Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 55

• 43 793
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря, момичета, сега ми се изясни. Изследвано е само ТСХ + полови хормони. За съжаление, нямам никакъв шанс да я накарам да пусне други изследвания. Едвам я убедих за някои витамини, което считам за доста голям успех и ми отне немалко време. Но ще имам предвид разясненията и при нужда ще се включа

# 676
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пенева, всички тези неща ги ползвам и не помагат! 5-10 мин. е ефекта.

Тя е опасна, защото може да доведе до спонтанен аборт или пък до увреждане на мозъка на детето (не съм съвсем сигурна дали беше мозъкът, или не ставаше въпрос по принцип за увреждания).

за аборта е така.
за мозъка - не увреждането му, защото в началото още го няма, а има влияние върху развитието му. Peace

оф и на мен не ми гледат FT4, та затова сама си напасвам дозата, ама пак не ми се качва... Whistling
това са ми резултатите от февруари:

TSH basal     1,48 mU/ml      (0.35-4.50)
FT3               2.58 pg/ml       (2.00-4.20)
FT4               1,10 ng/dl        (0.80- 1.70)

# 677
Вчера ми излезе ТСХ-то след 35 дена на еутирокс - 3.720, а преди беше над 8. Днес ще взема фТ3 и фТ4, защото ги пуснах допълнително снощи. И двете трябва да са по към горна граница ли, или Т3 трябва да е по-високо е Т4 по-ниско? Не ми е много ясно.

# 678
Бебок,Т3и Т4 е добре да са към горна граница най-общо казано.Високо ти е ТСХто,сигурно ще минеш поне на 50 хормон,зависи и колко ще са Т3и Т4.
По отношение на ТСХто и забременяването съм писала вече,че моя приятелка,гинеколог в САЩ,ми каза,че там при опити държат ТСХто под 1.
При високо ТСХ се вдига и пролактина,а от там се влошава качеството на овулацията.Това също е причина при опити за забременяване,ТСХ да е в оптимални граници.

# 679
При мен високо ТСХ доведе до липса на овулация.Не знам как бяха фТ3 и фТ4 в този период, защото не ми ги следяха, а аз не бях чела толкова много за жлезата.Пролактина винаги ми е бил в граници, това за висок пролактин, заради високо ТСХ го чувам  за първи път, но виж ФСХ ми беше много висок когато ТСХ беше високо.Там нещата се бяха объркали тотално.

# 680
Ами хормоните са свързани.Когато излязоха високи ТСХ и пролактин при дъщеря ми,англичаните отказаха да пускат контрола на пролактина.Според тях падне ли ТСХто,ще падне и пролактина!

# 681
Не е сигурно да ти кажа, а пролактина е хормон, който пречи за забременяването, ако се цели такова.Аз никога, ама никога не съм имала висок пролактин, дори при ТСХ 8, когато откриха Хашимотото.Виж ФСХ и ЛХ се наместиха веднага щом оправих всички щитовидни, и си достигнах оптималната доза на хормон.Всичко е много специфично, а точно на английската здравна система не вярвам много.

# 682
Моя пролактин "вършее" от двойно спрямо нормата до 60% от долната граница, независимо от изключително бавното покачване (последния път спад от самосебе си) на TSH за целия период за който са пускани (последните 7 години пролактин веднъж или два пъти в годината, от 5 и TSH с него).

# 683
Възможно е да си права.При дъщеря ми обаче и ФСХ и ЛХ,са с почти еднакви стойности във времето.Вдигне ли се ТСХто обаче и пролактина е висок.Явно е до организъм.А за англичаните какво да кажа....изследваха пролактин след дванайсет часова нощна смяна на дъщеря ми!?Той пък се оказа в граници:sad:

# 684
ТСХ до 2,5 се приема за нормално ТСХ. Още повече, че повечето хора просто го измерват еднократно.
При липса на данни за заболяване, само на база на едно ТСХ, което е над 2, но под 2,5, аз не бих се доверила на който и да е доктор, светило и т.н., да ми изписва лекарства предвид, че няма данни за заболяване и го прави на база стойност на ТСХ от някоя си лаборатория, защото целя забременяване.
Ако има заболяване, това е друго нещо.
Това за ТСХ преди бременност го обсъждаме от години. Включително на първа страница. И повече би следвало да касае диагностицирани със заболяването, които да се целят в тези препоръчителни стойности, а не здравите хора, с ТСХ под 2,5, но със стойност над 2.

# 685
Това е така, щитовидната жлеза отговаря на стрес и вдига ТСХ.Пролактина също е стресов хормон.Ако няма доказано заболяване, да следи просто едно вариращо ТСХ не е правилно.При мен си има заболяване диагностицирано с изследвания и ехография.Аз знам, следя се и контролирам всичките си хормони до колкото е възможно, защото целя забременяване и правя ин витро опити.

# 686
Дъщеря ми също прави инвитро опити.Няма Хашимото,но със сигурност има хипофункия,има и симптоми.Фактите са,че с ТСХ около 6,започна с 25 хормон.ТСХ падна до 2,но след няколко месеца пак отиде към 6.Назначиха 50...ТСХ пак падна,но след няколко месеца отново беше 6.Сега от два месеца е на 100 и предстои контрола.Ще пиша какъв е резултата.Няма оплаквания като за хипер,но нямам търпение да видя резултата.

# 687
asyalein, пробвай да мажеш със Спасатель или крема с витамин F на 911. От аптеката можеш да ги вземеш. И двете са руски, билкови изпълнения. На мен лично от Спасатель всяко нараняване много бързо ми заздравява, а и е доста мазничко. 911 пък имат голям набор от продукти за различни проблеми. Тук можеш да ги разгледаш. http://despic.bg/bg/911-sredstva-za-kosa.c243 Определено руската козметика е добра. Blush

# 688
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не съм ги чувала, а аз не съм в Бг...

проблемът не е козметичен, а отвътре. чудя се затова какво дя взимам.

# 689
Ето ги целите изследвания

Общи условия

Активация на акаунт