На море в Турция - тема 57

• 61 421
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
  • Стара Загора
Здравейте, предложете някакъв хотел с хубави вечерни шоу програми и анимации и за деца и за възрастни. Предпочитам Белек и Лара, може и Сиде. Бюджетът ни е около 2300 лв 2+1/7год./ без транспорт, за периода след 21.09. Миналата година бяхме в Риксос Премиум Текирова, но нещо бяха вяли вечерните им програми и анимацията. За останалото нямам забележки, но вечер си беше скучно.Ако някой има впечатление за наистина купонджийски хотел, ще очаквам предложения.

# 586
Здравейте, предложете някакъв хотел с хубави вечерни шоу програми и анимации и за деца и за възрастни. Предпочитам Белек и Лара, може и Сиде. Бюджетът ни е около 2300 лв 2+1/7год./ без транспорт, за периода след 21.09. Миналата година бяхме в Риксос Премиум Текирова, но нещо бяха вяли вечерните им програми и анимацията. За останалото нямам забележки, но вечер си беше скучно.Ако някой има впечатление за наистина купонджийски хотел, ще очаквам предложения.

Sherwood Lara -

Вечеря - анимация - след анимация  край басейна на бара жива музика, забавление всяка вечер до 00:00h
 после Disko time

# 587
  • София

Така че там и в Делукса да си пак ще ходиш, и това е хубавото-голямата територия Simple Smile
На мен пък точно това ми харесва - голямата територия и възможността за по-дълго ходене. Аз и със съпруга ми сме активни хора и непрекъснатото примък-отмък от леглото на шезлонга би ме побъркало. Чакам с нетърпение тази почивка!

# 588
  • София
Роже, къде в моя пост прочете че написаното от теб е дало основания за питането ми, още повече и пречупено през мирогледа ми? Ясно пише, след благодарностите към теб, че е основано на написаното от братушките. Нещо повече, в края казвам, че това няма да промени изборът ми. Така че, моля да се възползваш от съвета си и да не променяш смисъла на написаното от мен, пречупвайки го през собственото си съзнание! Относно руския форум, да точно този е, но не съм се базирал само на първите няколко мнения, а си дадох труда да прочета поне още двадесет. И на няколко места хората си пишат точно това което питах за другите хранения. Както и да е, това не е нещо съществено. Учудвам се само на тази малко остра реакция на обикновен въпрос, но я отдавам на ранния час на поста ти /надявам се си спал добре 😉/. Поздрави и хубав ден!

# 589
aelita2000, много ме изненадва това, което пишете за вялите програми в Риксос. По кое време бяхте? Там обикновено има страшни купони, има дневни и вечерни партита повече, отколкото в някои други хотели. Там винаги и имало гостуващи трупи и анимацията е била на ниво - балет Тодес, някой от руските циркове, латиноамерикански танцьори...
Не ме разбирайте погрешно, не искам да споря или да твърдя, че информацията Ви е неточна, в никакъв случай. Просто се надявам за повече информация, за да си актуализирам впечатленията.

Хотелите, в които знам, че канят професионални трупи са всички от веригата Делфин.
В хотелите Суено освен вечерна анимация, правят концерти извесни турски и руски изпълнителни.
В Алва Донна в Белек има специална сцена за концерти и партита.
В хотелите Гюрал също има повече партита и също канят известни изпълнители.
По принцип в добрите клубни хотели анимацията е по-весела, има повече игри, дори вечер. Анимацията се прави само от аниматорите, но като цяло е по-активна и публиката участва.

А наистина купонджийски хотел, ама много купонджийски е Адам и Ева, но той е само за възрастни Wink

За тези хотели имам информация по отношение на анимацията.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 11:31 от Мaрги

# 590
  • Русе
Имам един въпрос - цените за почивка в Турция всеки ден ли се променят или до 31.01 са без промяна? После предполагам, че пак има някакви ранни записвания до края на февруари, ще стоят ли еднакви целия февруари или например бавно ще се повишават?

# 591
  • София
Роже, къде в моя пост прочете че написаното от теб е дало основания за питането ми, още повече и пречупено през мирогледа ми? Ясно пише, след благодарностите към теб, че е основано на написаното от братушките. Нещо повече, в края казвам, че това няма да промени изборът ми. Така че, моля да се възползваш от съвета си и да не променяш смисъла на написаното от мен, пречупвайки го през собственото си съзнание! Относно руския форум, да точно този е, но не съм се базирал само на първите няколко мнения, а си дадох труда да прочета поне още двадесет. И на няколко места хората си пишат точно това което питах за другите хранения. Както и да е, това не е нещо съществено. Учудвам се само на тази малко остра реакция на обикновен въпрос, но я отдавам на ранния час на поста ти /надявам се си спал добре 😉/. Поздрави и хубав ден!

Кака Милка, благодаря много за пожеланията! Извинявам се, че ще попитам къде видя в написаното от мен остра реакция. Мисля, че в него има толкова емотикони, които издават усмивка и доброжелателност, че се учудвам защо мислиш, че е остра реакцията ми. Не, не е такава, но ако ти мислиш така, то тогава се извинявам bouquet. Наистина се губим в превода Grinning
Тъй като според написаното от теб/ дословно цитирам/ - "пишеха че в ресторанта на хотела само се е закусвало,  а за обяд и вечеря трябвало да се ходи в съседния Deluxe" излиза, че в Суено голф може само да се закусва, а не може да се обядва и вечеря се учудих как може да ти е разрешено в собствения хотел само да закусваш, а другите хранения да са в друг хотел.
Обикновено е обратното-не ти разрешават да се храниш в други хотели, а само в основния ресторант на собствения . Затова и написах, че според мен си извадила думите на братушката извън контекста и не си разбрала добре какво е искал да каже. И дадох примера с това ако някой бе написал, че в единия закусва, а в другия вечеря трябва ли да си помислим, че няма обед в двата хотела Simple Smile
Извинявай, може би вместо това трябваше директно да напиша: Не, бъди спокойна, може да закусваш, обядваш и вечеряш в Голфа. Не мислех, че някой буквално ще приеме думите ми.
Колкото до ранния час на писане, за мен не е ранен. Аз съм от ранобудните / може и от възрастта да е  Grinning/, особено последните две седмици, когато ставам в 4 часа сутрин заради Австралия опън /големия шлем на тениса/ Simple Smile така че главата си ми е наред.
Извинявай още веднъж Simple Smile.
Ще се радвам като се върнете да напишеш и ти отзив, който да обори думите на братушките.
Не зная дали не греша, но все ми се струва, че  отзивите им за Суено голф в Топ хотелс ру бяха доста старички. Само два има от 2018год., другите бяха от 2017 и по-рано... А тук в темата толкова много сме дискутирали този хотел в последната година, че май най-накрая на мен ще ми омръзне от Суено, и не само ще спра да пиша за него, а и ще спра да ходя там Simple Smile.

# 592
vesssrusss, за цените няма общо правило.
Първо, всеки хотел определя до кога важат по-ниските цени. Обикновено в сайта на Тез тур има най-подробна информация по този въпрос. Там се вижда каква е цената с отстъпката, каква е без и до кога трябва да стане резервацията, за да се ползва намалението. Има хотели, които даваха по-голямо намаление за резервация до 31.12. и сега вече са по-високи цените, но пак имат отстъпка. Има такива, които дават до края на януари, има и оферти до края на февруари... Различно е.
Второ, всеки хотел е свободен да промени цените си по всяко време. Може да ги вдигне ако записванията са  достатъчни, или да ги свали, ако резервациите не вървят по план. Това няма как да го предвидим.
Трето, никой не може да гарантира дали цените ще останат непроменени през февруари или ще се вдигат плавно, или ще скочат рязко. През годините на повечето хотели плавно са се вдигали цените. Но има и не малко случаи, в които скачат рязко. Дали ще се случи и с кои хотели точно ще стане, няма как предварително да разберем.

# 593
Марги,аз съм била във всички Риксоси без този в Белдиби, и вечерните програми наистина са били уникални. Но тази година почивахме в Риксос Текирова и вечерните програми бяха предимно изпълнения на ди джеи. Една вечер имаше хубава програма от външни изпълнители и една вечер бяха Тодес. Иначе само музика и то много силен хаус,аз писах тогава в темата,че беше много шумно и направо не можеш да си чуеш мислите..може и да е било от разположението на стаята ни и от това,че спим на отворена врата ,а не на климатик...не знам. Иначе всичко друго е на ниво! Аз също доста се изненадах от вечерните програми или по скоро от липсата им!

# 594
  • Стара Загора
Да , точно както ledi е написала. Вярно е , имаше различни групи и представления , но скучни , едва уплътняваха 1 час .Почивахме от 24.09 до 01.10. Вярно , в края на сезона е , но сме почивали и в други хотели с по-малки претенции,в същия период,  но винаги е било по-забавно. Не сме посещавали само район Лара, иска ми се на там да се насочим , но нищо не съм избрала. А за Gural Premier Belek, отзиви за забавленията ?

# 595
  • Варна
Ако някой се интересува и иска сам да си организира почивката искам да кажа че този хотел е много евтин през Травел Репиблик и мисля че си струва.Има аква и луна парк!
 Silence Beach Resort Hotel

Хотелчето е много приятно, много по-добър е от Турана, който му е съсед. Анимацията тогава беше много добра.
Каква цена излиза?

# 596
Скрит текст:
Saudadе,....
Ако решите да пътувате със собствен транспорт, има доста повече опции и вероятността да намерите по-изгодни цени се увеличава. Когато се спрете на конкретен хотел, ще търсим къде си заслужава и ще прецените дали директно в сайта ще резервирате, дали чрез Халим или ТР. Важно е да намерим хотел според вкуса ви и бюджета.
Без да търся най-ниска цена видях, че KAMELYA K CLUB след 29.09. ще ви излезе 1255 лв. за двама, за 5 нощувки. Комплексът е голям, интересен, зелен, с прекрасен плаж и добра храна и обслужване.
ALVA DONNA BEACH RESORT ще ви излезе 1275 лв. след 01.10., отново за 5 нощувки. Хубав хотел в Сиде, малка територия, доста зеленина, по-спокоен и по-тих от Камелия. Плажът е добър.
Във VONRESORT GOLDEN COAST след 20.09. цената на нощ е 212 лв., което значи 6 нощувки. Също е много добър вариант и смятам, че ще останете доволни.
В Алания отличен вариант е SAPHIR RESORT 5*. Има компактна зелена територия, много добро ниво, но за съжаление, плажът е по-лош от предходните хотели. За това пък цената му е 198 лв. на нощ за двама. Много е популярен сред западноевропейците. И руснаците го харесват, но като че ли не са толкова много там.
Не мога да не ви предложа и MARITIM PINE BEACH в Белек. След 01.10. ще ви е ок за 6 нощувки. Хотелът е след реновация и през сезон 2018 се представи много добре. Има отзиви на първа страница.
Оф, напълно съм сигурна, че голяма част от нещата вече ги писах веднъж, за това ако все пак съм публикувала в темата и сега пиша наново същото, моля, не ми се смейте много.
Марги, МНОГО БЛАГОДАРЯ за отделеното време и внимание. Да, решихме да пътуваме с наши познати със собствен транспорт до Истанбул и оттам с вътрешен полет благодарение на добре поднесената и подробна информация от Роже и други писали назад из темите. От няколко дни ви чета почти денонощно Nerd

Та с оглед това, че ще пътуваме с компания, малко се променят и критериите ни: те държат на 5 звезден хотел, обаче остава това, че ние повече от 1500, макс 1600лв  за 6-7 нощувки не можем да си позволим. Изтеглихме и към 1.10 до 05.10 пристигането. Аз обаче не виждам такива цени, каквито ми пишеш, нито в ТР, нито в jolly например? За VonResort Golden Coast и за Kamelya K Klub горе долу са ми еднакви - имат малко разочароващи стаи, даже за Камелия се учудих на някои снимки, иначе изглеждаъ чудесно! Трябва ли да ме притеснява, че доста хотели, вкл. този са Kids Concept...
И какво мислите за Litore Hotel Resort & Spa , изглежда много добре вътре и имат стаи с мнооого красив изглед Simple Smile Може би пътят до плажа е леко разочароващ. Не съм срещала тук отзиви за този хотел, а излиза добре като цена. Alva Donna Beach Resort например ми бледнее пред него, а в ТР е и два пъти по-скъп.
Innvista Hotels Belek също изглежда чудесен, но може би малко скучен...

Maritim обаче изглежда повече от чудесно! Горните бледнеят пред него! Само ми се иска по-плажен, не „горски” тип хотел като атмосфера. Много се надявам да се вместя в бюджета с нещо от този клас.
А как проверявате цените в турските сайтове от първа страница? Защото там изглежда, че мога да си позволя хотел като Суено Делукс например... чудесна стая за 5000ТЛ хванах, но като избера цена за 4ма и скача на 22000ТЛ .. Адалия Елит Лара също много ми е на сърце.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 19:09 от Saudadе

# 597
Aelita2000, ние почивахме от 12.09.-19.09.2018г. Не беше в края на сезона,пък програмите бяха слаби!

# 598
  • русе
mypi1975,
Плюсовете на LONICERA WORLD са, че е реновиран по-скоро и че аквапаркът му е по-нов (от миналата година) и има по-разнообразни пързалки, но пък е по-сгъчкан, защото е дострояван. Плюс е разбира се и цената.
Плюсовете на VONRESORT GOLDEN COAST са плажът - много по-голяма плажна ивица, има хубав пирс, трите хотела общо имат много по-голяма и зелена територия, по-малко се пътува до него. Безплатен алкохол се сервира 24 часа, докато в Лонисера е до 2 през нощта. Има 6 а ла карта, срещу 2 в Лонисера, обаче и в двата хотела резервацията се заплаща. И накрая - във Вонризорт няма чак толкова народ и плажът не е пренаселен.
Приликите - и на двете места има бистро, което работи през нощта, така че тук точките са изравнени. В Лонисера бистрото е в 5-звездния хотел, но може да се ползва. Баровете и сладкарниците са достатъчно и в двата хотела. Стаите като големина също нямат разлика - и в двата хотела са теснички.

И накрая, сигурна ли си, че става въпрос за VONRESORT GOLDEN COAST, а не за VONRESORT GOLDEN BEACH?

Благодаря, и да сигурна съм, че става въпрос за VONRESORT GOLDEN COAST - той е по на първа линия към плажа, а това с аквапарка остава зад него, където всъщност е  VONRESORT GOLDEN BEACH? Нали така Smiley
Трябва да взема решение и да направя компромис с нещо от изискванията си,.
Сега се сещам и друго в края на месец май 22-25, как ще е водата ще става ли за къпане? Полезни сте ми много, така че сигурно ще има още какво да питам.

# 599
Saudade, а Sueno beach в Сиде не ви ли е добре като цена? Ние бяхме там миналата година и си изкарахме страхотно!

Общи условия

Активация на акаунт