Искам да се разделим

• 14 607
  • 257
  •   1
Отговори
# 105
Ами в случая и аз не подкрепям раздяла и развод.

# 106
То това, кой кое подкрепя в едно чуждо решение е без значение.
Жената пише, че иска раздяла. Няма да седна да я убеждавам, че не бива или че това е то, най-доброто решение. Решението си е нейно. Личи, че не е някое момиченце, което не е мислило, не е работило по въпроса и не е наясно със себе си. Какво решение ще вземе си е лично нейна работа. Бих консултирала само по въпроси, за които тя самата пита - как да организира нещата си при една бъдеща раздяла. Така съм и сторила. Дали ще премине към такава вече - тя ще си реши сама.

# 107
Вярно живот всякакъв...почти всички млади семейства в днешно време се разпадат...много тъжно ми става. Като се огледам около мен, а и четейки тук, повечето хора около 30-те имат по един развод и евентуално втори брак. А деца явно наистина много хора имат просто, защото ''трябва'', без да са готови за реалното им отглеждане.
На авторката наистина нищо фатално не се е случило, пожелавам й успех и кураж и дано всичко да се нареди по-най добрия начин. Аз лично след години неуважение или умишлено мачкане, не бих спасявала брак, имаше и такива съвети, но всеки си знае. Дано да срещне човек, който да я прави наистина щастлива. Да си обичан е най-хубавото чувство и всяка жена има нужда от това, тъй като освен майка е и жена. А любовта вдъхновява и дава сили и мотивация на човек да направи всичко, което пожелае, липсата на такава и постоянните негативни емоции, съответно правят обратното.

# 108
Ами в случая и аз не подкрепям раздяла и развод.
Аз бих допълнила - на този етап.
Човек трябва да си избира битките, като държи сметка за целта.
В такъв момент, преди още да е синхронизирала авторката трудова дейност, деца, евентуални болести и трудности и на двата фронта, в къщи я очаква познат сценарий- незаинтересован мъж. Но поне физически ще мърда там.
Трябва да си стъъпи на краката , защото раздялата не следва да е емоционално решение, а да настъпи, когато човек е готов.
Понеже тя доста безпристрастно описва ситуацията, и човек може да остане с впечатление, че не е толкова непоносимо. Непоносимо е, особено когато човек е раним и е поставен в позиция на системни унижения. Но ако този мъж спре да и бъде проблем и има как да забави развода, ще е най- добре за децата и за нея. Зависи на кой колко му е накипял чайникът, де. Ако описаното от нея "вземай си децата и марш" чука на вратата , то значи няма избор.

# 109
  • Насред хаоса
А, на него му тежало да поема сам разходите. Че каква му е функцията на съпруг и баща тогава? На него му тежи, понеже работи лека работа с плаващо работно време, а на нея хич не й тежи постоянната грижа и тичането по децата и всичко останало. И явно й е малко, та я натиска да почва да работи, при все че децата постоянно боледуват и всички знаем как стоят нещата с работата в такива случаи.
Жената иска раздяла. Правилно или неправилно за нас - тя е в ситуацията, тя решава дали може да продължи така или не, и освен това не е тръгнала да се разделя с него при първата спънка, напротив. Защо пък да е поредната, натискана да навежда глава и да се примирява? Ми да положи и той усилия да запази семейството, защо само тя? От него се е искало и се иска елементарно човешко отношение, нищо повече.

# 110
Николина писа, че се чувства недобре с него, тормози я, обижда я и в себе си тя е решила какво да прави, само не е сигурна кога. По-добре да започне работа в този град, да види как ще са нещата и след година-две като посъбере средства, може да предприеме стъпката към раздяла. Ако съпругът ѝ е все така.
Но е добре да го кара да дава пари за децата, да не купува само тя и да крие истинската цена на нещата. Не останах с впечатление, че е купувала глезотии на децата си, прочетох, че дори за памперси и млека му се виждат много парите.
Николина, настоявай да се грижи всячески за децата, дори ако се сърди и мърмори, така поне ще знаеш дали си е заслужавал, кой знае - представи си, че с тръгването ти на работа нещата се подобрят. Ако не - каза, че имаш друг имот и можеш да го предадеш за начална вноска за ново жилище. Знаеш - не купувай нищо по време на брака. Звучи гадно, но с такъв човек насреща е в интерес и на децата да си по-голям егоист.

# 111
  • София
Приемам и идеи и за спасяване на брака, въпреки че няма шансове, тъй като са нужни усилия и желание и на двамата партньори.

Това са думите на авторката в края на първия пост.
Затова давам съвет да не бърза и да си натовари излишно и до безизходица положението.

По- нагоре в поста, тя описа реакцията на мъжа си при опит да говори спокойно с него за раздяла, а не за оправяне на брака.
Затова се питам, какви усилия тя е положила?
За себе си знам- стигне ли се до там- жената да изпъди мъжа от леглото, то неговото отношение и държание става точно като описаното от авторката.

И последно- коя от вас, радетелките на бързия развод, ще дойде да ѝ гледа болното дете в квартирата, или ще ѝ прати про боно гледачката си, за да не я уволнят без време?

# 112
Разбира се, че приема идеи.
Въпросът беше че решението накрая е нейно и е без каквото и да било значение дали и кой го одобрява.
...
Да го изпъжда жената все ще да има причина.
Не съм радетелка ни на бързия, ни на бавния развод.  Нито пък на запазване на брак на всяка цена. Няма да я посъветвам "Развеждай се. Не се." и не го правя. Всеки си взима сам такива важни решения. Не е моя работа да ги оценявам. Въобще. Не съм им в къщата на чуждите хора.
Адекватните съвети могат да са свързани с конкретни стъпки, които тя би могла да предприеме само и евентуални прогнози за резултатите от тях. Не за самото генерално решение.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 12:16 от Judy

# 113
  • Варна
А коя от вас, радетелките за запазване на брака с кретен, ще й плати терапията после, а може би и тази на децата, растящи в разклатено семейство и с баща, на който дежурната реплика е "взимай си децата и си заминавай"?

# 114
  • Насред хаоса
За да се стигне дотам, да го изпъди от леглото, значи отдавна е прекалил. На повечето жени трябва вече да им кипне до крайност, че да предприемат нещо. А усилията й да приучва дърт мъж години наред на елементарни неща не са ли усилия? Примиряването й и в крайна сметка - поемането на всичко от нея, за да не се цупи той, не е ли усилие? Да търпи толкова време подобно отношение не е ли усилие и самонасилие?
Да, точно това казва - няма шанс, защото не вижда усилия от негова страна. И той ако иска това семейство да се запази, трябва да разбере, че това зависи и от него. Какво толкова се иска - човешко отношение.
Странно как на мъж с вечно недоволна, мърмореща, кисела и крива жена се съчувства и се дават съвети да си намери друга, а на жена със същата напаст до себе си, само че от мъжки пол, се набива канчето каква е лигла и къде е тръгнала. И колко мъже биха изтърпели и половин година такова чудо, та на авторката и години са й малко.
А коя от вас, радетелките за запазване на брака с кретен, ще й плати терапията после, а може би и тази на децата, растящи в разклатено семейство и с баща, на който дежурната реплика е "взимай си децата и си заминавай"?
Мани, страшно е.

# 115
  • София
Разбира се, че има причина.
Но, всеки отхвърлен става все по- зъл, кисел и обиден- много сме си говорили с приятели по такива поводи.

Мъжката логика е- иска от мен да работя и нося пари, да помагам за детето, да пазарувам, да домакинствам, а като си легнем, тя пак е уморена, пак няма желание и пак ме кара да се чувствам като навлек и просяк.
Че и виновен, че " все това" ми било в ума.

HighSpeed
, не е вярно- репликата "взимай си децата и се махай" е след като тя говори с него за това, че иска да се разведат.
Толкова ли е трудно да се придържаш към фактите?

# 116
Истината е, че контрата с гледането на децата е винаги почти в жената. Много жени не са гледали сами деца, но аз съм и затова казвам, че с мъж като на авторката бих намерила начин да си живеем що-годе добре, а не да се побърквам сама с две съвсем малки деца. Жената казва, че няма помощ от родители, хайде замислете се колко от вас ама наистина нямат такава помощ. Повечето жени се развеждат и родителите им помагат активно. Лесно изглежда отстрани, но хич не е така, особено като двете деца се разболеят в тандем.

# 117
  • Варна
Жената също каза, че има спестявания, че е с добър стаж и професия, която й позволява да си намери сравнително добре платена работа, както и притежава собствено жилище, макар и в друг град. Това жилище, дори и да не се продаде, може да носи един наем примерно. Колко от разведените с деца могат да кажат същото? Дупе знае 2 и 200, са казали. Хайде поне от двете страни да разглеждаме нещата.

# 118
Цитат
Мъжката логика е- иска от мен да работя и нося пари, да помагам за детето, да пазарувам, да домакинствам, а като си легнем, тя пак е уморена, пак няма желание и пак ме кара да се чувствам като навлек и просяк.
Че и виновен, че " все това" ми било в ума.

"Мъжката логика" от този вид /слава Богу не всеки съвременен мъж е с такава/  отдавна е следвало да се попромени. Средните векове са отминали отдавна. След като двама души в семейството са ангажирани през деня - кой с работа, кой с дома и децата, то в останалото време ангажиментите по дома е нормално също да се поделят и никой да не се обижда от това.
"Взимай си децата и се махай." си е явен признак за отношение.
На нея й тежи, че за поделяне на ангажиментите за грижите по децата и домакинството постоянно трябва да иска, да натяква, да се моли и тя.
Дали, какво и как ще си приказват и дали може да се променят отношенията към по-добро - това си е пак тяхна работа. Ако може да опита - да опита. Ако не стане, ясно е какво следва.

# 119
Финансово нямах проблеми и пак имам огромен стрес от периода, в който живях сама с децата. Ама наистина сама, няма родители, няма роднини, няма никой. Имах гледачка през деня само. Цялата отговорност пада върху теб, защото при бащата са 2 уикенда месечно. Не ми се спори хич. Различни хора сме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт