Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните неща, от които ще се нуждаете в отделението за раждане за майката и бебето?
Какви са разликите в стандартите за родилно отделение между държавни и частни болници?
Какво представлява обменната карта, спомената в списъка за приемане в родилното отделение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните неща, от които ще се нуждаете в отделението за раждане за майката и бебето?
Основните неща, от които ще се нуждаете в отделението за раждане за майката включват памперси, мокри и сухи кърпички, кърпички и тоалетни принадлежности, превръзки след раждането, нощници за кърмене, помпа за кърма , биберон, дрехи , чехли и козметика. За бебето са необходими памперси, козметика за бебета, дрехи като ританки и бодита, хавлия или пелена за баня, одеяло или спално чувалче и евентуално силиконови зърна (ако кърмите).
-
Какви са разликите в стандартите за родилно отделение между държавни и частни болници?
-
Какво представлява обменната карта, спомената в списъка за приемане в родилното отделение?
-
Какво представляват силиконовите зърна и за какво се използват?
Касаело ме е да си завърша образованието, да си намеря работа, такива неща. Не съм планувала забременяването си 5 години по—рано и не съм изчела тонове литература “за онзи ден, когато ще трябва да ида в болницата и да раждам”. За 27—те си години живот съм се допитвала до мнението на най—близките ми по тези въпроси, които също са раждали, забележете, а не до мнението на жени, които са ги третирали недобре поне по това, което разправят сами, и които се чувстват едва ли не горди от този факт. Тук има някакъв психологически момент и явно всеки възприема нещата по различен начин. Ще родя и ще информирам тука в темата какво се е случило. Ще се хваля и аз на разни неопитни млади момиченца колко е яко да ми крещят и да ми скачат по корема и такива неща. Това, ме всичко се преживява, не е основание, че трябва да преминаваш през такива неща. И на майка ми са и скачали по корема и няма да ви казвам на вас, коравите мами с железните психики, майка ми в какво състояние е била след това, баща ми се е побъркал, а и тя до ден днешен си спомня с ужасен стрес за онези моменти. Това, че на вас ви е изнесло да се държат така с вас, не се отнася за всички жени! А в момента, че ми е дефектна ставата на единия крак и че съм ходила на 20 травматолога и никой не може да даде обяснение какво и защо, е точно заради ей такива скачания по корема по време на раждането ми, понеже са се мислили за мноо велики акушерките и лекарите тогава и са изтормозили майка ми. Похвално! А раждането е било стресово точно заради отношението към нея, на тези всездесъщи люде. Да пази Господ от такива! А вие се гордейте колкото си искате.