Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се запиша за детска градина или ясла във Варна?
Какви са правилата за класиране и записване в яслата и детската градина във Варна?
Как мога да се регистрирам за детска градина или ясла във Варна, ако системата предоставя само опции за януари и май?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се запиша за детска градина или ясла във Варна?
-
Какви са правилата за класиране и записване в яслата и детската градина във Варна?
Правилата за класиране и записване в яслата и детската градина във Варна включват опции за избор на начална дата за участие в класирането, като обикновено се предлагат две опции за избор от януари и май. За градини, класирането се извършва според новите правила, като всичко зависи от общия брой точки заедно със случайно число, когато точките съвпадат. За ясли приемът може да бъде и през август, като заявления за всички класирания през годината се подават от определена дата.
-
Как мога да се регистрирам за детска градина или ясла във Варна, ако системата предоставя само опции за януари и май?
Ако системата ви дава само опции за януари и май, можете да се регистрирате след като приключи класирането през май. Важно е да разберете правилата за класиране и да следвате графика, изготвен за съответната година, за да сте информирани относно опциите и сроквете за записване. Ако искате да започнете участие в класирането през ноември/декември, можете да се консултирате с общината или с директор на съответната ясла или детска градина за информация относно възможностите за записване и участие в класирането в този период.
-
Какво да правя, ако системата за записване в ясла или детска градина във Варна не ми позволява да избера заведения?
-
Кога трябва да подам заявление за прием в яслена група?
Но не са виновни лелките, просто системата е такава! Подобен случай имах и в яслата веднъж, тогава пак по същото време, около 18ч, отивам, а детето с госпожата - тя облечена с дрехите, то не! - ме чакаха в коридорчето до шкафчетата. И тогава се разплака- подобни груби ситуации са травма за децата! Помолих повече да не се повтаря подобна ситуация! Та от Пинокио го преместих по близо до нас в Чайка. Но имам познати, чиито деца са били там и са много доволни. Там ходихме около седмица, след това се разболя от шарка... после го преместихме, луда работа! Истината, според мен е, че децата трябва да посещават заведение близо до дома, където живеят.