На море в Турция - тема 57

• 61 358
  • 783
  •   1
Отговори
# 465
Мона Лиза, аз не веднъж съм споделяла, че Делфин и Роял са любимите хотели на семейството ми в Турция. Винаги сме доволни от почивките си там. Обаче точно заради плажа много рядко си позволявам да предложа Делфин Делукс или Платинум. Хваля го само ако някой напише, че плажа не му е приоритет или, както е в случая, ако има конкретно питане. И го хваля, защото смятам, че има защо. Разбира се ако го сравнявам с Барут Лара, Делфин Делукс остава някъде много назад, но така е с повечето хотели, сравнявани с Барут Лара.
Така че въобще не оспорвам твоето мнение - щом не ти харесва, значи това не е твоят хотел. Смятам, че е добре да има различни гледни точки, за да може питащият да прецени по-добре какво да очаква.

Katiaraevа, щях да пиша, но Роже ме е изпреварил.
Аз също съм на мнение, че Делфин Делукс и Суено Делукс са на съвсем различни нива, а и въобще не очаквах, че се колебаете за толкова разнотипни хотела. Няма как да се очаква същото изобилие на храна и алкохол в хотел, който е доста по-евтин. Не случайно написах, че Делфин Делукс е един от най-добрите хотели в Алания. Безсмислено е дори да се опитвам да го сравнявам с повечето хотели в Лара или с елитните в Белек.
Аз все още седя зад мнението си, че хотелът си заслужава и има преимущества пред останалите хотели в същия ценови клас.
Но ако се колебаете между Делфин Делукс и Сеуно Делукс, определено Суено е по-добрият вариант.

# 466
  • EU
Моля, ако някой е почивал или пътувал с резервация от ТР да пише отзиви. Моля да  е отзив за вече осъществено пътуване / почивка.

# 467
Моля, ако някой е почивал или пътувал с резервация от ТР да пише отзиви. Моля да  е отзив за вече осъществено пътуване / почивка.
Прочетете няколко страници назад или прочетете само мненията на Роже!

# 468
Марги,esstela много ви благодаря за отговорите.Веригата Делфин ми е любима.Почивали сме в два от хотелите им в Лара и съм много доволна от всичко.За алкохола нямам мнение,не употребяваме,но обслужване,анимация,храна и хигиена са на много високо ниво.В Делфин Делукс не бих отишла заради плажа,за нас важно да е пясъчен,затова и не повторихе Кемер.Не съм съгласна с Роже,че за предпочитане са само новите,луксозни хотели,мойто мнение е че има много хотели,които макар и по-стари ,но добре поддържани си заслужсват ,заради доброто си обсужване,повече зеленина и чудесен плаж.Всичко зависи от това,кой какво търси в една почивка.Дано всеки да намери подходящия за него хотел.

# 469
mimkatabg, съвсем наблизо до LAND of the legend са два хотела: Инвиста хотел Белек и Сарп хотел Белек Simple Smile.
Първият е по-хубав и по-скъп.Но и двата са с малки територии за стандартите на Белек а оттам и респективно с по-малко атракциии и възможности за забавления, съответно и плажовете им са  на близо два километра от тях и се ползва шатъл.
На километър обаче или на 10 мин. пеша от LAND of the legend е Регнум Кария, вторият най-добър хотел в Белек след Макс роял. Провери си само дали влизате в 5000 лв. в периода, който Ви интересува, защото при него добър е равен на скъп Simple Smile.
Ако не се включвате в бюджета можете да направите като нас.
Ние разделихме нашата почивка на две.
Първите осем дни в Суено Белек и след това  точно заради LAND of the legend резервирахме за 4 дни Сарп хотел Белек.
Но ние ще го използваме просто като вечерна база за храна и спане, и да ходим на обед да обядваме, защото през целия ден плюс вечерните представления ще бъдем в парка LAND of the legend.
Затова и  гледахме да не е много скъп, не ни интересува дали е добър или не ол инклузива им, тъй като няма да стоим в него,освен за спане,  а и допълнително ще плащаме и целодневните входове за Легендите Simple Smile.
А билети за Легендите предварително ли се купуват? И какви са им цените?

# 470
Марги, Мона Лиза, Роже, благодаря много за подробните отговори! Помогнахте ми да направя избора си-разбира се Sueno!   Роже, използвам случая да ти благодаря и за съветите ти  и в други теми. С твоя помощ организирах и посетихме самостоятелно Париж и Дубай. Благодаря! Пожелавам на всички прекрасни почивки и преживявания!                                 

# 471
  • ВАРНА
Роже -  доколкото те чета хотелите в Алания са стари-първобитни.  
Защо така?  Най-горещата част на Турция е Алания....даже гръцките елитни о-ви  Корфу - Закинтос - Лефкада могат да мечтят за климата на Алания.  
Много странна работа. 

# 472
  • София
Печикамъков, извинявам се за забележката, но  моля да не ми слагаш думи в устата, които не съм казал Simple Smile
Никога и никъде не съм казал, че хотелите в Алания са първобитни. Дори и не съм си го помислил, защото не е истина. Почивал съм в два хотела там при най-ранните ни морета през месец май и съм изключително доволен Simple Smile Затова съм напълно съм съгласен и с казаното от Andi14  Peace
Казах само, че Делфин Делукс е стар хотел, строен преди 18 години и реновиран преди 10.
И че Алания е най-евтиния район в Анталия. А е най-евтин /според мен/, защото е най-отдалечен, с най-горещ климат, което през двата най-силни месеци за летни почивки юли и август е минус, а не плюс. И може би, защото е слабо развит района, с най-лоша инфра структура. То е като при Ахтопол и Слънчев бряг. Защо в Ахтопол са евтини хотелите, а в Слънчев бряг скъпи newsm78
А това, че са по-стари хотелите не означава, че са лоши.
Просто ги сравнявахме с новите хотелски комплекси в Лара и Белек. Пък и не зная човек, който да не предпочита да почива в по-нова и красива база, ако може да си го позволи. Нали затова е почивката, да се насладим на онова, което нямаме в ежедневието си.
А мисля, че 90% от тук пишещите могат да си го позволят, защото като гледам цифрите, които се споменават, май че моя бюджет е един от най-малките newsm78 Simple Smile Peace
mimkatabg, билетите за Легендите не е необходимо да си ги купуваш предварително.
Цената им е от 30 до 54$ на ден в зависимост от сезона. Като можеш да платиш за втори ден още само 10$ и така да ти излезе по-евтино за два дни. Можеш да влизаш и излизаш в парка колкото пъти искаш през деня, за който си закупила билет. Simple Smile

# 473
  • EU
@ Pisa
той ми писа, че има  резервации за напред . Реално все още не знае как ще протекат почивките и настаняването.
Затова помолих, ако някой вече е пътувал с Travel Republic да сподели опита си Simple Smile

# 474

Брато, мисля че странния си ти.. Simple Smile

Слагаш няколко стотин евра в джоба, запалваш дизела и тръгваш на юг..
И на място виждаш ПЪРВОБИТНИТЕ СТАРИ Cгради Построени още от Тодорово време Simple Smile

# 475
Да не говорим, че това което ти харесва /вносен алкохол, мини бар, морски дарове и риба/ в Суено е в пъти повече. Бях тотално разочарован от марковия вноснен алкохол на най-добрия хотел от Делфините. Ами то такъв май имаше само на книга, тоест на меню. Когато и да си поръчаш все беше свършил Joy... и си караш или на турския им еквивалент или на обикновения вносен... Да не говорим, че в основния  ресторант вносен алкохол изобщо не е  включен в асортимента. Има само турски напитки.

Ахх, така наречения "Финиш, финиш". Чували сме го и ние, в концепцията има марков алкохол, а реално по баровете "е свършил". Thinking
Особено с тази инфлация в Турция вмомента на някои хотели им идва скъпичко да зареждат много марков алкохол, доволна съм миналата есен от Спайса че имаше в изобилие, даже и мини бара ни зареждаха с вносни напитки (Absolut, Beefeater, Chivas, Yeni Raki, бира Corona и др.)
Според мен, дори и човек да не консумира твърде често алкохол, нивото на напитките е много показателно за нивото на хотела и заслужава да се коментира.
На Sensitive Premium, например, който също се води UALL, алкохола е местен и безалкохолните бяха някакви сокчета тип степче от диспенсери, бутилиран беше само зеления швепс и помня, че на бара всички си поръчваха само от него..  Sweat Smile

# 476
Сега ще избирам между
Kirman Belazur Resort – Белек
LONG BEACH HARMONY 5*- Алания
и GRANADA LUXURY - Алания - Алания

като зависи през коя агенция резервирам GRANADA LUXURY  ми излиза най-евтин, после Kirman Belazur и последно LONG BEACH.
От снимки и клипове при Kirman Belazur ми се вижда най-бедна храната, няма отрупани щандове, както при други хотели, напр. десертите никак не изгледат впечатляващи. То не може всичко да се опита естествено, но друго е като се напълнят очите, друго изглежда. А иначе хотела е на плажа, за разлика от другите два, на които плажа не е хубав.

# 477
Мами,ако някой е почивал в Дедим в Тархан клуб бийч ,може ли да сподели впечатления.Досега само негативи чета,дали е толкава зле?

# 478
Мами,ако някой е почивал в Дедим в Тархан клуб бийч ,може ли да сподели впечатления.Досега само негативи чета,дали е толкава зле?

Мона Лиза е почивала там и има много негативен разказ, някъде из старите теми.
Прави ми впечатление, че колкото и да повтаряме ,че някой хотел е зле, все ще има хора които да питат, ама дали наистина е зле. Rolling Eyes
Това е хотел с много много много ниско качество на всичко, който всяка година става все по-зле, даже не мислех че агенциите още го продават.
Вие как го намерихте и с какво ви привлече? Защото в трипадвайзър коментарите му са потресаващи..
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1182247-d315355-Reviews-Club_Tarhan_Beach_Hotel-Didim_Turkish_Aegean_Coast.html

# 479

https://www.etstur.com/Club-Tarhan-Beach/Otel-Yorumlari

И от Tурски турусти не е харесан..

Общи условия

Активация на акаунт