Искам да се разделим

• 14 565
  • 257
  •   1
Отговори
# 75
Почти винаги има някой, който иска да знае и да дава акъл, ама то само с лекции не става. Simple Smile
Съветвам ви да не обяснявате кой къде и от кого е произлязъл като социален субект, а да се концентрирате над хобито си и то да си остане просто хоби.

# 76
Започни работа и гледай да се задържиш на нея и да стабилизираш позициите си. След като той е с плаващо работно време, нека да поеме грижата по децата, когато боледуват, а не ти да излизаш всяка седмица - така по-трудно ще дадеш заявка за стабилност и сериозност. Междувременно се оглеждай и планирай следващите стъпки - жилище - под наем, ипотека и чак след това започни да действаш с развода.

Ако мога да си позволя да дам съвет, не действай стихийно под влиянието на емоциите, а планирай нещата - две деца разчитат на теб. Очевидно за мъжа ти не са се променили много нещата след появата им, но за теб доста от нещата са различни и отговорността също.

Ще ти е трудно в началото, но после ще си доволна, че си имала куража да действаш, а не си се оставила на течението. Човек заслужава да живее спокойно, да бъде щастлив и ценен.

# 77
психологията ми е хоби, имам си съвсем друга професия.

Личи си.
Зидаро-мазач или автотенекеджия?

Осми клас пряко сили и то ако тати е заклал телето...

# 78
  • София
Вика му се граматична грешка, оксиморон е друго. Като правите забележки на другите, че са неграмотни, поне покажете малко грамотност.

В краен случай се върни в своя град и там си гледай децата. Ако не успееш да продадеш и вземеш в сегашния нещо сносно. Тъкмо няма да вижда децата. А като се развеждаш, искай минимални свиждания и после ги спазвай до минутка.
Такива мъже, които при наличие на грижовна майка на децата ИМ не се интересуват от семейството си, не заслужават да имат достъп до децата. А те няма да загубят особено от липсата на някакъв мухльо.

Последна редакция: ср, 09 яну 2019, 22:29 от The Catcher in the Rye

# 79
Почти винаги има някой, който иска да знае и да дава акъл, ама то само с лекции не става. Simple Smile
Съветвам ви да не обяснявате кой къде и от кого е произлязъл като социален субект, а да се концентрирате над хобито си и то да си остане просто хоби.

Аз лично съм тук с идеята да се опитам да помогна авторката да си запази мъжа и семейството.

Ще има ли някаква критика/предложения по същество или ще продължавате само с лични нападки !?

# 80
Ами, четете, аз и други потребителки дадохме съвети в началото вече.
Хобито не изключва четене само на 3-те предишни мнения преди да пишем.

# 81
  • София
Какво му има за пазене на някакъв муньо, който обижда жена си, егоист е и незаинтересован, не желае да гледа децата и т.н...

# 82
# 83
От личен опит ли говорите?

Предимно на база лекции по клинична психология, но имам и известен личнен опит, предимно с мой приятели - мъже.

Леле, леле, ако лекциите са и от наш университет, по-добре не консултирай въз основа на тях.
Па и горното няма много общо с клиничната. Да не си чел по друг предмет?

# 84
Аз лично съм тук с идеята да се опитам да помогна авторката да си запази мъжа и семейството.

Ще има ли някаква критика/предложения по същество или ще продължавате само с лични нападки !?
Все пак е добре да е наясно от кого получава съвети. Защото такива на база теория са доста, как да кажа, абе не работят на практика.
Та:
- Колко деца имаш?
- Колко години семеен опит?
- Бил ли си в нейното положение? Примерно да останеш вкъщи, за да правиш основен ремонт, цял ден да не подвиваш крак, а жена ти да си седи спокойно в офиса и като се прибере да иска всичко да е по конец, изпрано, изгладено, изчистено, сготвено и сервирано, защото... ти си си бил вкъщи?

# 85
  • София
Към въпросите в предишния пост искам да добавя - Колко от твоите приятели, когато паднаха на коленце с некоя китка и пръстенче, или пък пожелаха семейство, казаха директно на жените си - "Виж сега, аз съм мъж алфа, деца не гледам, щото ме дразнят, не домакинствам, защото имам къща и работа, дразни ме всичко и няма да те уважавам особено, ама ти трябва все пак да си идеална, спретната и да ме глезиш?" Или за тия работи се сещате като вържете жената с децата?
Отново да кажа, не ви е пък толкова ценен генът, моят също, не става дума за мъже или жени, като не искате деца, недейте, светът ще оцелее и без вас.

# 86
Подкрепям съвета на другите момичета първо и най-важно да си намерите сигурна и добре платена работа. Заделяйте и добавяйте към спестяванията, за да си осигурите някаква стабилност, ако решите да се изнесете. Със сигурност няма да е лесно, сама с две малки деца и без помощ, но от всичко което прочетох, вярвам че ще справите. Никой не заслужава да бъде тъпкан и тормозен психически. Имате право на щастие и спокойствие.

# 87
Здравейте, темата Ви се казва "Искам да се разделим".

Имам един доста кратък коментар по нея: Действайте!

Прочетох всички коментари и отговори и не мисля, че тази връзка може да бъде спасена и честно казано не мисля и че трябва да бъде спасявана. Рядко се среща някой тук да опише подобен проблем толкова интелигентно, възпитано и сдържано. Със сигурност можете и заслужавате много повече от репродуктивната и икономическа експлоатация, на която сте били подложена последните години.

Да, с 2 деца няма да е никак лесно, а ипотечен кредит никой няма да Ви даде в настоящата ситуация (най-вече защото е много вероятно в някакъв момент да спрете да го обслужвате), но съм сигурен, че на битовите въпроси може да се намери решение и че не те са същината на темата. Усещането ми е, че същината на темата са някакви последни колебания, опити сама да се разубедите колко ще е сложна и натоварваща във всяко едно отношение раздялата. Да, така ще е, но описаният живот е още по-натоварващ и тежък.

Според мен трябва да проведете разговор, но не с таткото, а с родителите си и да се види под каква форма биха могли да помогнат те. С човек, който на предупреждение или дори заплаха за раздяла практически казва "ами в такъв случай взимай си децата и се махайте от къщата ми", е безмислено да се говори повече. С две деца и никаква видима бащинска връзка с тях, с прекъсната връзка с партньорката и постоянно раздразнение от явно нежеланите към настоящия момент "съквартиранти", този брак е аналога при по-образованите и интелигени двойки на шамарещия алкохолик, малтретиращ семейството си. А с такива няма какво да се говори. Колкото и варианти как да се случи подобна раздяла да има на теория - издръжки, уговорки и т.н. (вкл. ако беше друга държава може би дори биха си разделили децата - единият родител да вземе едното, майката примерно по-малкото), то на практика във Вашия случай има един единствен вариант. В този форум е доста популярно да казват на този вариант по следния начин:

"Бягайте с 200".

Скрит текст:
dnes_sum_888 за малко да открадне темата с тия препоръки как жените да се преборят за любовта на мъжете си. много се смях и на препоръките, и на остроумните реакции към тях. Не знам за клиничната психология, но какво ли казват лекциите по психоанализа по отношение на нарцистичното търсене на вниманието на множество майки в специализиран женско-родителски форум? Stuck Out Tongue

# 88
  • София
Не знам за клиничната психология, но какво ли казват лекциите по психоанализа по отношение на нарцистичното търсене на вниманието на множество майки в специализиран женско-родителски форум?
Хаха, найс

# 89
Поне по описаното аз не виждам нищо непоправимо, явно мъжът е скръндзав и мрънкащ за дреболии. Сега дава пари за децата и домакинството, след развода с издръжките ще дава със сигурност по-малко. Авторката е избутала по-трудната с такъв мъж част - вкъщи с децата - и иска да се разведе точно когато почва работа и според мен нещата може да тръгнат в по-добра насока. Всяко семейство, което може да бъде запазено, трябва да му се даде шанс. Естествено, може да има много неща, които не са написани тук, тогава вече не знам.

Общи условия

Активация на акаунт