Априлски бебета - тема 4

• 63 756
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз давам Дентокинд на Мама Натура таблетки, и с гел Бочко мажа.

# 196
  • Варна
Момичета, струва ми се,че бебо "говори" носово и ме е страх да не се разболее. До преди ден давах Биозин кидс, но свърши. Имам няколко ампули витам. Ц, мислите ли,че мога да давам по 1 ампула витам Ц?

# 197
По - добре продължавай с биозина!
Аз давам Дормикинд вечер преди лягане и Бочко или генгигел за мазане ! Иначе е нон стоп гризсне хапане и рев!

# 198
Привет,да се разпиша и аз. Бяхме на консултация, вече сме 73 см. И 9,250 кг. Всичко мина нормално. И бебка заспива с биберона, нищо не слагам. С каката го махнах,когато тръгна за ясла, т.е. беше на 1 година и 7 месеца. Отрязах връхчето,но продължи да си цока две нощи, накрая третата вечер изпусна бибата зад леглото и й казах, че не можем да го извадим. Примири се,но й трябваше поне седмица да свикне да заспива без биба.

# 199
Привет,да се разпиша и аз. Бяхме на консултация, вече сме 73 см. И 9,250 кг. Всичко мина нормално. И бебка заспива с биберона, нищо не слагам. С каката го махнах,когато тръгна за ясла, т.е. беше на 1 година и 7 месеца. Отрязах връхчето,но продължи да си цока две нощи, накрая третата вечер изпусна бибата зад леглото и й казах, че не можем да го извадим. Примири се,но й трябваше поне седмица да свикне да заспива без биба.

Нашата консултация беше отложена предвид грипната епидемия тази седмица. При вас как е положението?

# 200
И ние вчера бяхме на консултация! 76 см, 8600 кг ! Записахме се На кухня от утре я започваме ! При нас в Стара Загора грипната епидемия е отменена, но педито каза да продължаваме всички с Биозина!
И да ви питам знаете ли къде мога да намеря цяла пижамка тип ромпър , която да не струва милиони и да е 80-86 размер?

# 201
Аз поръчах последно от От мама с любов. С доставката ми излезе около 13 лв. Много съм доволна трикото е супер. Държах да е с цип, че обличането на ромпър с копчета мисия невъзможна.

# 202
Ние не ходим на консултация от 6 месец , водя я само когато е болна при часния педиатър.
То и личния лекар не казва кой знае колко.
Последно ходихме тази седмица когато имаше температура.

# 203
  • Варна
Момичета, не се сещам дали сме обсъждали инхалаторите. Бебо диша тежко,правя промивки с физиол. разтвор, започнах шуслерови соли по предписание на лекарката, отделно давам биозин кидс и витам. Ц, но се чудя дали няма да е най-ефективно да правя инхалации . Скъпа инвестиция е, но така или иначе все ще се налага да го ползваме занапред. Какъв инхалатор ползвате, правили ли сте инхалации досега и как се възприемат от бебетата?

# 204
Инхалатор не съм купувала и нямам намерение да ползвам. Почти всеки месец се разболява минава и с лекарства за 4-5 дена. Правя промики със Стеримар. Сега поръчах едни капки Cold Mix от Турция казаха че били много ефективни при хрема.Капват се на възглавничката или върху блузката на бебето.
Скрит текст:

# 205

Нашата консултация беше отложена предвид грипната епидемия тази седмица. При вас как е положението?
И при нас беше отложена заради грипната епидемия. В Стара Загора я отмениха и педиатъра веднага ми се обади да се явим на преглед.
За задна хрема една приятелка ми каза,че слага мъничко мас в ноздрите преди баня. Вие правили ли сте такова нещо? Даже ми вика едно време така са ни правили.🙄

# 206
  • София
Момичета, не се сещам дали сме обсъждали инхалаторите. Бебо диша тежко,правя промивки с физиол. разтвор, започнах шуслерови соли по предписание на лекарката, отделно давам биозин кидс и витам. Ц, но се чудя дали няма да е най-ефективно да правя инхалации . Скъпа инвестиция е, но така или иначе все ще се налага да го ползваме занапред. Какъв инхалатор ползвате, правили ли сте инхалации досега и как се възприемат от бебетата?
На нас педиатърката ни предписа инхалации с Кависепт ампули. Бяхме със силна хрема и кашлица. Четох разни мнения и спецификации и си взехме детски инхалатор на Пик -заек ( не му обърна особено внимание) - компресорен. По-шумен е от ултразвуковите, но пък няма проблем с дозирането на лекарството за инхалация.  За около седмица се излекува, но продължихме с инхалациите още няколко дни. По мое мнение е добра инвестиция дори за профилактика с физиологичен разтвор. Иначе, за да стои с маската около 7-8 минути, й пусках да гледа песнички в ютуб. Инхалаторът го взехме от тук, но ако не сте на зор, по-добре от някой Амазон-почти на половин цена могат да се намерят.
Моя приятелка има ултразвуков на Пик- безшумен е и може и в легнало положение да се правят инхалации. За профилактика с физиологичен разтвор е супер. Но самото дозиране на лекарство ми се струва доста неудобно (май дори са за еднократна употреба чашките, в които се поставя) и трудно се проследява малка дозировка- както беше в нашия случай от половин ампула -2мл.

# 207
  • Пловдив
Момичета, да ви попитам, от кога се започва миенето на зъбки, с паста?! Малчо има 4 зъбки и аз само с напръстник с вода му ги мия вечер в банята.
А на коя марка обувки за прохождане сте се спрели?!

# 208
Има едни смешни четки от гума, които се дават още от първи зъбки.

# 209
Аз му мия 2та зъба с четка и паста на Chicco. Дават я че е 6+

Общи условия

Активация на акаунт