Сайтове за запознанства

• 134 800
  • 622
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Едно от най-характерните качества на жената, да "бъде жена" това е женствеността, "да следва". Най-много си личи при танците. Дърпа ли се като магаре на мост, схваната ли е, тежка ли е, или се води леко, с върха на пръстите.
Не е (само) до умение и опит. Има много начинаещи, които се водят изключително леко.
Ако жената не се оставя да бъде "водена", е най-малкото досадно. А и за по-претенциозните, това е знак, че няма да се получат нещата.

Ако са "редки" някакви мъже, с определени качества, то кое ви кара да мислите, че сте достойни за тях?
Не е ли очевидно, че ако са "редки", за тях се борят доста жени. И някои от тях са, наистина, с много качества.

Заради стадния сексуален принцип жените харесват далеч по-малък % мъже, и ги "одобряват", отколкото обратното. А ние като вид имаме стадни инстинкти. Но при стадните инстинкти е остатък, един мъж да запложда 5-10 жени. И няма ексклузивност на брака. Така работят нещата в стадото. Така работят и нашите инстинкти.
И така се получава, че този мъж, който отговаря на всичките ви изисквания, реално е 10 пъти по-рядък, отколкото сте вие, с вашите качества. Чисто статистически погледнато. Разбира се, има шанс 1 към 10 да сте на неговото ниво. Дали, но надали.

От една страна искате по-млад. От друга, и да е инициативен, и да е решителен и да умее да се справя.
Ами ако е инициативен, решителен и умел, просто ще си намери по-млада жена. Ако се оставя на по-възрастните жени, то е защото няма много избор, и защото не умее да е инициативен и решителен.
Така че, или, или. Или млад, или решителен. Няма как да се уредите и с 2те. Поне не и на 50+++.

# 406
Рози, не съм в твоята ситуация, нито упреквам.
Всеки си има неговата си истина и мнение и го споделя, а то маже и да се променя според ситуацията.
Тангра, това е мъж, де. Да умее да води.

# 407
Аз лично нямам нужда от млад заради едното чукане. И откъде-накъде ще му плащам за да се поти отгоре ми? Имам няколко хай-фи вибратора. Ако имам желание да плащам бих си взела жена. Доста по-приятни са и на вкус, и на пипане, и на всичко.
Дърт също не ща. Имам си стар татко, към когото имам отговорности като дъщеря и за когото така или иначе бих се грижила. Няма да правя лазарет, я!
Така че какво остава? На който не му харесват изискванията ми, духа супата и всеки по пътя си! Grinning
Я виж канадецът, как ме разбра от една дума! Тоя вторият се правеше на италианец и ме питаше дали съм му сънародничка. Абе аз ясно съм написала Източна Европа. Па вземи се образовай малко преди да ставаш жиголо, да му се не види! Освен това идвам от страна, дето тарикат на дребно е нарицателно за манталитет.

# 408
  • София
Ами то воденето, първо, че го има у много малко мъже, и второ, има различни видове водене.
Ако водиш добре при танци, изобщо няма гаранция, че водиш добре при разговор.
Има и водене при работа, финанси, секс, музика, бой.
И не е изобщо задължително да има някаква корелация. Един е добър в едно, друг в друго. Дори се управляват от различни дялове на мозъка. Изцяло различни процеси.
А до колкото съм забелязал, вие жените харесвате с "ушите си". Т.е., за вас е важно да се приказва, а действията не ги оценяте много много.
И не говоря, като си правите равносметка и теглите чертата, в края на седмицата, или десетилетието. А динамично, на момента. Едно е, след грешките да кажете, мъж го искам, такъв го искам, и да го напишете тук във форума, друго е на какво откликвате на момента и какво се случва реално в реалността. Щото другия мъж и да е там, просто в даден момент спира да съществува (за вашето внимание) и особено като се загледате подир по-впечатляващия, като повърхностно излъчване.

# 409
  • София
Ravenna! Кефиш мъ!
Да бях мъж, досега бих ти се обяснил и то на колене!
Да бях "джендър"-ка - пак така.
Ама пусто опустело! - женско съм.
Такива като теб и мен са динозавърки сред пикльовци.

# 410
Тангра, хич не се засягай, но повечето ти размишления са бутафорни думи.
Неприложими никъде.
За добро или лошо.

И по-тъпото е, че "анатемосваш" всички жени, а част от тях въобще не го заслужават.
Simple Smile
Без да се сърдиш, ей.

# 411
А от къде следва, че ако е по-възрастна жената, тя плаща на мъжа? Тази жена никакви качества ли няма, за да го задържи?

Че един такъв "мъж" и с млада жена ще е същият, докато се усети тя, че е използвана. Даже е по-вероятно, защото тя има по-малък жизнен опит. Примерно, както в една тема в СО млада жена си издържа буквално гаджето и нищо от него насреща, макар че той работи. Но си вярва, че той я обича.

Лесно се моделират и манипулират млади момичета - че не трябва да очаква нищо от мъжа, защото това било алчност, да си наляга парцалите, че да не остане сама с котките, да е благодарна, че са ѝ обърнали внимание, че има мъж до себе си, а не чехльо.. И момичетата търсят кусури в себе си.

А жена на възраст тези филми ги е гледала и абсурд да го позволи.

# 412
А до колкото съм забелязал, вие жените харесвате с "ушите си". Т.е., за вас е важно да се приказва, а действията не ги оценяте много много.
На мен биха ми харесали подобни обяснения, но в умерени количества, после ми става досадно. Но много повече гледам как се държи един човек, сериозен ли е, какво прави. Всъщност като се замисля, на приказките не обръщам такова внимание докато не видя поведението на някой. Тогава всъщност си личи истинското отношение. Защото може да говори много, но да не прави нищо, а на такива хора се връзвах, като бях на 18-20 години.

Ето и снощи някакъв младеж ми се заобяснявал нещо и му стана криво, като му казах, че такива обяснения от непознат нямат никакъв стойност. Но може на други жени да им е приятно. Всъщност тогава се замислих и за думите на Жребчето, че може би някои жени само за това са там. Така че зависи какво търсиш.

# 413
Интересен разговор се заформи... Ако обобщя - основно партньорът трябва да е с богата душевност, мил, смел, силен, богат, млад и т.н. За разлика от всички вас, ако искате ме оплюйте, но за мен е важно да имаш партньор до себе си, с когото заедно да се справяте с предизвикателствата на живота и да водите интересен, но спокоен живот, без излишни драми. Очевидно ще си остана сам с тези желания.
Ванеса - стана ми смешно, като написа, че мъжът трябвало да поправя колата.... Да, ако е за някоя изгоряла крушка, може и да не трябва да я водиш на сервиз (ако не е френска колата, разбира се Simple Smile)), но за неща от рода на  - смяна на масло, ангренаж, смяна на двигател не дай си Боже, грешки в компютъра, проблем с ходова част и т.н., ако наистина очакваш мъжът ти да прави това - трябва ти само и изключително автомонтьор със собствен сервиз...

# 414
Освен Жребчето,май никой от мъжете не е разбрал за какво говорим ние жените. Или пък,всеки гледа от собствената си камбанария.
Да,има и жени,които избират мъж с "ушите" си.Не знам,може би е по-добрата тактика,аз обаче не съм от тях,на приказки и "велики дела" съм се наслушала,по-добър виртуоз в тези неща от бившия ми мъж,няма.
За воденето съм съгласна,само че,много мъже разбират понятието грешно,патриархатът отдавна не е "на мода" и удрянето по масата е меко казано знак за комплексарщина и безсилие.Равнопоставеност,компромиси и уважение е правилната тактика за мен.

Player,нямах предвид мъжа до мен да ремонтира колата собственоръчно.Просто откарва колата на сервиз,а не оставя жена си да ходи да се разправя с майстори,части и т.н.
Наскоро имах един такъв случай,закарах си колата на сервиз,най професионално обясних на майсторите какъв е проблемът,а те ме гледаха изумено.В един момент,единият се изцепи "ти мъж нямаш ли,че се занимаваш с подобни неща". Хм,как се почувствах не е важно в случая,свикнала съм да ме гледат по сервизите с насмешка и почуда.
Там където живея,а и в БГ автофоруми съм чела,мъжете се занимават с това.

# 415
Цитат
Проявата на жената като жена е ясна. Да се поддържа добре изглеждаща, да е добра майка, да готви за семейството си, да е вярна, да умее да радва съпруга си в леглото. Повечето жени се справяме много добре с това. Ама от ония мъже са малко.
Това важи и за мъжете респективно.То и аз готвя ,простирам пазарувам, радвам жена си и децата ни,това мъж ли ме прави или женчо.Понеже според мен това което съм описал не е модерно и жените не го ценят. Те искат предимно пари поне по_голямата част и години наред не разбраха, че тия с парите свършиха или са заети и ме могат всички дс бъдат с мъже с пари.Ако може на ресторант, не би я жегнало ,че някой се е постарал да приготви вечеря или обяд.Да се тагне от мястото на събитието(ресторант),че иначе денят и няма да Е завършен пълноценно.

Напротив, точно това е модерно. Изначалната, традиционната по-точно, роля на мъжа в семейството е съвсем различна.

Цитат
Не изисквам жената да има пари, да плаща сметките ми, да ме води и черпи по ресторанти, да ме хвали, да оправя вкиснатото ми незнайно защо настроение, да отстъпва в моя полза, да ми прави подаръци, да ме загръща с якето си в студа и още една камара други неща, които немалко жени - гласно или негласно - очакват от мъжете. Simple Smile Е, в крайна сметка един такъв мъж ли много иска, или всъщност някой друг?

Евала, ей до това води безобразната унификация на половете. Аз като казвам, че съвременната еманципация е изцяло в услуга на мъжете...  

Цитат
И така се получава, че този мъж, който отговаря на всичките ви изисквания, реално е 10 пъти по-рядък, отколкото сте вие, с вашите качества. Чисто статистически погледнато.
Точно така. Средностатистическата жена жонглира много по-добре с всичките си роли отколкото средностатистическият мъж.
Но това далеч не значи, че има шанс 1:10 жената Х да е на неговото ниво. Точно обратното - значи, че един на 10 въобще заслужава такава жена. Smiley Прочети си пак причинно-следствената връзка.
Иначе с другите ти наблюдения съм напълно съгласна (за воденето и следването) Blush

Цитат
Българските мъже са едни от най-чаровните и поддържани мъже които съм срещала,освен това израстват умствено много по-рано,по-самостоятелни.
Девойко, извинявай, но средата ти не е представителна, категорично. И го казвам като живяла в Германия, в момента живееща в България. Далеч не съм фенка на германците като мъже, не ме разбирай погрешно Grinning Просто да говориш за поддържани български мъже на фона на германците с ежедневния спорт, и дори няма да намесвам физическото състояние на професиите, които го изискват (полицаите им, например)... Не, не. В България п-ъ-л-н-о със шкембелии на около 30, в Германия има съвсееем леко и наистина съвсем леко окръгляне в областта на корема при мъже на около 50 за първи път. Просто културата ни на хранене, все на маса, все "да не обидиш" и т.н., съчетана с липсата на движение, се отразяват. Умствено израстват по-рано - също не, не знам с каква възраст комуникираш, разбира се, но положението е... пълно е дечковци, но това си е по вина на пословичната българска майка юнашка. Маминка глези до откат и се налага като основен възпитател, таткото не може да вземе ролята на по-суров коректив, когато е нужно или не му се занимава и резултатът е налице. Много са разглезени и несамостоятелни на голяма възраст. Представям си, че в Италия е дори по-зле, там семейството като единица включва и лели, и чичовци, съответно доста по-трудно се откъсваш от него. Някой, който има преки наблюдения, може да сподели, ще ми е интересно.
В Германия те изхвърлят като коте на 18, независимо дали отиваш в университет или започваш duales, където не ти стига ученето и работата, ами и се очаква да помагаш с домакинските работи, които при живеенето в къща са доста повече, да допринасяш със сметки или директно да плащаш наем на родителите си. Стига, знаеш ги тези работи Grinning

# 416
  • София
Скрит текст:
Цитат
Това важи и за мъжете респективно.То и аз готвя ,простирам пазарувам, радвам жена си и децата ни,това мъж ли ме прави или женчо.Понеже според мен това което съм описал не е модерно и жените не го ценят. Те искат предимно пари поне по_голямата част и години наред не разбраха, че тия с парите свършиха или са заети и ме могат всички дс бъдат с мъже с пари.Ако може на ресторант, не би я жегнало ,че някой се е постарал да приготви вечеря или обяд.Да се тагне от мястото на събитието(ресторант),че иначе денят и няма да Е завършен пълноценно.

Напротив, точно това е модерно. Изначалната, традиционната по-точно, роля на мъжа в семейството е съвсем различна.
И каква е новата (ми) роля, на мъжа в семейството, такава различна, че се обърквам вече от толкова изисквания, правила, претенции, обществен натиск, чувство за вина? Питам чистосърдечно. Опитвам се да угодя на всички, но някак си, все не е достатъчно. А може би претенциите са противоположни?

Скрит текст:
Цитат
Не изисквам жената да има пари, да плаща сметките ми, да ме води и черпи по ресторанти, да ме хвали, да оправя вкиснатото ми незнайно защо настроение, да отстъпва в моя полза, да ми прави подаръци, да ме загръща с якето си в студа и още една камара други неща, които немалко жени - гласно или негласно - очакват от мъжете. Simple Smile Е, в крайна сметка един такъв мъж ли много иска, или всъщност някой друг?
Евала, ей до това води безобразната унификация на половете. Аз като казвам, че съвременната еманципация е изцяло в услуга на мъжете... 
Не мисля. Води до рекорден брой сами хора и от 2та пола. Води до бръмбари в главата и котки в спалнята.
На мен не ми е проблем да бъда мъж, да върша мъжки задачи. Да бъда силния, способния, умния, работещия, ремонтиращия, закрилящия, спокойния и тн.
Но ми е проблем като се започне една "борба, за вменяване на чувство за вина". И едни кампании срещу "мъжа" по принцип. Не ми харесва и като се оформят агитки, списващи, колко лоши са мъжете, колко неинициативни, мързеливи, шкембелии и тн и тн и тн, едва ли ще обхвана всички посоки на полета на нечии мисли.

Скрит текст:
Цитат
И така се получава, че този мъж, който отговаря на всичките ви изисквания, реално е 10 пъти по-рядък, отколкото сте вие, с вашите качества. Чисто статистически погледнато.
Точно така. Средностатистическата жена жонглира много по-добре с всичките си роли отколкото средностатистическият мъж.
Но това далеч не значи, че има шанс 1:10 жената Х да е на неговото ниво. Точно обратното - значи, че един на 10 въобще заслужава такава жена. Smiley Прочети си пак причинно-следствената връзка.
Иначе с другите ти наблюдения съм напълно съгласна (за воденето и следването) Blush
М не, дори няма нужда да си препрочитам постинга. Знам много добре какво съм писал.
Писал съм, че една жена "одобрява" един на 10 мъже. Твоята презумпция е, че изведнъж стават "равни" и тя го заслужава, само защото го е харесала и одобрила. Ми, това е очевидно погрешна (егоцентрична) логика.
Аз ако си харесам ферари, и някой ми даде да се повозя за една вечер, това означава ли, че трябва да си го търся като завещано, обещано и да си мисля, че сме родени един за друг?
Един от 10 ще е достоен за ВСЯКА от 10те жени само в 1 случай. Стадна организация и когато 10те жени принадлежат на единия мъж. А другите 9 са сами. Да, ама жените искат ексклузивност. Искат брак (е, вече не го искат толкова, но това е друга тема. Природата не търпи празно, и ако един не иска да се размножава, друг пък иска.)

Скрит текст:
Освен Жребчето,май никой от мъжете не е разбрал за какво говорим ние жените. Или пък,всеки гледа от собствената си камбанария.
Да,има и жени,които избират мъж с "ушите" си.Не знам,може би е по-добрата тактика,аз обаче не съм от тях,на приказки и "велики дела" съм се наслушала,по-добър виртуоз в тези неща от бившия ми мъж,няма.
Гледаме от общата камбанария. Която включва и нашата. Описваме вашата, описваме нашата. За да има повече яснота.
Последно такава жена ли си, или не си?
Самата ти казваш "бившият ми мъж е точно такъв".

Аз изрично го написах. Не говоря какви равносметки правите в "края на десетилетието", след дъжд качулка. Говоря за това, какво се случва, докато сте млади, красиви, желани.

Скрит текст:
На мен биха ми харесали подобни обяснения, но в умерени количества, после ми става досадно. Но много повече гледам как се държи един човек, сериозен ли е, какво прави. Всъщност като се замисля, на приказките не обръщам такова внимание докато не видя поведението на някой. Тогава всъщност си личи истинското отношение. Защото може да говори много, но да не прави нищо, а на такива хора се връзвах, като бях на 18-20 години.
Точно. То и аз говоря за диапазона 18-25. Изобщо не съм обсъждал 40+. Не ме вълнува. А и не е предизвикателство. Там самото ми присъствие, ще е достатъчно. Без да говоря, без дори и да действам. Но примерът е безмислен, защото говорим за жени, които имат голям избор. И това е точно при 18-25. Могат да си позволят да са такива, и онакива. Както вече написах, изключвам случаят, където е минал половината живот, направили сте си горчивите равносметки в края на десетилетките. И дори и тогава, ако имахте избор, бихте избрали стария вариант. Само дето не се получава вече.

# 417
О имало тема, аз след 10 години пак се регистрирах. Два три разговора тръгнаха, ще се видим на въздух някъде, пък ако излезе някое приятелство - добре дошло.

Имам чувството, че сайтовете увличат и тези разговори там и все нови нови хора и въпреки, че търсят контакт, някак си сами се саботират, за да се върнат там - усещането че имаш много избор ли що ли.

Някой да помогне как да прекратя с нарцис, нещо ми настъхнаха антенките, ама не съм хич в настроение да го мисля и да се обяснявам.

# 418
  • Пловдив
Бамбиннах, ти в България или в София живееш в момента? Понеже силно зависи от средата ти на работа, общуване, хобита, населено място и прочее. В Пловдив не виждам изредените от теб много "шкембелии" на по 30 години. Напротив, масата млади мъже и повечето момчета ученици спортуват и "помпят" мускули, защото основно това се търси от момичетата и жените с външност тип "средна хубост" или по-добра. Даже и леко наднормените и отпуснати жени често са придирчиви не към себе си, а към дейната поддръжка на тялото на мъжете. Получава се един парадокс. Момчетата и младите мъже без видимо добре оформено мускулесто тяло са в девета глуха откъм женско внимание, освен ако не са много големи сладури в лицето или доста високи. Под "мускулесто тяло" нямам предвид чак културисти, но да са с набъбнали ръце и широки рамене. Парите мъжки не ги намесвам изобщо в случая, защото те мигновено "разкрасяват" мъжа в очите на много от жените. Много често виждам мускулести мъже под 170 см с доста добре сложена мацка 175 см (примерно), докато такава жена почти никога не би движила с мъж с нормално телосложение без мускули. При изравнени други показатели, мускулестото тяло определено надделява в женските очи и няма смисъл това да бъде отричано, както се е случвало много пъти в този форум.

# 419
На мен не ми е проблем да бъда мъж, да върша мъжки задачи. Да бъда силния, способния, умния, работещия, ремонтиращия, закрилящия, спокойния и тн.
Но ми е проблем като се започне една "борба, за вменяване на чувство за вина". И едни кампании срещу "мъжа" по принцип. Не ми харесва и като се оформят агитки, списващи, колко лоши са мъжете, колко неинициативни, мързеливи, шкембелии и тн и тн и тн, едва ли ще обхвана всички посоки на полета на нечии мисли.

Цитат
Цитат

Душата, на теб не ти е проблем, но на много други им е проблем. Взимат само правата от 2-та най-главни модела на отношения, но не поемат никое от задълженията. Това е нечестното. И това води до твоето съвсем правилно наблюдение:

Че мъжете, които отговарят на изискванията (които, впрочем, са от памтивека, не са нови) са 1:10. Докато жените продължават да изпълняват всички изконни роли, успоредно с новопридобитите.
Никъде не съм казвала, че харесването автоматично води до "ставане на равни". В никакъв случай. Но ако се замислим... То изначално има много малък шанс да са "равни" - именно поради горното наблюдение, което сам каза - 1:10. Тези останали 9 от 10 мъже по всяка вероятност не са равни на средностатистическата жена - при условието, че: не си изпълняват функциите, а тя си ги, съответно тя слага много повече на масата като принос, отколкото те. И да, това значи, че ако средностатистическа жена си хареса този 1:10 мъж, има много по-голям шанс да му е "равен" партньор в едни отношения, отколкото ако средностатистически мъж си хареса средностатистическа жена.

Иначе повярвай, искрено съчувствам, много ми е неприятно плюенето по който и да е пол от който и да е пол. Имам близки приятели мъже, имала съм прекрасни връзки, много сте ми симпатични като пол - тези от вас, които са 1:10, така да го кажем Simple Smile И истината е, че не можеш да угодиш на всички, не се опитвай. Бъди си мъж, както и да го чувстваш това определение, и ще попаднеш на жена, която търси такъв тип. Някои търсят еднаквост и взаимозаменяемост (която наричат равноправност), някои търсят по-традиционно разпределение и този обмен на роли и енергии, който и ти споменаваш. Не се тормози с протиположния типаж на твоя търсен, няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт