Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... LIII

• 92 588
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • Belgium
Аз искам много горещо да препоръчам Ruben Brandt, Collector (https://www.imdb.com/title/tt6241872/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1), който за мен се оказа напълно случайно откритие и абсолютно пиршество на сетивата Heart

Това е унгарски анимационен филм за възрастни, посветен изцяло на изкуството. Във всеки кадър има толкова препратки към шедьоврите на изобразителното изкуство, че човек трябва да ги гледа с лупа и постоянно да е с пръст на паузата. Пълно е и с жестоко яки поп културни намигвания, които дори да не хванеш всяко от тях, допирнасят за страхотно зрителско преживяване.

Историята накратко: Рубен Бранд е психоаналитик, чиито пациенти са свързани по един или друг начин със света на изкуството. Той започва да сънува безкрайно реалистични кошмари, провокирани от определени картини. За да спре цикличността им Рубен моли няколко от своите доверени пациенти, които не са напълно чужди и на криминалния свят, да откраднат за него оригиналите на въпросните картини. Започва едно бясно надбягване из столиците на света - Париж, Рим, Флоренция, Токио са пресъздадени с прекрасно око към детайла, но и преучпени през цялостната мрачна стилистика на анимацията. Няма захар, няма глитър - многоъгълни лица тип Пикасо, с по няколко очи, някои дори двуизмерни, кръвта си е кръв, абе пълен разкош.

Без преувеличение това е един от може би топ 3 най-любими филма, които съм изгледала тази година Simple Smile

# 451
Много ми хареса A Fortunate man по Нетфликс,заслужаваше си 2ч 40 мин,завладяващ сюжет и игра.

# 452
Не знам дали бих се осмелила да гледам още нещо на Звягинцев.
Осмели се!  Заслужава си.

# 453
  • София
Гледахте ли 4-та серия на Чернобил? Още не е пуснат в онлайн сайтовете. И четвъртата ли е толкова силна?

# 454
Най- тежката и покъртителна досега.
Просто е смразяваща. Има моменти, които не са за гледане и се извръща глава.

# 455
Ще ми е интересно да споделите кое е нещото, което ви трогва най-силно в "Чернобил". Следя го с голям интерес, особено впечатление ми прави сценографията и костюмографията.

# 456
Гледахте ли 4-та серия на Чернобил? Още не е пуснат в онлайн сайтовете. И четвъртата ли е толкова силна?
Да. Има я по руските, дублирана. Езикът утроява въздействието - "хватает за горло", много тежка - гледаш и плачеш!

# 457
Само един въпрос-защо си го причинявате?
Аз никога не бих си пуснала да гледам и да преживявам трагедии...
Въпрос на вкус,какво питам и аз...по това което пишете филма е покъртителен.

# 458
Не знам защо си го причинявам. Може би защото се е случило по мое време и ми е интересно да разбера повече. Но наистина е много тежък. За момент забравяш че е сериал. Толкова е достоверно всичко. Дори руските медии го възхваляват. Запомних един цитат от там: "Сериалът Чернобил показва най-лошото, на което е способна политическата система, както и най-доброто, на което са способни отделните хора".

# 459
  • Пазарджик/Лондон
Аладин - наслада за очите и ушите, чуден!

Чернбил обещавам, че никога няма да гледам:hugs:.

# 460
Само един въпрос-защо си го причинявате?
Аз никога не бих си пуснала да гледам и да преживявам трагедии...
Въпрос на вкус,какво питам и аз...по това което пишете филма е покъртителен.
С една дума - катарзис!
С повече - точно както го е написала и описала Gabonka преди мен!

# 461
  • Norge
Много ми хареса A Fortunate man по Нетфликс,заслужаваше си 2ч 40 мин,завладяващ сюжет и игра.

И на мен ми хареса филмът за късметлията Пер.
Обратно с “Аладин“, превъртях го за 5 мин.

Следя и аз сериала за Чернобил.

# 462
Аладин - наслада за очите и ушите, чуден!

Чернбил обещавам, че никога няма да гледам:hugs:.
Защо?

# 463
  • Пазарджик/Лондон
Денси, аз използвам киното и книгите както други използват йогата и медитацията:).Чернoбил няма да е моето нещо:)

# 464
  • Countryside
Видях, че са качили вече 4-та серия на Чернобил, но още не съм я гледала. Отсега ми е свито за бременната, а и ковчезите на пожарникарите заляти с бетон (от 3-та серия) още ми е пред очите... а най-тъжното е, че това е истина, не е художествена измислица. Последиците и за нас не са много розови, с тоя повсеместен бум на автоимунни заболавания и рак напоследък, все си мисля, че е отражение на Чернобил.

Мен продължава да ме вълнува изработката на новия саркофаг и поставянето му. Този, който са положили е с 30г живот, т.е. скоро трябва да се смени, даже вече би следвало да са го подменили вече. Но явно не са, не се е чуло поне.

Общи условия

Активация на акаунт