Искам да се разделим

• 14 581
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
То като е скъсано трудно се зашива и има възли.
Но да си тръгнеш без да мислиш също е голям риск.При положение, че няма помощ наблизо.С две деца- аз внуците не смея да взема за два дни  сама двете , тя да отглежда децата си съвсем сама няма да се улесни от сегашното положение.И знам от моите колко е натоварващо да си в къщи.Нека излезе ,поработи , огледа се  свободна от дома,клетката на майчинството, защото е такова ,вързано положение.Тогава да реши как е  щадящо за децата и какво да предприеме.
Моите  син и  снаха си казаха ,че с близнаците ,които двамата отглеждат , и трудностите са щели да се разделят, ако не е било дългото съжителство и трудностите преди това.Времето когато са събирали стотинки за хляба ,времето на караници и сръдни и много хубави неща.С две думи-трудно е  да отглеждаш две деца-едно ще грабнеш на ръце и напред.
Та да помисли и реши с ума.Не утре да се върне на колене.

# 151
basila абсолютно съм съгласна с теб!Аз се разболях от 1000 неща точно от нерви,стрес и напрежение.Когато човек не е спокоен в собствения си дом и в собственото си семейство то къде да е?!

# 152
  • София
Много ан гро се мятат квалификациите тук- психически тормоз, мъж, който нищо не прави, нищо не дава, скрънзав.
Че с радост ще отбележите още една победа- поредната развела се с ваша не подкрепа, а откровено насъскване, какво толкова ще ви топли в реалния ви живот?

Реално, мъжът всички сметки е поел, без тези- по децата.
И мрънка за "изгъзиците", които им се купуват.....
Домакинства вече без подканяне, наравно с нея.
Да, явно сам да посреща разходите му тежи, затова и повдига въпроса за започване на работа от нейна страна.
Това ли е психическия тормоз, че не се сещам?
То, вярно тук са все от горната част на средната класа и парите не са проблем, ама има и други хора на тази земя.

Жена с 2 малки деца трябва да мисли и изчислява много, не да се юрне с багажа и тях на пътя, сега и веднага.

А, да си разумен, когато те увещават че си жертва на тормоз и трябва по най- бързия начин да се спасяваш, може да се окаже трудно.

Коментарът ми беше към това и подобни мнения, съжалявам, че стана объркване.

Но съм съгласна с Абсурд, че трябва планиране и организация, а не емоционално и демонстративно изнясяне.

# 153
Авторката в най-добрия случай може да крепи положението в относителен мир, докато си оправи живота. Тепърва да се разгори любов не ми се вярва.
Но обективните трудности не са за подценяване и не трябва да се подхожда лекомислено и емоционално. Безсмислено е да се водят повече разговори, безсмислено е да се опитва да подобрява мъжа си. Само тровене на нерви. По-добре директно да го товари с конкретни задачи, без значение колко мрънка. Което мине - мине. Все е помощ. И никак да не се свени да му харизва децата, като тръгне на работа.
Възможно е един по-студен и уравновесен подход дори да стабилизира съжителството - временно.

Очаквам освен това да се яви любовник на хоризонта - след като тръгне на работа. Но не съветвам авторката да се хвърля през глава в авантюри, преди да си оформи развода и живота като цяло.

# 154
  • Най-красивата страна
,,Мъжът,, ти е поредния Мунчо ,който си мисли,че жена му трябва сама да гледа децата,да върши цялата домакинска работа ,да го обслужва и даже да изкарва пари.Селски манталитет.

Обаче,ако ти можеш да се справиш сама с всичко това,то за какво тогава ти е Мунчо?

А за да запазите брака си,Мунчо ще трябва да промени поведението си.Да започне да се държи,като нормален баща и да се занимава с децата .Защото нали те са и негови?

След като и ти започнеш работа,тогава той също трябва да помага в домакинството

Защото ти си жена,а не товарно магаре.

# 155
-veni- много си права,но за съжаление нашите "скъпи" мъже си мислят,че можем да понесем всичко и работа,и натоварване било психическо или физическо и мрънкането им,все едно ние не сме нормални човешки същества

# 156
  • Най-красивата страна
Той  трябва да разбере,че след като е създал семейство има и други задължения освен да ходи на работа.
Не позволявай да стовари всичко на твоя гръб.

# 157
За мен лично до голяма степен и жените са виновни, че Мунчовците съществуват в този си вид. Я майките, я съпругите или и двете... Ако няма кой да го търпи, няма как да е такъв Мунчо, че и деца да е създал и да го играе на цивилизован.

# 158
Те никога не съществуват в този си вид изначално. Полагат грижи и доста се прикриват, но с времето почват промените Simple Smile

# 159
Те никога не съществуват в този си вид изначално. Полагат грижи и доста се прикриват, но с времето почват промените Simple Smile
Съгласна съм, но имах впредвид, че според мен жените в подобни ситуации твърде много и дълго търпят подобно поведение. Мунчовците знаят, че в най-лошия случай, ще плащат няква мизерна издръжка и ще си веят байряка наново. Ще имат права, смешни задължения и това ги прави още по серт, с подчинените търпеливи жени, които са ги търпяли 10 години примерно ....

# 160
Хм, ако изхвърчат от семейното жилище на база съдебно решение, дори и до навършване на пълнолетие на децата, няма да им е толкоз удобно.

# 161
Ако изхвърчат от семейното жилище... ама жените и тук ги жалят и с една криворазбрана гордост тръгват по квартири, сменят градини и училища, причиняват дискомфорт на децата, понеже мунчо да не помисли, че е ощетен, разбирате ли.

# 162
Това е проблем на тези жени. Защото има и други, които се консултират, знаят си правата и правят всичко възможно да останат в семейното жилище с децата.
Зависи. Всякакви случаи има.

# 163
  • София
Психическият тормоз няма да го има всекидневно, като се разделят, някои май бъркат психически тормоз и житейски проблеми, затормозяващи психиката.
Кои пък точно ще са подменените източници на тормоз.
Да те обиждат, мачкат и да не проявяват емпатия точно в най- уязвимия период за една жена е точно тормоз, да. И не бива да се неглижира.

# 164
Тръгват по квартири, защото в много случаи не ги оставя закона там. Ако са там, мъжът може да им иска наем и да им стъжни живота и още и още.

Общи условия

Активация на акаунт