно) и има продължение под формата на връзка и дори брак. При някои става именно така, при други не и или си остават приятели след това, или повече не се виждат. Аз от години имам две близки приятелки именно след запознанство по този начин.
 В последната седмица излизам с една мацка и ще си проличи какво ще се случи. Но това са си лични работи и друго няма да споменавам. Още от първото писмо поисках да се чуем и се съгласи, така че недейте да прибързвате дали един подход е грешен или не, само защото вашите представи са различни. Повечето пъти, когато съм се уговарял да изляза с непозната жена, още в първите 1-2-3 писма е ставало дума за размяна на телефонни номера и среща. Само два пъти през живота ми се е случвало да има продължително писане със седмици и дори месеци и да се стигне до среща. Но ранното чуване по телефона се е доказало като многократно по-успешен начин да последва среща скоро след това.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 19:00 от Жребчe

# 373
Друго често срещано заговаряне от страна на жени е "здр" (дори няма главна буква, а понякога не е и на кирилица), "Здравей" (без препинателен знак) или "Хей, какво си правиш?".
Като го прочетох това, не се стърпях да постна какво ми писа един представител на мъжкия пол:
Zdravei
10:52
Riqtnomie
10:53

Чудя се каква му е успеваемостта с такъв тип съобщения. Само да добавя, че е 40+, според профила му.

# 374
Цитат
Стана дума за най-честите неподходящи начини за заговаряне и се включих и аз с примери какво често пишат някои жени. Няма как да си чела нещо различно от това. Simple Smile
Така е, това прочетох. И тъй като "често" ти се случват именно такива абсурдни личности и реплики, за мен е ясен сигнал, че бъркаш мощно в подхода и разбиранията си, за да привличаш именно такива, които уж са ти противоположни на светогледа.
На хората около мен им се случват в пъти по-малко абсурди, които така да противоречат на търсенето им, смятам, че има причина. (Спести си "просто не са ти казали, защото си жена").

Имам мнение и за ранните срещи и въобще начина на комункация, водещ до тях, което ще споделя, ако се разгърне като тема. Дотогава е безпредметно, а и не е нужно да се приема като лична нападка, тъй като не е. В момента гледам, че се коментира заговарянето, съответно пиша за него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт