Майчин дом Варна - тема 11

• 62 669
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, бременна съм в 18та седмица. Има ли някой да се следи при др Анна Атанасова?
За текуща бременност ли питате? Аз се следих при нея, но съм родила вече Simple Smile

При нея ли раждахте? Аз съм като в необрано лозе и просто търся мнение и съвет...

# 676
Здравейте, бременна съм в 18та седмица. Има ли някой да се следи при др Анна Атанасова?
За текуща бременност ли питате? Аз се следих при нея, но съм родила вече Simple Smile

При нея ли раждахте? Аз съм като в необрано лозе и просто търся мнение и съвет...
При нея бях, да, не мога да опиша колко съм доволна от отношението й и благодарение на нея цялото раждане мина супер неусетно. То ми беше и второ (първото пак там, при друг АГ), съответно беше по-бързо, но тя ми държеше ръката докато раждах и ме напътстваше, акушерката даже не й чух гласа Simple Smile. Ако нещо Ви интересува- питайте

# 677
  • Варна
Здравейте! Тепърва откривам темата и съжалявам много, ако се повтарям (опитах да прехвърля доста страници, но не намерих нещо конкретно). Може ли някой да даде списък на нещата за родилното?
Моята АГ ми каза, че за бебето нищо не трябва да нося, а за себе си да приготвя каквото реша. Neutral Face Това е супер, но все пак сигурно има някакви специфики. Например приятелка ми каза, че ще ми трябват много нощници (5-6). Това вярно ли е?

Поправка! Открих този списък в друга тема:

- 2 нощници
- чехли
- тоалетни принадлежности
- бельо
- дам.превръзки
- хавлия
- биберон-залъгалка

Дали е достатъчно това? Thinking

# 678
Аз раждах 2019 г., но дамските превръзки бяха се осигуряваха от болницата. Нощници носех 3-4, чехли, дълбоко бельо 6-7 чифта, хавлия, тоалетни принадлежности, мокри кърпи 1 пакет.

# 679
Раждах декември.
Носих това,което бих си взела,когато нощувам в хотел.
Единствено лично принадлежности.
Носих си 3 нощници, дълбоко бельо и еднократни гащи, чехли, козметика, хавлия, мокри кърпи. Помпа за кърма.
Бях си подготвила и следродилни превръзки. И използвах тях първите два дни. От болницата осигуряват превръзки,но са доста малки и не абсорбират достатъчно. Иначе редовно зареждат пакети.
За бебето всичко осигуряват те.
Памперси, дрехи,биберон, завивки- всичко.

# 680
Много моля, като пишете отговор, не цитирайте така всичко. Тези "чаршафи", особено от телефон е много изнервящо, а и се губи основната информация. Също така има опция скрит текст.

# 681
Е що пък им е биберон-залъгалка 😵 аз може да не искам да свиквам детето със залъгалки ?? 😂 примерно ..

# 682
Момичета, извинявайте аз се връщам малко на друга тема..по подготовка к инвитро....някой имал ли повишен пролактин?? При мен 3 месяца преди беше ок и в норма,а сега излезе аж 702!(при норма от 102-400). Четох за него, че няма как да лекува това...той трябва сам падне( а и много важен при планироване на бременост...Имал ли някой този проблем и какво правихте?
Благодаря предварително

# 683
Е що пък им е биберон-залъгалка 😵 аз може да не искам да свиквам детето със залъгалки ?? 😂 примерно ..
Дават биберон,ако поискате. Аз не съм им искала,не съм давала на бебка.

# 684
Момичета, извинявайте аз се връщам малко на друга тема..по подготовка к инвитро....някой имал ли повишен пролактин?? При мен 3 месяца преди беше ок и в норма,а сега излезе аж 702!(при норма от 102-400). Четох за него, че няма как да лекува това...той трябва сам падне( а и много важен при планироване на бременост...Имал ли някой този проблем и какво правихте?
Благодаря предварително
В коя лаборатория го пуснахте? Преди да ви вземат кръв трябва да седнете и да изчакате да минат 15-20 мин, защото трябва да сте в спокойно състояние. Той се влияе от много неща, включително и от стрес. Пуснете още веднъж в друга лаборатория. При мен имаше такава разлика в двете. Не знаех, че трябва да се изчаква, това ми го казаха в Лабор експрес. В другата направо ми взеха кръв, без да изчаквам и излезе висок.

# 685
Списък с нещата дават в кабинета ,където приемат по документи ...
залъгалка имаше осигурена от тях (в нашия случай )

# 686
Благодаря предварително
При моя приятелка се оказа, че пролактина е висок след 1 година неуспешни опити. Пи Дуфастон по схема и забременя. Наскоро решиха да имат второ дете. Пуска си изследвания, пак са високи стойностите, така че в момента пак е на Дуфастон. Нейният АГ не е много сигурен каква е причината, праща я и на ендокринолог, но за сега не е установена причина.

# 687
Благодаря предварително
В коя лаборатория го пуснахте? Преди да ви вземат кръв трябва да седнете и да изчакате да минат 15-20 мин, защото трябва да сте в спокойно състояние. Той се влияе от много неща, включително и от стрес. Пуснете още веднъж в друга лаборатория. При мен имаше такава разлика в двете. Не знаех, че трябва да се изчаква, това ми го казаха в Лабор експрес. В другата направо ми взеха кръв, без да изчаквам и излезе висок.
Днес направих в Кандиларов и верно дори не предложиха да седна на 20 минути, постоях 10 мин докато чаках съпругът ми...и вот резултат 700..а в лаборекспресс преди 4 мес точно така казах ме да изчакам и се успокоя 20 мин и след това вземаха кръв и беше ок,норма. Но това Кандиларов лаборатории са много страни,в страни места, никак не изглеждат серьозно(

# 688
  • Варна
О, повторете изследванията, аз бяха чела доста какво влияе, много неща са:
Тъй като концентрацията на пролактина се променя в резличните часове на денонощието, е препоръчително изследването да бъде направено меду 8:00 и 10:00 часа сутринта. Препоръчва се покой от около 30-40 минути преди взимане на кръвта.
Кръвта не бива да се взема след гинекологичен преглед, стресови ситуации или стимулация на млечната жлеза. Препоръчва се да се избягват полови контакти и употреба на алкохол в деня преди изследването.
Някои противозачатъчни средства, медикаменти за понижаване на кръвното налягане и антидепресанти могат да повлияят на резултатите и трябва да бъдат спрени по лекарско предписание.

Даже бях чела, че и докосването на зърната влияело.

# 689
АлехаНМ
Сариев Ви е изпратил в Кандиларов, защото получава нещо за това предполагам. И аз ходих веднъж там. "Лабораторията" беше една стаичка с една баба, която не можеше да ми улучи вената. Всичко се пише в едни тетрадки и всяко нещо се изследва в различен ден. Дори за онлайн проверка трябваше да звъня по-късно да ми кажат парола. Смешна работа. Повече не отидох там. От моя опит - в Лаборекспрес е по-евтино, но много хора ходят там и се чака, в Лина често пускат промоции и не се чака, аз ходих в тези двете в зависимост какво си изследвам. Също така в Лаборекспрес ако пускате микробиология и излезе нещо, трябва да доплатите за антибиограма. В Лина не се доплаща, включено е в цената.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 20:18 от milenad

Общи условия

Активация на акаунт