Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2019, 13:35 ч.

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

  • 20 547
  • 625
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 718
Колко беше преди, та сега е "скочил"? 2,4 не е много висока стойност.

# 31
  • France-Bulgaria
  • Мнения: 46
Благодаря за отговорите момичета Simple Smile

Определено вече чакам този момент в който да ми изпишат нещо,за да се'върна' към нормалния начин на живот.
От ноември месец се мъча,за да разбера,какво ми има.
Преди това не знаех,че имам хашимото.Когато го откриха пък с ниските нива на ТСХ нищо освен Селен не ми изписаха.
А днес след поредното изследване се радвам,че имам видима диагноза,която може с хормон да се коригира.

Както и преди бях споменала със симптомите,които имам,като стягане около сърцете и цялата ребрена област ,страх,тревожност,парене,вълни,треперене,потъване
Никак не са приятни и са доста мъчителни...

Някакви съвети преди да започна хорманалното лечение?След два дни чакам начало на лечението,до тогава не знам как ще издържа с гореописаните симпоми.

Благодаря Ви.

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 18:21 от eftelya

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
Колко беше преди, та сега е "скочил"? 2,4 не е много висока стойност.


края на октомври:
TSH basal     0.60 mU/ml      (0.35-4.50)
FT3             3.38 pg/ml       (2.00-4.20)
FT4             1.13 ng/dl        (0.80- 1.70)

ноември:
TSH basal     1,29 mU/ml      (0.35-4.50)
FT3             2,96 pg/ml       (2.00-4.20)
FT4             1,29 ng/dl        (0.80- 1.70)

декември:
TSH basal     2,40 mU/ml      (0.35-4.50)
FT3             2.16 pg/ml       (2.00-4.20)
FT4             1,01 ng/dl        (0.80- 1.70)

# 33
  • Мнения: 4 718
Просто щитовидната функция се е влошила, макар и не чувствително. Трябва ти повече тироксин.

# 34
  • София
  • Мнения: 738
Ася, и аз мисля, че 37.5 ще е добре. Успех! Simple Smile По другия въпрос не знам.

# 35
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534

Определено вече чакам този момент в който да ми изпишат нещо,за да се'върна' към нормалния начин на живот.


аз вече от една година съм на терапия, пия добавки, промених храненето и още чакам да се върна към нормалното си състояние... Whistling

днес взех 33 и бях доста нервна, незнам как ще е на 37  Whistling

# 36
  • Мнения: 4 718
Аз от година и половина и още имам едва минимални подобрения. Понякога е необходимо повече време и повече индивидуални "напасвания" на терапевтичната схема. И не знам дали да се надявам на "пълно нормализиране" - вече си мисля, че ще се радвам на всякакво подобрение.

# 37
  • Мнения: 1 829
Защото имам застраховка и тя ги покрива, но трябва да ги назначи лекар.
И по-важното, аз сама не мога да си ги разчета, в крайна сметка ако има промяна и съм вече за лечение, доктор трябва да го назначи.

# 38
  • France-Bulgaria
  • Мнения: 46

Определено вече чакам този момент в който да ми изпишат нещо,за да се'върна' към нормалния начин на живот.


аз вече от една година съм на терапия, пия добавки, промених храненето и още чакам да се върна към нормалното си състояние... Whistling

днес взех 33 и бях доста нервна, незнам как ще е на 37  Whistling

Под ' нормален' в моя случай имах предвид да нямам симптоми,като сърцебиене,стягане,тревожност,топли и студени вълни.Т.е  състоянията,които затрудняват начина ми на живот в последните няколко седмици.

# 39
  • Мнения: 206
Аз от година и половина и още имам едва минимални подобрения. Понякога е необходимо повече време и повече индивидуални "напасвания" на терапевтичната схема. И не знам дали да се надявам на "пълно нормализиране" - вече си мисля, че ще се радвам на всякакво подобрение.
Какво е състоянието ти? Нова съм в тази тема и не съм още наясно на кой какво му е.
Но четейки стигам до извод, че може би съм някакъв лек вариант. Заради приема на всички хапчета заедно, сега ТСХ ми се е вдигнало от 1.38 на 1.87. На схема 50/75 съм сега през бременността, иначе само 50. Не ми изследванат нищо друго, освен Тсх-то по принцип, Тат, Мат, Ft3 и Ft4 са ок. В началото единствено Мат завишени имах. Не знам колко е правилно, но през 3ма лекаря съм минала.. Имам леко уплътнение в десен лоб. Единствените симптоми, които имах и ме насочиха към проблем в ЩЖ, бяха качени кг и липса на цикъл. Като и двете неща бяха в период на кърмене.

# 40
  • в огледалото на живота
  • Мнения: 7 827
Момичета,препоръчайте вит.Д от който сте доволни?

# 41
  • Мнения: 8 074
Момичета,препоръчайте вит.Д от който сте доволни?
https://www.iherb.com/pr/healthy-origins-vitamin-d3-2-400-iu-360-softgels/7763

# 42
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
Под ' нормален' в моя случай имах предвид да нямам симптоми,като сърцебиене,стягане,тревожност,топли и студени вълни.Т.е  състоянията,които затрудняват начина ми на живот в последните няколко седмици.

и аз  Wink
още си ги влача...


Момичета,препоръчайте вит.Д от който сте доволни?

аз взимах Вигантол и съм доволна.

# 43
  • Мнения: 3 282
Тези капки купувам и за първа година да ми се повлияе тоя витамин Д. 850 дози са. Край няма Simple Smile Лошото е, че от iHerb трябва да се купуват и не е много удобно за БГ. Но иначе са супер изгодни. Даже в рибеното масло си ги слагам. ПОнеже и то ми е течно, слагам в една чаена лъжичка рибено масло, две капки вит Д (4000 IU) и приемам след закуска.

https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-Liquid-Vitamin-D3-Mint-F … oz-29-57-ml/84511

# 44
  • Мнения: 1 829
vici75 какво рибено масло ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт