Какъв крем за лице използвате? – Тема 13

• 79 428
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Е, за самочувствие бива, то е ясно, че няма да стане като на 40 примерно. Евелин, Лореал, пани Валевска предлагат кремове за по-зряла възраст да го напиша, че и за 80+!

# 676
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не съм съвсем съгласна с вас.Майка ми дълго време игнорираше грижата за лицето,мажеше се с крем за лице и толкова. Обаче удари 50-те и веднъж се присети,че е започнала да остарява Rolling Eyes и само крем не е достатъчно.
Та,включихме серуми,маски,по-качествена козметика и да ви кажа,дълбоките бръчки,които имаше преди,се запълниха,особено на челото,доста се позагласи там.
Изглежда си на годините,но има много приличен вид.Няма филъри и пластични намеси,нито хвърля пари за Ла Прери категория продукти.Купува си Виши и Лореал за зряла кожа,по празници й правя подаръци на Ланком и ЕЛ.

# 677
Ако грижата не е започнала навреме и и остаряването е видим факт, няма крем, който да обърне процеса.
А ако е започнала навреме възможно ли е жена на 60 да няма бръчки? Ефектът на козметиката след 40 е по-скоро в чисто визуалното запълване на линиите и поддържането на по-свеж тен. Това дали бръчките са много или малко е въпрос на ген, начин на живот и дългосрочна грижа.     

# 678
  • някъде под слънцето...
Не съм фиксирала  възрастова граница.
Стареенето не се изразява само в появата на бръчки, а в отпускане на контура, промяна в тургора на кожата и много други показатели.
Понякога някои  жени на 60 могат да изглебдат много по добре от  колкото други на 45.
На 20  превес във визията вземат гените, но след 40 водещата роля са грижите, които сме положили включително и начина ни на живот.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 23:28 от sl

# 679
Майка ми е на 63. Винаги е изглеждала доста по-млада от връстничките си и това продължава да е в сила до ден днешен. Има здрава и свежа кожа с равномерен тен, а никога не се е престаравала. Пигментни петна и в момента няма никакви, а винаги е обичала да се пържи на слънце. При свекърва ми положението е сходно. И двете са с по-тъмна кожа. Мисля, че този тип са по-облагодетелствани. Аз за съжаление съм взела тънката светла кожа на другата рода и се боря с всички негативи от това въпреки усилията и старанието, които полагам.

# 680
  • София
От 5—6 поста назад разбрах че е до ген ,вида на кожата и въобще как изглежда ....е аз ,откакто направих 30 г забелязвам че моята кожа на лицето рязко се промени .... към по зле изглеждаща !оглеждам се вече за крем 30 + но защо съм като сираче в първи клас .... чудя се какво да избера ... дайте някакви съвети относно крем ,какво трябва да ям за да живне малко тази кожа ,много се е отпуснала 😳

# 681
От 5—6 поста назад разбрах че е до ген ,вида на кожата и въобще как изглежда ....е аз ,откакто направих 30 г забелязвам че моята кожа на лицето рязко се промени .... към по зле изглеждаща !оглеждам се вече за крем 30 + но защо съм като сираче в първи клас .... чудя се какво да избера ... дайте някакви съвети относно крем ,какво трябва да ям за да живне малко тази кожа ,много се е отпуснала 😳
На 30 едва ли е отпусната Simple Smile По-скоро се е поизтощила през зимата. Добър хидратиращ крем би трябвало да ти свърши работа. Какво си ползвала досега? Нукс и Апивита имат не лоши кремчета, хидратиращият на Клиник също не е лош. Има и доста по-бюджетни и добри варианти. Ревитализираща и хидратиращи маски 2 пъти седмично след ексфолиране дават видимо освежаващ резултат. Апивита имат една с витамин С. Харесвам я много и в момента я ползвам веднъж седмично.

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 00:09 от Light Beam

# 682
Добър ген, много вода, достатъчно сън (не само в събота и неделя), слънцезащита (не само лятото на морето) - другото са подробности Simple Smile Ама няма лошо да обменяме такава информация, де, то и аз съм вече на възраст за "старчески" кремове, може да науча нещо и да се възползвам!
Видимо си има разлика в тургора, колагеновите депа и разни други работи след 40-45. Дори и без бръчки.

# 683
И спорт - в умерено количество. Че свалянето на повечко кг. на възраст 45+ води до изпиване на лицето - то хлътва, губи мазнините си и се появяват по-дълбоки бръчици.Това от личен опит. Сега спортувам без спартански диети и лицето ми леко се поизпълни. Предпочитам такова лице и се примирявам с някое килце в повече.
Кожата ми все още е мазна и вече увисва - малко като бузки на булдог и гривнички по шията.Имам и напукни капиляри та....за какво по-първо да маже човек?!Мажа си кремовете, пия си витамините и гледам винаги да съм леко усмихната - трикче за повдигане ъгълчетата на устата.

# 684
Добър ген, много вода, достатъчно сън (не само в събота и неделя), слънцезащита (не само лятото на морето) - другото са подробности Simple Smile
Да, абсолютно вярно Simple Smile Това за свалянето на килограми - също.

# 685
Light Beam, тази ли е маската за лице на Апивита с витамин С ?
Скрит текст:

# 686
Да, точно тази. Продават я само на дозички.

# 687
  • някъде под слънцето...
Не всички имат "добър ген".
Това озкачава ли, че трябва да го сложа като оправдание и да казвам " Такъв ми е гена не зависи от мен"
Генът задава маржа в който можем да се движим.От там нататък, всеки сам решава дали да бъде в максималната или минималната граница.

# 688
Така е, SL! Можем да работим върху това, което ни е дала природата. Но ако човек очаква да е в "максималната граница" на 60 години - особено ако е генетично склонен към образуване на бръчки - еми няма да стане с козметика само...

# 689
  • някъде под слънцето...
Определено няма как да стане  и го написах още преди няколко поста.
Но ако въпровната дама с лош ген е полагала адекватни грижи още от времето, когато не е имала бръчки, най вероятно на 60 да изглежда по добре, от колкото дама , която до 60 е разчитала само на  добрия си ген

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 09:28 от sl

Общи условия

Активация на акаунт