Диафрагмална херния

• 2 166
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, моя син е опериран от диафрагмална херния. Вече е минало 1 година но от 2 месеца насъм има ужасен запек не помага дуфалак нито нищо. Повечето пъти с свещичка се налагам да слагам но се претеснявам.. Има ли деца с  тази херния и имахте ли запек макари че вече сте оперирани??? Ходихме на ехограф преди да се започне запека и всичко веше наред, утре че звъння на лекар но се страхуваме да не се налага пак нещо оперативно

# 1
Здравейте, ние нямаме опит с херния, но бебето имаше запек доскоро, и само като идея докато се свъпжете с лекар - защо не ползвате детски клизмички Melilax вместо свещички? И ние бяхме на свещички докато не открих клизмичките, много по-щадящи и по-добре действат според мен.

# 2
И това ползвам, помага но на скоро само клизми действат... Незнам дали това е нормално да има запек

# 3
  • Варна
Здравей, моят син е опериран от диафрагмална херния в първите часове след раждането. След това имаше ужасни колики и запек. Нищо не помагаше, само дълбоки клизми. Всичко си дойде на мястото след като го захраних - около 5-ти месец. Много внимавах какво яде, само домашно приготвена храна, много плодове и зеленчуци. При нашите деца е важно да не се допуска запек.

# 4
Здравей, моят син е опериран от диафрагмална херния в първите часове след раждането. След това имаше ужасни колики и запек. Нищо не помагаше, само дълбоки клизми. Всичко си дойде на мястото след като го захраних - около 5-ти месец. Много внимавах какво яде, само домашно приготвена храна, много плодове и зеленчуци. При нашите деца е важно да не се допуска запек.
Здравйте, докато бяхте бременна беше ли открит проблема или след раждането разбраха ?

# 5
  • Варна
Здравйте, докато бяхте бременна беше ли открит проблема или след раждането разбраха ?
За съжаление го диагностицираха след раждането. Въпреки стриктното следене на бременността ми Sad Sad Sad

# 6
Здравейте, темата е стара, но ако нямате против бихте ли ми споделили как се справя детенцето ви след тази операция? Също така предварително се извинявам, че я откланям, но имам спешна нужда от информация от майки с опит като вас! Предвид диагнозата, доколкото съм зспозната, в повечето случаи има много неща, които има шанс да се "объркат" тъй като някои органи не успяват да се развият достатъчно нормално докато е в утробата, понеже са притиснати. За щастие разбрах, че има и дечица, които са в добро здраве след операцията и сега се развиват безпроблемно! При вас как се развиват нещата до ден днешен?
 Любопитна съм понеже аз съм бременна в 22 г. с. и преди няколко дни на преглед за фетална морфология диагностицираха бебчето ми с диафрагмална херния. Докторката ми обясни, че вече за щастие има как да му се помогне докато е още в мен. Записа ми спешен час при Доц. Чавеева в клиника "Щерев", която извършва сложната интервенция, а именно поставяне на балонче, което раздува притиснатия дроб и така спомагат развитието докато "излезе на бял свят". След раждането отново се налага да има живото спасяваща хирургическа намеса за наместване на органите по местата им.
Часът ми е след един ден и времето минава изпълнено с ужасяващи мисли в главата ми - да задържа ли бебчето при положение, че ще претърпи всичко това, това обаче е престъпление предвид успешните случаи и няма да успея да си го простя; какъв е живота на дете с такава диагноза; тази операция доколко ще поправи нещата; влияе ли това на развитието му; има ли други майки, които имат опит в това...?!
Много съм притеснена, търся всякакъв вид информация, но за съжаление няма много родители в България, които споделят опита си в отглеждането на дете претърпяло такава операция в първия си ден след раждането. И изобщо различава ли се отглеждането на тези дечица от останалите?
Сигурна съм, че ви е било изключително трудно и ще ви разбера, ако решите да не споделяте... Но все пак ще съм ви изключително благодарна, ако решите да го направите, също и ако се включат и други силни мами като вас!

# 7
  • София
Здравейте, темата е стара, но ако нямате против бихте ли ми споделили как се справя детенцето ви след тази операция? Също така предварително се извинявам, че я откланям, но имам спешна нужда от информация от майки с опит като вас! Предвид диагнозата, доколкото съм зспозната, в повечето случаи има много неща, които има шанс да се "объркат" тъй като някои органи не успяват да се развият достатъчно нормално докато е в утробата, понеже са притиснати. За щастие разбрах, че има и дечица, които са в добро здраве след операцията и сега се развиват безпроблемно! При вас как се развиват нещата до ден днешен?

Здравейте, тези деца се приемат след раждането в детската хирургия на "Пирогов". Докато бях началник на клиниката тази манипулация на д-р Чавеева още не беше внедрена, но децата които аз и моите колеги оперирахме, се развиваха добре повечето от тях. Това зависи от степента на зрялост на белия дроб, който е притиснат от хернираните в гръдния кош черва. Методът на запушване на трахеята на плода позволява по-доброто разгъване на белия дроб и по-добри следоперативни резултати. Така че можете да бъдете спокойна, има много голяма вероятност вашето дете след операцията да бъде здраво и нормално.

Общи условия

Активация на акаунт