Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 597
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
за магазини още Вис Виталис и Малечко бейби лайф, има доста колички и богат избор Simple Smile

# 541
  • София
На мен ми е първа бременност и нямам никакви проблеми и оплаквания. Като цяло работата ми не изисква тежък труд, защото работя в офис. Понякога се налага да се вдигне нещо, но колегите го правят. Единственото, което вдигам са пазара и прането, но гледам да не са много тежки. ММ помага, а и приятели и роднини също. Почивам си, но не чувствам тежест и като се замисля почти няма разлика от преди. Доста по-сънлива съм, но все пак ходя на работа, върша си домакинските задължения и много рядко се уморявам. Притеснява ме понякога пазара, преди носех много тежки торби, но сега внимавам. Греем се на камина и гледам почти да не нося дръвчета, най-много две (нашите са нацепени).
Това за "бабините" препоръки го казах, защото някои жени сами се глезят и си мислят, че по-тежко от дистанционното не трябва да вдигат.

И един въпрос: тази Жоржея от къде я купувате? Гледам онлайн я има в техен сайт и в аптека Фрамар.

# 542
  • Перник
Аз също не се глезя. Синът ми е на почти 4 години и е 15 кг, по няколко пъти на ден се налага да го вдигам, пазарувам, чистя, простирам.

Жоржея се продава и в Лили.

Аз се мажа с масла - бадемово, от авокадо, кокосово. За сега нямам стрии, надявам се да не се появят и в бъдеще. От миналата бременност нямам стрии, а качих доста килограми тогава.
Към момичетата, които използват масла - на вас миришат ли ви пижамите на грънясало олио от маслата?

# 543
  • София
Не съм усетила аз да мирише пижамата.

# 544
  • София
И аз не се пазя, даже май прекалявам с натоварването, а се бях зарекла този път да го давам по-кротко. И с детето и домакинските задължения няма как да не се занимавам. Само да сме здрави и всичко да е наред до края! Аз се мажа с какаово масло, но последните 2-3 месеца мисля да мина на правения крем от свинска мас, както и първата бременност. Тогава нямах стрии, но сега ми е по-голям корема и качвам повече. Иначе с каквото и да се мажа, си остават петна и втвърдяване по тениските, после ги хвърлям. Даже и по чаршафите остават от свинската мас, затова ползвам някои по-стари, за които да не ме е яд.

# 545
На мен доста ми се стяга коремът, въпреки че пия Магнерод (2 макс на ден). Иначе гледам да почивам, когато е мога, но имам почти 3 годишен син и е невъзможно да не го вдига. ММ чисти баня и по-тежки неща, но и на мен ми случва да пусна някоя прахосмукачка.
За мазането съм много стриктна, защото съм суетна. Мажа с масла или биоойл вечер, а сутрин с Фитоеластил на Лийрак.
За количка мога да препоръчам Baby life Малечко и магазина на Peg Perego на Г.М. Димитров.

# 546
Аз не се мажа редовно и така като ви чета (всичко ми мирише и ми се гади), но май трябва да почна, при мен няма стрии още.. Но при мен не са и пораснали гърдите, имам леко коремче, но минавам определено за похапнала с офис дрехите..
А иначе за глезенето - мен си ме глезят, аз не върша домакинска работа вкъщи, оставила съм я на ММ,включително и пазаруването и мъкнене на торби. На работа съм в офис и най-тежкото, което вдигам е лаптоп..

# 547
  • София
Пиете ли Фолиева киселина? На някои им казват да я спрат в 3ти месец, други пият до 9ти.. На мен не са ми казвали да спирам и си я пия.

# 548
  • София
Пия витамини, в тях има и фолиева.

# 549
  • WonderLand
Aз смених таблетките фолиева киселина с витамини Елевит, в които има същото количество фолиева.

# 550
Аз мажа с Мустела, но крема, не обичам олиа. Мажа само вечер след баня, няма сила, която да ме накара сутринта, сънена и топла от леглото да го мацна този студен лосион. Мажа корема, гърдите и ако не ме домързи дупето. Но истината е, че стриите са в голяма степен ген, ако си предразположен и с лосион със стрита слюда от рог на еднорог да се мажем, все тази. Мама няма стрии, надявам се да съм се метнала на нея. Grinning Имала е много лека бременност с мен и за сега и аз съм така, та дано и за стриите да имам късмет.
За глезенето, аз и да искам няма на кого да се глезя. Мъжа ми плава и в момента го няма. Така че всичко си правя сама. И пазар и мъкнене на торби, галони с вода, катеря се по столове да свалям филтри на климатици, че само в хола ни са подово- стенни, скоро и завеси прах и заради тях се катерих. Но не съм усетила болка или преумора, така че не се тревожа много. Живот и здраве, мъжа ми ще се прибере към края на март, тъкмо за последния триместър, мисля тогава да се възползвам за гевезенето. Grinning Че някой ден, ако работим за второ съвсем няма да имам този шанс, вече с едно дете, което ще ми иска грижите и вниманието.
След малко отивам на втората ФМ и по- късно ще се включа с резултат.

# 551
Аз имам Некст до нас, ами направо ме е страх да вляза Grinning

Иначе вчера цял ден се мъчихжда накарам бебо да ме ритне, ама неуспешно. Пусках му музика, пях му, камбанки му пусках, кучешки лай, светих с фенерчето, напнах шоколад, но нищо. Накрая се оплаках на мм и той ме сметна за абсолютно луда и каза, че ще побъркам бебето. После си сложи главата на корема ми и почна да му говори, а малкия ми удари 2 ритника, та се успокоих. Мм пък беше убеден, че освен къркоренето на червата ми чува и съвсем лек и глух звук  от малки крачета риращи корема ми. Абе луда работа Grinning

Не се обиждай, ама мъжа ти е прав. Отбелязвам просто.

Иначе по темата  — всичко правя вкъщи. Е, гледам да не се надишвам с миризми от разни препарати, но то и не ми се е налагало да ползвам толкова много. Само като мия чиниите мирише и като се чисти WC-то с Медикс, ама тогава няма начин😁🤣 И с нищо не се мажа.. нямам стрии.. майка ми също не е имала. Мазането попринцип е полезно, обаче дрехите попиват от маслото и после се вмирисват на старо олио😝.Преди си ги правех тия ритуали като живеех самичка, даже и си имах специални дрехи за тая работа, сега обаче няма шанс🤣 Може с някакво лосионче евентуално, обаче моята кожа е много капризна и намажа ли с фабричен лосион, се появяват комедони тук—там и за това само лятото мажа и то ограничено, когато се показва повече плът😁

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 18:22 от emkaemka1

# 552
Аз пък да ви кажа си се поглезвам. Тръгна малко лошо бременноста с болници и сега го давам по-кротко. В болничен съм. Е да, шетам и готвя, нося си торбите от пазара, като гледам да не прекалявам с тежките неща. Иначе на дъщеря ми съм казала, че вече не мога да я вдигам и тя няма възражения ( на 4 г е ). Полежавам, макар че от скоро ми натежава и кръста започна да ме боли . Не знам до края къде ще си намирам място..

# 553
Прибрах се. Всичко му е наред на детето, в норма са му показателите, при лекаря, който прави ФМ и миналия и този път много слушаше. Grinning При следящия ми като ида не се спира на едно място, при този кротува, докато го замерват и като пусне за малко 4д-то да го видим се раздвижва. Днес гримасничеше много с уста, иначе е само 226 грама човечето, майка му от къде е взела останалите близо 2кг не се знае. Grinning Другото, което ми прави впечатление, на ФМ ми казват, че си отговаря точно на седмицата, на прегледите все било с около седмица напред, независимо дали на частен или при следящия. Но няма голямо значение, така или иначе. Предполагам на ФМ е по- точна апаратурата.

# 554
Lys Bleu, в коя седмица си?

Общи условия

Активация на акаунт