Великобритания - Тема 77 Зимно Пролетна

• 44 996
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Аз го четох в 24 часа на български. Нашите пак не са разбрали😁 и заблуждават народа

Аз много се забавлявам с бг новините - Шок!Ужас! даже и за рецепта за баница. 😂

# 91
  • UK
Миналата година нали валя сняг? Всяка година ли да вали?
Пепел ти на езика Grin

Ние за pre-settled status ще се гласим.

# 92
  • Leeds, UK
И ние за pre-settled status ще се гласим. Не съм наясно още какви документи ще искат, защото го прегледах отгоре-отгоре. Някой, който го направи да свирка как става😁. Всички сме с I-phone вкъщи, ама имам и един читав Андроид настрана, с него ще пробвам, ако не са се договорили с Apple, докато се наканя.

# 93
dejie, имам спомен че дойдохте с нас 2015, но явно се бъркам щом сте за pre-settled.

# 94
  • UK
2015, да, не сме ли за pre-settled?

# 95
  • На острова
Даже не познавам хора с Андроид 🙈

Разкошен сняг валя на парцали тази вечер, излязохме с децата на двора, малката цвърча от кеф, баткото направи снежен човек, забучи му морков за нос, поиграхме си, намокрихме се, снимахме се, айде стига толкова. Да идва пролетта, моля 🌸🌿🌼

# 96
2015, да, не сме ли за pre-settled?
Според gov.uk и последния им бюлетин преди Коледа препоръчват да се кандидатства веднъж в периода до не помня коя дата 2021г, когато направиш 5г в страната. За pre-settled кандидатстват само тези, които до крайния срок няма да имат 5г.

Миа, моите кокичета започнаха да цъфтят😍

П.П. The deadline for applying will be 30 June 2021

# 97
Бройте 5г от датата на влизане в страната...може и да сте за settled, ако сте дошли началото на 2015г Simple Smile , ако ли не, то до 2021 ще имате 5г със сигурност.

В Бирмингам само прехвърчаха няколко снежинки, примесени с дъжд...

# 98
  • UK
О, благодаря много, Памперс, явно нещо хич не съм наясно. А то до 20-та като навършим годините я камилата, я камиларя.

Миа! AstonishedAstonishedAstonished

# 99
  • Leeds, UK
Ние 2014 дойдохме🙂. Септември ще станат 5 години, ама да не изпуснем срока😂.
На мен здравецът ми цъфти.👀

# 100
  • На острова
Парцали ви казвам, красота! Ей, всяка година се надявам снега да е на Коледа, ама не ще и не ще тогава.

Памперс, и на комшиите кокиченцата са цъфнали 😍

Имам нарциси в двора, тях ги чакам 😛

HappyBella, кога ще подавате, след края на Март ли?

# 101
  • Leeds, UK
Не знам дали сега или да чакам направо за settled  до септември.

# 102
  • Bristol
Моите кокичета също са цъфнали, а на някои хора в градините им нарцисите цъфтят Open Mouth Дали не минава някоя топла тръба под градината 🤔 Моите са се показали, но още не са напъпили дори...

# 103
И ние за pre-settled status ще се гласим. Не съм наясно още какви документи ще искат, защото го прегледах отгоре-отгоре. Някой, който го направи да свирка как става😁. Всички сме с I-phone вкъщи, ама имам и един читав Андроид настрана, с него ще пробвам, ако не са се договорили с Apple, докато се наканя.

Като за начало нищо, само паспорт и да си напишеш НИн. Сваля се приложението и то ти казва да си сканираш паспорта на страницата със снимката и на корицата. Ако паспорта ти е стар и няма чип, или си с лична карта и не можеш да сканираш, накрая ти казва къде да си пратиш документите. Засега е само с андроид, и то от оо-новите модели. Моя е на 4г и с него не стана. Дори тогава им звънях и казаха, че все още (беше през декември, явно още е рака), водят преговори с Апъл, за да може и там да се сваля. После те кара да се снимаш, като е добре да е на по-светло място и най-добре някоя стена за фон. Пишеш си Нин, плащаш си колкото плащаш и, поне на мен, ми дойде имейл с отговор какъв ми е статуса на по-другия ден. Нищо допълнително не съм пращала, но има и хора които после им казват да пратят допълнителни документи, ако явно нямат инфо за тях. Карти или изобщо нещо по пощата не се получава, но ако има нужда ще може статуса на всеки да се провери онлайн. И аз разбрах, че ще връщат пари на всички. То и преди на тия с ПР беше безплатно. Ако някой има да кандидатства за Пр да го прави, него го издават със задна дата и може евентуално ако има годините и паспорт да вади. Settled in  е с датата си на издаване и от него 1 година след това може за натурализация. Аз така изгубих година и вместо сега вече да подавам за натурализация, трябва да чакам до декември. Поне ще се опитам да се организирам с изпитите преди това.
И при нас стана много студено, дано само няма сняг.

# 104
  • Leeds, UK
Мерси Ronka! Паспортите ни са нови, телефонът е на 3 години модел. Може и да стане! За децата само паспорт се иска предполагам?!

Общи условия

Активация на акаунт