Да кажеш или да не кажеш...

• 9 943
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
Аз бих говорила или поне намекнала на действащите лица, т.е. изневеряващите, че постъпката им се отразява пряко или косвено на работния морал. Ще изчакам подходящ момент и в разговор с един от двамата ще вметна тактично нещо от сорта „ където си вадиш хляба, не си вади оная работа“ и че е възможно да има последствия, защото има свидетели. След като са стигнали дотам да се оставят да бъдат хванати, предполагам не им е сефте. Така че хич не бих се занимавала с половинките им. Може да си знаят, може да не им пука, а и мен лично изобщо не ме касае. Ще направя това, което се изисква от мен като член на колектива. Оттам нататък, личните взаимоотношения не ме засягат пряко.

# 31
И аз съм я премисляла много тази тема и ми е опирало до главата подобна ситуация. Истината е, че колкото и да си навивах на пръста, че не е моя работа и това са техни отношения и общо взето всичко, което сте описали - ами, чувствах мега предателство спрямо приятелката ми с мълчанието ми, а тя ми е близка.. Съответно в един момент казах какво съм видяла. Тук трябва да отбележа, че НЕ загубих приятелката си и НЕ излезнах аз виновна - тя ми благодари всъщност. Не мога обаче да потвърдя, че действията ми биха били такива, ако човекът не ми е толкова близък. Но пък как да оставиш някой, когото обичаш и който е бил до теб 15 години от живота ти, в такова неведение?

# 32
Аз не мисля, че в нормална връзка човек няма да се усети, че му изневеряват. Поради което да се затичаш да съобщиш нещо, което човекът е много вероятно вече да знае, е мега тъпо. Той може в момента да взима решение какво да прави, но ти отиваш да му съобщиш, че си видял еди какво си.

# 33
  • Sofia
Аз не мисля, че в нормална връзка човек няма да се усети, че му изневеряват.

Защо смяташ така? Във форума много често се случва да пишат жени, които изведнъж са открили, че мъжът им поддържа паралелна връзка от години. Безброй такива теми е имало през годините. Едва ли всички те лъжат или изопачават фактите. Peace

# 34
Не ми се вярва с години да те мотаят и да не се усетиш. Дори и да си най-наивната булка на света. По-скоро в такива случаи хората си траят да не си развалят "рахата".

# 35
Аз бих казала, ако става въпрос за близки приятели. Аз също бих искала да има кой да ми каже, ако знае, че на мен ми изневеряват. Не смятам за грешно да помогнеш на един човек да спре да живее в лъжи.

# 36
А ако човекът се лъже сам? Единствената ми приятелка, която търпя с години кръшкащ мъж, много добре си знаеше какво става и просто чакаше "да му дойде акъла". Един ден някой я попита в очите директно докога ще търпи това и тя отговори, че не търпи нищо особено, случват се такива неща и после минават. Е, човекът дето я попита дали й е казал нещо ново?

# 37
Ако подозираш, че човекът знае, има начини да разбереш. Насочваш разговора в принципната посока изневяра, веднъж, два, пет, десет пъти и в крайна сметка ще стане ясно.

Бианка, това е частен случай. Не всички случаи са такива.

# 38
Тоест ставаш деликатен като гърмяща змия и чакаш да клъвне Simple Smile Аз досега не съм видяла случай, в който до 2-3 месеца всякаква изневяра да не е била разкрита. Край мен няма нито 1 човек, неусетил се с години какво става. Според мен единствения вариант е, ако хората живеят за дълъг период в различни държави. 

# 39
  • Sofia
Според мен пък, 60-70% от изневерите си остават неразкрити. Особено ако са били спорадични прояви, а не паралелни връзки.

# 40
Е, тогава може да ги изпуснат дори и загрижените познати Simple Smile

# 41
  • Sofia
Така е. То, затова и повечето бихме казали – не ни се случва през ден да разбираме, че гаджето на някоя приятелка ѝ кръшка. Simple Smile Такива ситуации са си рядкост.

# 42
И според мен са рядкост.

# 43
  • САЩ
Зависи колко близък е човека на когото изневеряват и дали е била само еднократна изневяра. Ако е била еднократна забивка не бих казала, но ако виждам че някой го разиграват и правят на глупак с месеци или дори години сигурно няма да се сдържа. По същия начин за себе си мисля, ако мъжът ми ми е изневерил еднократно не искам да знам, но ако има връзка зад гърба ми ще се радвам да ме усведомят бързо за да мога и аз да си започна на чисто.
П.П Аз пък като дете знаех че единият ми родител има паралелна връзка и се чудех дали да кажа на другия. Много ми беше трудно, нямаше с кой да споделя и в крайна си остана тайна... до преди развода години по-късно заради същата връзка.

# 44
Аз не мисля, че в нормална връзка човек няма да се усети, че му изневеряват.

Защо смяташ така? Във форума много често се случва да пишат жени, които изведнъж са открили, че мъжът им поддържа паралелна връзка от години. Безброй такива теми е имало през годините. Едва ли всички те лъжат или изопачават фактите. Peace

Възможно е да не усетиш в началото, примерно първата година от паралелните взаимоотношения. Максимум до 1 година, въпреки хилядите признаци, които виждаш. След това вече няма вариант да не разбереш и започваш да се самозалъгваш, да се съмняваш в себе си, че може нещо погрешно да тълкуваш поведението му, и какво ли още не. Мда, агонията е голяма, когато започваш да разбираш как те лъжат и използват. Като се има предвид върховото актьорско майсторство на повечето изневеряващи, може и повече време да отнеме разкриването. Но ако е много силно хлътнал, дори да не иска да разваля семейството си, пак отнема не повече от година да излезе на "светло" другата връзка.

Общи условия

Активация на акаунт