Кой ли тази година ЮНСКО бебенце ще има :) Тема III

• 35 591
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ама пак ще му викам Яни, а това го дразни, че на морето всички се казвали Яни.

# 661
  • Sofia
Ние пък имахме готови варианти за момче, а то се оказа момиче Simple Smile В крайна сметка се спряхме на 3 имена женски, които и двамата много харесва, но честно казано не знам как ще реша като дойде момента, защото и 3те мн ми харесват. Ние си бяхме решили д ане е на никой кръстено за да няма сърдити накрая а и родителите ни имат сравнително стари български имена и според нас ще е смешно в днешно време да се кръсти така детето, но по ирония на съдбата 3те имена които сме харесали са с първи букви като на 3ма от родителите ни Simple Smile Демек в крайна сметка ще е на някой кръстено по първа буква, нооо въпроса е на кой Simple Smile

# 662
Oще като разбрах, че съм бременна си казах, че ако е момче ще се казва Теодор.ММ се казва Тодор, а аз Теодора и да е на двамата, понеже не искам да е на свекито.А най-вече е Теодор,защото означава божи дар, а за мен тази бременност е точна такава,тъй като имах проблеми и доктори са ми казвали, че или няма или ще забременея много трудно, а то не стига,че стана, а и стана много лесно даже без да правим опити Simple Smile

# 663
  • WonderLand
Оо при нас името е избрано още преди да забременея. И двамата го харесваме и даже така наричаме вече бебето. Добре, че е момче, че за момиче щяхме да се озорим много. Но аз имах усещане че нося момче още щом теста показа втора чертичка. При нас няма да е кръстено на никого.

# 664
  • Plovdiv, Bulgaria
Проблема е, че той не отстъпва. Казвам му, че дъщеря ни не е кръстена на никой, да измислим някакво име, ок няма да е от тези които му предложих, ще отворим инетернет и ще харесаме. Той все си държи на неговото и това е, като пак казвам, аз не съм против да е на дядо си, но да беше по-модерно име. А с буквата П няма много варианти.. Disappointed

# 665
  • София
Аз исках да е Пламен, защото , баткото е Огнян и щеше да е забавно, ама на галено щяха да му викат Пацо, което е тъпо.

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 13:22 от ditmade

# 666
Ох, не сме стигнали до имената, надявам се да няма голяма драма обаче. В тяхното семейство момчетата се кръщават на дядото по бащина линия, т.е сега нашето трябва да носи името на баща му. Но аз не харесвам особено името. Не е лошо "Димитър", просто не си го представям за нашето дете, а и в моето семейство няма такава традиция, аз не съм кръщавана на баби и дядовци. Според мен, дори и буквата няма нужда да е същата, то ако името няма нищо общо с това на дядото/бабата, все тази, че започвало с една и съща буква. Мъжа ми знае като цяло мнението ми по въпроса с името на баща му, така че се надявам да стигнем до някакъв компромис. Имам няколко идеи, дано и той има различни предложения, над които да помислим.
А и това с кръщаването на мъжките родители, може би е било актуално на времето, когато наистина се е приемало, че жената става част от семейството на мъжа.  Сега е друго вече, колко двойки дори си живеят на семейни начела без подпис. С какво на мъжа родителите са по- заслужили от тези на майката, да речем? Grinning

# 667
То май разногласия за имената често има и при нас е така.Баткото (Стоян)го кръстихме на Мм на дядо му ,а това човече искам да майка ми,но той пък не му харесва понеже нямало галено как да му викат.То да стигнем до края безпроблемнно   и да са живи и здрави пък името ще се измисли.
Моят хемоглобин също е мн нисък 105 изписаха ми ампули,но и утаиката на кръвта ми е висока 46 при допустимо 25

# 668
Моята утайка последно беше 98 . АГ-то каза , че при някой бременни е нормално да се повиши и до 110. Аз обаче питах и личната и разни познати, хематоложка и една позната, която работи в АГ в Девата и всички казаха, че не е проблем. Добре се чувствам, така че ще взема да им се доверя. Инче това е свързано с възпалителен процес. Урината и левкоцитите ми бяха супер. Преди 3 седмици бях малко болна и се надявам от това да е. Може и при теб да е завишено ако си била болна скоро.

# 669
Бях с грип преди това и за това смятам да я повторя,иначе мен ме боли ниско долу постоянно и казаха и ,че от това може да е,но било нормално

# 670
  • София
Аз съм много против кръщаването на някой конкретно. И наистина, както каза Jubiles, за да се кръсти на някого той трябва да е достоен човек и да заслужава.

При нас също има разногласия, но никой не се е сърдил или спорил. МП от години си е измислил мъжко име за бъдещото ни дете и то е на дядо му - Спас. За мен името е ужасно, а и почти не познавам човека.

Искам детето ми да си носи собственото име и то да му отива. Аз също си бях измислила име от преди години - Стефан. Не го хареса. В началото като разбрах, че съм бременна исках Теодор, после смених на Явор и отделно бях измислила 10 други, които ми допадаха, но никое не се одобри. Сега той предложи Кристиян. Името ми харесва, но някак не го чувствам като за него.... Ще го измислим.

# 671
За името винаги сме знаели че ще го кръстим Димитър, но се оказа момиче.. Родата е на мнение, че Димитрина било остаряло и селско име, не било звучно и т. Н. И само спорим името.. Но има време до 9-тия месец..

# 672
  • София
Аз откакто се помня винаги съм знаела как ще се казва синът ми, ако имам такъв. С първото не бях подготвена за момиче и голям зор видях - любими мъжки имена имам много, но женски никое не ми беше на сърце. Та каката е кръстена на майка ми ( с буквата, де ), защото с другите букви нямаше хубави имена за момиче. По една случайност, свекър ми се казва точно така, както искам да си кръстя детето, ако е момче. Така че нямаме чуденки по въпроса Simple Smile Аз съм традиционалист и държах да вземем буквите на някой от родителите ни, още повече, че всички го заслужават. За мен това е израз на уважение, просто в нашите семейства е така и така сме възпитани. Разбира се, това е право на всеки и не смятам, че е задължително. Който както си го чувства.
Моят хемоглобин е 113. Засега ще пробвам с храната да го вдигна, но ако падне още, може би ще се наложи да взема и други мерки.

# 673
Момичетаа, връщам се от ФМ. Всичко е в норма и видяхме личицето на бебка! Много съм щастлива, не спирам да гледам снимките! Със седмица е назад, но мойто само по ехограф се изследва, защото бях с мн нередовен и продължителен цикъл. Докторът каза, че не е проблем. Иначе по-миналата седмица хемоглобина ми беше 112, а неутрофилите малко над нормата, но АГ каза че за бременна са си ок. Simple Smile

# 674
Аз откакто се помня винаги съм знаела как ще се казва синът ми, ако имам такъв. С първото не бях подготвена за момиче и голям зор видях - любими мъжки имена имам много, но женски никое не ми беше на сърце. Та каката е кръстена на майка ми ( с буквата, де ), защото с другите букви нямаше хубави имена за момиче. По една случайност, свекър ми се казва точно така, както искам да си кръстя детето, ако е момче. Така че нямаме чуденки по въпроса Simple Smile Аз съм традиционалист и държах да вземем буквите на някой от родителите ни, още повече, че всички го заслужават. За мен това е израз на уважение, просто в нашите семейства е така и така сме възпитани. Разбира се, това е право на всеки и не смятам, че е задължително. Който както си го чувства.
Моят хемоглобин е 113. Засега ще пробвам с храната да го вдигна, но ако падне още, може би ще се наложи да взема и други мерки.

При мен е горе-долу същото с името. 😁 Винаги съм искала, ако имам момче да се казва Борис. Е, ще имам момче, ако го кръстим Борис ще е кръстен на свекърва ми, но ММ не иска. Не му харесва името. Малко ме е яд, но не възнамерявам да споря за имена. Това, което ми предлага той ми харесва. Ще е кръстено на ММ, но аз нямам нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт