Великобритания - Тема 77 Зимно Пролетна

• 45 029
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
The deadline for applying will be 30 June 2021, or 31 December 2020 if the UK leaves the EU without a deal.
Това го пише ясно, да, но ако междувременно излизаш и се връщаш в ОК преди да си аплайвал и получил settled или pre-settled status, какви доказателства ще искат на влизане, че живееш тук?

# 136
Тея неща влизат в сила чак след крайната дата. До тогава с или без сделка нищо не се променя и си влизаме и излизаме свободно както в момента. И всички дошли в страната до юли 2021 са в заварено положение.

apply to the EU Settlement Scheme to continue living in the UK after 30 June 2021.

EU identity cards would remain valid for travel to the UK initially. Although there would be no immediate change, as we introduce the new UK immigration system from 1 January 2021.

Последна редакция: чт, 24 яну 2019, 00:05 от Pampers

# 137
  • UK
Привет
Гледам настъпило вълнение за статусите 😃
Мен ми е все тая. И като нямам статус ще ме пуснат ли да си ходя?
Не им искам статусите, нито  паспортите им 😂
Приела сэм, че съм временно тук и се надявам по-бързо да минава, това време 😂😂😂

# 138
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
Точно затова почвам да се замислям дали да не пробваме да изкараме pre-settled status сега, макар реално до 5-те години да ни остава съвсем малко, а ММ дори ще ги е навършил към датата на пътуването. Когато купувахме билетите се знаеше, че системата за кандидатстване ще е отворена за всички след 29 март, но доколкото разбирам, вече е отворена.

Колко време отнема приравняването на диплома?

Блу, на мен НАРИК ми я приравниха за близо 3 седмици, но вероятно има значение това, че беше между Коледа и НГ.

# 139
Благодаря, Дани. Ще пробваме това, което Мери писа.

# 140
  • UK
Проверих и аз официално, че и без сделка има година преди да влязат в сила промените.
Незнам защо се подведох и аз по всеобщата психоза хахаха.
Вчера коментирахме ситуацията с една позната от Словакия и тя каза, че и по техните телевизии новините са Шок!! и Ужас!!

# 141
  • на малък остров в океана
Не вярвам, че след крайната дата ще почнат да спират европейски граждани, със статут или без, да влизат в страната. Надали ще си вкарат такъв автогол. Това веднага ще доведе до ответна реакция от ЕС.
Надявам се, че все пак всичко ще се реши по най-благоприятния начин, за да сте спокойни за децата и домовете си. А и ние да можем да прескачаме от време на време от съседния остров.

# 142
Съжалявам, ако съм допринесла за психозата и аз, но истината е, че все повече ме притеснява Брекзит без сделка и последиците от него.

# 143
  • Истински се вижда само със сърцето.
Бул не си, мисля че всички се притесняваме, аз лично доста по много причини. Ама нали съм непоправим оптимист все се надявам накарая нещата да се развият добре.

# 144
  • UK
О, не не си ти, разговарях с един приятел който каза че се притеснява да купи билети за април, после прочетох малко в темата тук за Брекзита 😂😂😂 и накрая ММ каза, че тяхната фирма ще се мести в друга държава и аз се шашнах.
  Но аз съм си паника голяма и за това избягвам новини да чета.

# 145
Половината фирми се изнасят, другата половина обучават кадри и се готвят да разширят дейност.....Както във всяка друга ситуация за едни ще е лошо, за други - златна мина.

# 146
  • Leeds, UK
Тука вече взеха да се изнасят. Сума ти къщи стоят без наематели. И те се изнасят заради паунда, че не си струва вече да работят тук и да пращат пари за изплащане на кредити и ипотеки. Все повече работници се търсят и няма кой да иде на такава работа.

# 147
Местеното на фирмата, за която ММ работи е другото, което ме плаши. Поне не се спряга друга държава, засега, а само друг район, но не е ясно къде и какво ще значи това за нас. Нещо твърде динамични ми идват нещата. Притеснявам се най-вече за детето ни, което трудно приема промените, отделно, че навлиза и в по-особена възраст.

# 148
  • UK
Аз имам билети за 6 април, надявам се да ме пуснат да се върна после. Grinning
Аз съм непоправим отимист, спокойна съм.

# 149
  • Leeds, UK
Аз умувах за априлската ваканция да идем на гости на родата в Испания за 5-6 дни, ама ще видим.
Мисля, че няма да има проблем с влизането обратно. Може и да почнат да питат на митниците цел на посещение в страната😂. Само като сканират паспорта с името и ще видят цялата информация, кой си, откъде си

Общи условия

Активация на акаунт