Искам да се разделим

• 14 567
  • 257
  •   1
Отговори
# 90
  • Насред хаоса

Аз лично съм тук с идеята да се опитам да помогна авторката да си запази мъжа и семейството.

Ще има ли някаква критика/предложения по същество или ще продължавате само с лични нападки !?
Жената не иска да запазва семейството. И разбираемо, предвид описаното от нея. И е в правото си. Никой мъж не си заслужава чак да го пазят като късче самородно злато, особено след като години наред се е борила да го накара да върши нормални за хората в едно семейство неща. За които би трябвало да се осъзнае сам. Семейство се гради и запазва от двама, противно на това, което повечето мъже си мислят - аз мога да си правя каквото си ща, щот съм мъж, отговорността за семейството е нейна и тя да му мисли.

# 91
"Участва значително в разноските на домакинството, всички сметки, по-голямата част от пазаруването за дома, кола, гориво и др. Покупки за дома." Това само го цитирам, за да кажа, че след развод не се случва. Пак казвам, аз трагедия и непоправими неща в това семейство не виждам. 

# 92
  • Варна
Бианка, явно само ти не виждаш.

# 93
Да, може би пропускам нещо. Или поне аз не бих се развела, понеже мъжа ми мрънка какви пари отивали за децата. Ще приема, че си е скръндзав, но при положение, че плаща сметки, гориво и т.н. и не кръшка и няма други ужасни прояви, със сигурност бих изчакала поне да ми поотраснат децата.

Понеже съм минала през развод реално, долу - горе имам представа какво бил изтърпяла и какво - не. С мъж като на авторката мисля, че бих могла да се спогодя, особено тръгвайки вече на работа. Но не съм била реално в нейната ситуация, тя си знае най-добре.

# 94
И аз мисля, че авторката е в период на преумора, дълго време у дома  и без промяна на рутината.Освен това мъжът  и като  патриархален българин не смята  децата за своя грижа ,те си имат майка дето  това прави, няма друга работа.И бих я посъветвала да не бърза с развод , и като не е на работа да отиде на едно дълго гости.Вярвам ще я приемат за две седмици поне.После няма да може да си го позволи.Да постои таткото сам и да не знае  гостува ли или се подготвя да го остави   със скрънзавото му отношение.Ще се увери  какво иска и дали го иска.Преди  една голяма крачка.Защото и аз мисля, че не чака опашка от хора да и помагат в живота.Две деца очакват да бъдат отгледани в конфортна за тях среда.А тя идея няма може ли сама да се справя.Докато не опита.
Не чувства подкрепа, но и не съзнава  че човек основно  е сам.В решенията си, в битките, в постоянството, подкрепата е добре дошла, но не задължителна.

# 95
Психическият тормоз не е толкова маловажен, колкото се изкарва в тази тема.

# 96
Психическият тормоз не е толкова маловажен, колкото се изкарва в тази тема.
Психическият тормоз няма да намалее като остане съвсем сама, просто източниците се променят.Не съветвам в този точно момент да се развежда.Да изчака докато  стане стабилна.Да опита  да работи , гледа децата, домакинството  без да има помощ, и без да се тормози  психически  и физически.

# 97
Към въпросите в предишния пост искам да добавя - Колко от твоите приятели, когато паднаха на коленце с некоя китка и пръстенче, или пък пожелаха семейство, казаха директно на жените си - "Виж сега, аз съм мъж алфа, деца не гледам, щото ме дразнят, не домакинствам, защото имам къща и работа, дразни ме всичко и няма да те уважавам особено, ама ти трябва все пак да си идеална, спретната и да ме глезиш?" Или за тия работи се сещате като вържете жената с децата?
Отново да кажа, не ви е пък толкова ценен генът, моят също, не става дума за мъже или жени, като не искате деца, недейте, светът ще оцелее и без вас.

Това какъв е един човек не се ли разбира по време на връзката и съвместното съжителство с него, все пак? Преди сключването на официалния брак. Жените много добре знаят в какво се забъркват, омъжвайки се за някого и обратното. Бога ми..как изобщо някой човек ще се преструва с години, за да върже някой и как ще се навиеш да родиш дете на някого, когото не си тествал в тежки ситуации ( ако трябва и умишлено). Когато някой ти обещава нещо или иска да гради нещо го караш да го докаже и на действия, не му се доверяваш сляпо. Разбира се, че и стресът влияе на един човек, но би трябвало и психическата стабилност и граници на издържливост да си личат по начало. Моля авторката да обясни как точно разбра в началото на връзката им, че този човек става за баща и съпруг?
Харесваше ми този форум, тъй като има интересни реални истории и човек придобива представа за различни гледни точки, живот, преживявания, начини за справяне с кризи, различни типове семейства, минали през различни премеждия, анонимно опознаваш чуждите животи, градиш представа за света наоколо, ама напоследък стана страшно направо, темите, които се пускат са потресаващи. Наистина ли това е семейният живот? Не съм сключвала брак все още, можи би съм доста млада още, но от 10 години съм в сериозни връзки, всичките със съвместни съжителства, като първата ми връзка беше 5 години. Никога дори не съм срещала мъж в живота си подобен на описаните типажи в тези теми. Във всичките ми връзки ежедневието е било горе-долу еднакво: прибираме се от работа, ако приятелят ми е приключил работа по-рано ме посреща на вратата с чаша вино, докато готви вечерята, вечеряме заедно, прави ми масаж, разпитва ме как ми е минал денят, до мен е във всякакви ситуации, помага с абсолютно всичко. Никой никога не ме е карал пръстта да си мръдна, за каквото и да било, нито някой мъж е искал да се грижа за него, камо ли пък да ме обижда или игнорира. Нали затова избираме с кого да се обвържем и с кого не. Не бих си и помислила изобщо да имам връзка, с някой, който не ме боготвори всеки ден, камо ли деца да му раждам. С кое по-точно тези мъже печелят ''добри, свестни, умни и хубави'' момичета, както се изказа авторката? Аз ли живея в някакъв измислен свят? Как така за 10 години не съм попадала на нито една отрепка? Още повече, при положение, че съм с много тежък характер и все пак всичките ми сериозни партньори са искали и брак и деца от мен, въпреки че са били наясно, че най-вероятно те ще си ги гледат предимно, тъй като аз отговорности не обичам да поемам и никога не си усложнявам живота излишно. Щом на такава като мен й се лепят все свестни момчета и то при положение, че пръстта не си мърдам за никого, че и дават мило и драго за мен, какво пречи някое добро, грижовно, хубаво момиче да си намери свестен мъж, че се примиряват толкова много жени с някакви подобия на мъже?

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 10:23 от Alexa1991

# 98
Плановете винаги са пожелателни - те щели да гледат децата! В майчинство ли ще излязат? Alexa1991, говориш хипотетично. Те нека ти направят 1-2 деца, пък да видим кой ще им стане основен родител и ще изнесе тежките години. Боготворенето е до време, просто не си стигнала в зоната, в която вече има повече задачи и някой ...ами просто трябва да ги свърши.

# 99
А ако аз откажа да ги свърша, както отказват мъжете на доста от авторките? Съпругът ми се очаква да разчита на вроденото ми майчинско чувство и на чувството ми за дълг или на това, да ми се скъса сърцето, че детето ще седи гладно или неизкъпано? Ами ако нямам такова чувство, точно както и бащата?
В моя случай хипотетично говоря, да...но доста от темите са реални истории. Иначе винаги се радвам, когато чета мнения на хора с много повече опит и години от мен, възхищавам се и на много от жените, справили се с ужасяващи ситуации, но все си мисля, че до много от тези ситуации е нямало да се стигне при по-внимателно преценяване в началото.

# 100
Първо си роди дете, после ми обяснявай как ще го оставяш гладно и ще чакаш на таткото. Въпросът е, че в повечето случаи не е до чувства, а до логистика и те задачите сами се разпределят.

Обаче в тоя момент е хубаво да има и доза емпатия, за да не се усещат хората притиснати, особено жената. Защото ОК, няма как, остава се едни години у дома. Хубаво е в тоя момент да усещаш добро отношение, а не неприязън и мачкане.

# 101
Може и 5 години да съжителстваш супер с някого и пак детето да промени всичко. А брака не е винаги цветя и рози, човек трябва да има и доза разум.

# 102
  • София
Алекса, в твоето описание, все ще се намери някоя жалостива баба да ви отгледа децата, не че няма и такива истории. Аз просто не разбирам, хора, които смятат децата за бреме, защо ги имат. Защото им е време, защото така трябва, защото другите имат?
За живота преди децата всеки знае. Като дойдат недоспиването, умората и ежедневните задължения, тогава трябва работа в екип, емпатия и отговорност. И от двете страни. Както аз жаля мъжа ми и се старая да се чувства добре, така и той мен. Нали затова е връзката.
За избора на партньор може много да се говори. Зависи от възраст, предишен опит, семейство, среда и т.н., и т.н. Плюс, че хората се променят според ситуацията и дори с един и същ човек биха се държали различно.
И от моята камбанария е непонятно как една жена влиза във връзка и се оставя да бъде зависима финансово, примерно. Но осъзнавам, че е защото, поради много обстоятелства, някои независещи от мен, съм създала семейство на по-късна възраст, когато имах вече стабилна работа и доход, кола, спестявания и т.н. Надали е само мой избор, затова спестявам критиката и коментарите "ма, как така се хванахте, ама защо това избрахте". Живот всякакъв, хора всякакви.

# 103
На свършен факт да се коментира как нещо е могло да се избегне е просто безсмислено. Ами явно не е могло, щом се е случило. А точно на авторката не се е случило нищо фатално. Здрава, млада, има си две деца - даже и с мъжа си няма кой знае какви трагедии.

# 104
  • София
Много ан гро се мятат квалификациите тук- психически тормоз, мъж, който нищо не прави, нищо не дава, скрънзав.
Че с радост ще отбележите още една победа- поредната развела се с ваша не подкрепа, а откровено насъскване, какво толкова ще ви топли в реалния ви живот?

Реално, мъжът всички сметки е поел, без тези- по децата.
И мрънка за "изгъзиците", които им се купуват.....
Домакинства вече без подканяне, наравно с нея.
Да, явно сам да посреща разходите му тежи, затова и повдига въпроса за започване на работа от нейна страна.
Това ли е психическия тормоз, че не се сещам?
То, вярно тук са все от горната част на средната класа и парите не са проблем, ама има и други хора на тази земя.

Жена с 2 малки деца трябва да мисли и изчислява много, не да се юрне с багажа и тях на пътя, сега и веднага.
А, да си разумен, когато те увещават че си жертва на тормоз и трябва по най- бързия начин да се спасяваш, може да се окаже трудно.

Общи условия

Активация на акаунт