Лична бъркотия

• 41 814
  • 852
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да де, ама то не ти светва ей така изведнъж след 18-20 години и "еврика". Някой е жомял през това време, абе направо си е спал и сега е решил да хване последната мотриса. Изкушения дебнат отвсякъде и по всяко време. Човешко е. Въпросът е как и кога ще се изложим.

Напротив! При много свестни и сериозни хора точно така се случва- изведнъж, след дълги години нормален семеен живот, грижи за деца, общи цели и битовизми,  се удрят челно с изкушение, което ги завлича.
И точно те, заради неопитността си и спонтанността си, се издават и си развалят семействата.
Често за едното "няма нищо", защото тръпката минава и отминава, а разбитото не се залепва.

# 616
Няма никакво значение дали авторът ще се прибере с подвита опашка в семейното ложе или не, дали конкретната забивка или следващите (неизбежни) ще се разкрият формално (защото фактическото разкриване е 100% сигурно). Бракът им вече е отекъл. Никога няма да е същото, а за по-добро той няма капацитет. Счупеното не се оправя. Децата им ще израстат след някоя  и друга година, но двамата с жена му просто няма какво да правят заедно повече. Може жена му да остане с него формално по материални причини, но това не е брак. И никога вече няма да е. Както се казва, пресякъл е чертата.

АбсурТ, свестните хора не се завличат от изкушения. Това го правят егоистите. Свестните мислят първо кого и как ще наранят, че тогава за собствения си кеф.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 22:05 от Анонимен

# 617
Бе някой не са в ред, че и инфантили… Жената му има право да реши дали иска да остане с тоя, като е наясно с нещата които се случват.  То бива лицемерие и егоизъм и какво искал принца, ама дайте малко да помислим за тая жена. Тя няма ли право на честни и почтени отношения? Като не ги получава от тоя, няма ли право да ги потърси другаде? Като чета мненията, при толкова съпричастни с душевния катарзис на лирическия герой, ми става ясно що доста жени си търпят по един такъв мухльо у дома.

# 618
  • София
Няма никакво значение дали авторът ще се прибере с подвита опашка в семейното ложе или не, дали конкретната забивка или следващите (неизбежни) ще се разкрият формално (защото фактическото разкриване е 100% сигурно). Бракът им вече е отекъл. Никога няма да е същото, а за по-добро той няма капацитет. Счупеното не се оправя. Децата им ще израстат след някоя  и друга година, но двамата с жена му просто няма какво да правят заедно повече. Може жена му да остане с него формално по материални причини, но това не е брак. И никога вече няма да е. Както се казва, пресякъл е чертата.

АбсурТ, свестните хора не се завличат от изкушения. Това го правят егоистите. Свестните мислят първо кого и как ще наранят, че тогава за собствения си кеф.

Не те знам на колко години си, но първо- упорито натикваш в матрицата на собствените си преживявания ситуацията на автора и второ- явно, житейския ти опит е малък.

# 619
Ся, да ти обясня много смислено защо няма да се отървеш от мен. Причината е много проста- някой трябва да ти слага спирачки на наглостта, що да не съм аз.

# 620
Скрит текст:

Не те знам на колко години си, но първо- упорито натикваш в матрицата на собствените си преживявания ситуацията на автора и второ- явно, житейския ти опит е малък.

И трето - не позна нито едно от двете. И четвърто - не всяка жена е склонна да тури всичко с пенис в гащите на толкова висок пиедестал като тебе, че чак и ореол на мъченик да му закачи. Не са малко тези с чувство за достойнство. Ти, ако искаш, си включвай к...варлъка в матрицата на собствените си преживявания, но преглътни най-после, че не всички са с манталитета на ханъма от нечий харем.
Въпреки опитите за разкрасяване и представяне в романтична светлина, ситуацията на автора е толкова банална, че не може повече. Невзрачен човечец в криза на средната възраст.

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 23:41 от Анонимен

# 621
  • София
И трето - не позна нито едно от двете. И четвърто - не всяка жена е склонна да тури всичко с пенис в гащите на толкова висок пиедестал като тебе, че чак и ореол на мъченик да му закачи. Не са малко тези с чувство за достойнство. Ти, ако искаш, си включвай к...варлъка в матрицата на собствените си преживявания, но преглътни най-после, че не всички са с манталитета на ханъма от нечий харем.

Че, кой и къде пише за жена, готова да тури де що намери пенис, в гащите си? newsm78

Тук не идеше ли реч за мъж, написал че е кривнал от правия път и твоите волни фантазии на тема къде и как "го е слагал" и как трябва да завърши брака му?
За какво женско достойнство и за какви ханъми пишеш, като тук не се разглежда женско оплакване от изневяра? newsm78

Написах, че не одобрявам постъпката му, написах му и какви биха били евентуалните последици, написах, че разбера ли за изневяра, не бих могла да легна повече с този мъж.
Трябваше ли и аз да включа фантазиите си и да ти слеза на "описателното" ниво, че да нямам манталитет на ханъма, издигнала прелюбодееца на пиедестал? Mr. Green

# 622
Че, кой и къде пише за жена, готова да тури де що намери пенис, в гащите си? newsm78

Не знам, аз не съм писала подобни неща.
Не ми се занимава сега да ти обяснявам подробно неща, които би могла да разбереш с по-внимателен прочит.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 00:12 от Анонимен

# 623
Това, че някои поведенчески аномалии имат обяснение, не значи, че имат оправдание.

# 624
"Невзрачен човечец в криза на средната възраст." - който е решил да става за резил на дърти години. Simple Smile  Предвид самонадеяността му, тази история така ще се разсмърди, че...

# 625
  • Варна
90%от мъжете изневеряват,дори и с жени, с визия на богини. Не ни харесва, но е реален факт. Изумяват ме тези излишни емоции и присъди за непознати хора. Само гледайки новините, трябва да се друсате с успокоителни заради съпричастност и вживявания в чужди проблеми и съдби.Ролята на семейната прелъстителка е неглижирана. При подобни теми с изневери има странна "морална опека", смекчени критики към прегрешили жени. На една персона дори и дадоха съвет да запази 10г.си любовник, докато "балъка-рогоносец" е крайно ангажиран да трупа финанси за бъдещо дете.
В реалния живот, мъже твърдят, че именно  кратки изневери поддържат крехкия им брак, почти изчерпан.Тези, които обичат жените си, никога не биха им споделили, за да не ги  наранят.
Това са  обобщени мъжки изповеди.
Няма как да промените мъжкия манталитет, нужди, желания. Повечето успяват да разграничат чувства от секс. Споделят също, че именно омъжени жени са най-честия таргет и хлътват като загорели девици, обратнопропорционално на годините им.
Нашите писания няма да спасят или разрушат нечие семейство. Никой няма гаранция за нищо в живота и съдбата си...
Излишни са присъди, квалификации, дребнави заяждания.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 01:34 от Viviana91

# 626
90% ли, посмали малко, такъв процент няма в нито една статистика. Хвърляш едни изсмукани от пръстите цифри за реалния живот, все едно всеки е в твоята среда.
Мъжете имали нужди и желания – така си е – повечето ги задоволяват с жената, която сами са си избрали. Тези, които не се харесват се изпоразведоха - факт. Изобщо не е вярно, че модела на тихия кръшкач е повсеместен.
А тази глупост, че никой няма гаранция за живота и съдбата си я приемам само във връзка с независещи от него обстоятелства. За неща като честност, лично достойнство и собствените си чувства всеки решава сам, иначе като ми го кажат това ми се визуализира един дебил.
Телевизия не гледам, именно по причината, която описа.

уфффф, една книга не ме оставя да спя

"— Мислите, че съм циничен. Мислите, че ще ви кажа как хората твърдят, че ценят тези идеали, ала тайно предпочитат по-низки таланти. Умението да трупаш пари или да очароваш жените. Е, аз _съм_ циничен, но в случая смятам, че учените бяха искрени. Думите им говореха за човешката душа. В сърцата си ние искаме да вярваме във великите подвизи и добродетели и бихме избрали тях. Затова нашите лъжи, особено когато лъжем себе си, са толкова красиви."

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 02:25 от Анонимен

# 627
Бързак, прав си че в това да лъжем себе си сме дяволски добри...

# 628
  • София
EEEE,разваляте диалога на автора. Спре те се.........
След закърпването на чорапи,сега ще успее да ви намери работа и докато сте зад бюрото.
Безмислено е да се обяснява нещо,когато отсрещната страна иска да слуша само това,което го устройва. Само се хабите.
Чак ми липсва темата на Капоне,къде, къде беше по-интересна,а беше много по-нагазил от автора. Но Капоне имаше топки, имаше и мозъчни клетки ,и не съскаше като настъпана змия ,когато го критикуваха.

# 629
Бързак, прав си че в това да лъжем себе си сме дяволски добри...
Както авторът се лъже сам себе си, че след кратка авантюра ще се върне към обичайния си живот и нищо няма да се е променило.

АбсурТ, не ти харесва моето образно ниво и моето въображение, макар че то отговаря точно на казуса и не е казана нито една лъжа.
А как ти харесва това ниво и това въображение? То е един финес, едно въображение, една изтъчнена мисъл, ум да ти зайде! Но не видях да въставаш особено.
Скрит текст:
Ти чакай да идат утре в службицата, че като се почне, днес кърпят чорапи повечето Simple Smile
Е, е.....и доста преди края на февруари, отделно някои можем и да повтаряме, че и потретваме, такова нещо не ти се с случвало нали?!

Съвсем очаквано, отива се на службицата в 8-9 и вместо да се обслужват граждани и да се върши работа що да не  си избием комплеските върху клавиатурата, нали сме скрити, можем да си леем обиди и да се считаме за по-добри. Да, ама не Simple Smile

Black_Sapphire: Ти си ми любимка, знаеш си, толкова енергия хабиш в плюнките, че ако започнеш да произвеждаш ток, то България ще трябва да го продава, защото ще има излишък.
Но пък е видно откъде лъха на провинциална злоба

На франсето и търсачката ще отговоря, но с въпрос.
Чудя се колко ли са ви наранили мъжете в този живот, за да има такава жлъч, такова мъжемразене говори за доста дълбоки травми или за гоооолеми рога, ама няма да си признаете, щото ще се скапе имиджа на "идеалните".До вас слагам и минералчето, но при нея по-скоро е плод на ограничението за развитие и имплантирана народопсихология от времето на комсомола.

Не е като да не се получава такова, когато обаче пискливите се уморят или дерайлират като електричката може и да се получи добра дискусия, именно нея чакам.
Дали го имаш, убедена ли си, че кой знае може и той мисленно да е при някоя туркиня, опс....помакиня Simple Smile А иначе има момче, защото е по-млада, което пък определено е неин плюс и като добавим липсата ти на опит житейски (освен чуждия попит такъв) то нещо изоставаш с няколко гърди, ама там пък друга тема....гравитация и викат. (тук образното ниво е ...на ниво Joy)
Ето виж, електричката се оттегли след като изплю поредната порция жлъч и обиди, пак е нещо, да напусне тема от форума на баща си, има смисъл да съм тук значи Simple Smile
Махаме постовете на полезното изкопаемо, ориент експреса и французойката,

Да не продължавам.
А, щях да забравя оня бисер:

Красимира/Франсоаз и Блек сапфир, техните мъже са ги подхванали полечка за таза, и трак-трак, като зайчета, лекинко са ги оплодили в брачно легло.
Обратно, one more е ударил ПОМАКИНЧЕТО (* защо се използва като обида не е ясно) по главата, и после е блъскал като невиждал.

И Франсоаз и Блек сапфир са били там и са видели, да не оспорваме!

Пък последния пост на Вивиана дори не ми се започва - толкова "въображение" е вложен в него, че направо граничи с научната фантастика.
Апропо, ти самата включи голяма доза въображение в квалификациите си - че сме били едва ли не задръстени монахини без опит (и затуй не отбираме от нечуваната и невиждана историйка на автора), че са ни водили само по сукаците и какво ли не още. Нахвърляш се като питбул върху другите жени по останалите теми за щяло и нещяло, ама като някой мъж върши очевидни мръсотии, тогава си всеопрощаваща, всетолерантна и всеразбираща. Да, така е. Имаш ориенталски манталитет.

Останалите, изглежда за вас прогресивно мислене е равносилно на лъготене и безразборен секс зад гърба на човека, с когото градите семейство.

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 09:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт