Априлски бебета - тема 4

• 63 302
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Еее чак команди не изпълнява, но като питам, например, Каде е бибата, лампата, Берта, Тати и др. ги сочи. Като му казвам дай на мама еди си какво ме замеря с него😆 Само, на ела при мама, се смее и идва бързо бързо.

ПП. Аааа сега се сетих. Показва пръсче, като го питам на колко годинки е и дава пет с ръчичка.

# 556
Моето бебе не ще да дава нищо.Как ги научихте вашите да дават?

# 557
Малчо направи годинка в петък, празнувахме скромно, в домашна обстановка, със сладоледена торта.
Той не изпълнява команди, единствено показва колко голям ще порасне като вдига ръчички високо над главата, и на колко годинки е, като показва с пръстче едно, но не винаги, само като е на кеф. Търси с поглед котето и вика по име само котката /Ария/, и съответно се чува нещо като: "Аиа, ла", което трябва да значи: Ария, ела!
Казва "мама" само, когато е гладен, и все още се чудя дали значи "мама" или "ам-ам".
Големият ми проблем е, че няма изгледи за прохождане, а кака му на годинка пристъпваше доста сериозно, само я беше страх да се пусне сама, малкият, обаче, не е никак стабилен.
Купихме му триколка зо рождения ден, ето от този тип:

https://www.hippoland.net/lorelli-classic-trikolka-s-s-sennik-i- … kost-1005034-0003

Още не сме я сглобили, тъй като уикенда бяхме на гости на дядо му извън София с количката, а днес времето никак не беше хубаво. Дано в близките дни се стопли и имаме стимул да сглобим триколката за разходка.

# 558
  • Варна
Именно за такива прости команди говоря "дай", "вземи" .. неща, които уж на тази възраст трябва да правят. Ясно ми е ,че децата не се развиват по калъп, просто се притесних малко, защото преди правеше някои неща като "боц", "дай пет" , от време на време махаше за чао ..а сега нищо не прави.
Тези, на които вече минаха рожденните дни, може ли да споделите на кои подаръци - играчки най-много се радват дечицата?

# 559
Как се въвежда белтък /връщам се малко назад, бяха питали/?  Всеки ден по малко, колко дни? Аз давам цяло яйце 2-3 пъти в седмицата.

# 560
  • Лайпциг / Перник / София
Аз още не съм въвела белтък. Само веднъж инцидентно дадох палачинка направена с цяло яйце. Иначе знам, че е редно да се въведе първо в печива - кекс, мъфин, палачинка и постепено да се премине към директна консумация на яйца.

# 561
Цяло яйце въведох в кекс, като първия ден дадох само едно парче и на втория си яде колкото му е сладко.

Най- много се радва на едно люлка тип конче. Кото се натисне ухото издава много реалистични звуците на коня. На камионче за яздене, което го ползва за проходилка бутайки го. Също на кола пак за яздене, но с дръшка за родителски контрол с нея излизаме на вън. Много и се кефи, натиска клаксона, изправя се, оглежда се дали го гледат с усмивка. Много е смешен 😀

# 562
Моето бебе не ще да дава нищо.Как ги научихте вашите да дават?
Като даде каквото и е в ръката вдигам го във въздуха и показвам колко голяма ще стане.
Дано си разбрала какво искам да кажа. Или си играем дай и вземи.

# 563
Чудя се по темата с миенето на зъбки.
Може ли идеи как е при вас?

# 564
Все още не мием има 2 зъба. Трябва да попитам стоматолога си каква паста и четка да взема

# 565
  • Варна
Взех комплекта на Ненедент преди месец, но съм ги мила 5-6 пъти. Има 5 зъба и все още не си давам зор Simple Smile Но пък малкият много се забавлява ,когато ги мием.

# 566
  • Пловдив
Моята зъболекарка каза, след като излезнат кътниците тогава се започва миенето на зъбки, защото те задържат храна, резците не. С детска четка и паста за зъбки.

Аз да попитам, има ли такива като нас които все още не използват кукуто?! Крещи реве, тръшка се неще и неще да стои на него. От днес му го давам да си играе с него, слагам му да постои с дрехите, просто за да разбере че може да стои на него, да не го е страх. Стоя три пъти по 5мин като си играхме разбира се.
Приемам съвети всякакви, как да го заобича кукуто. Simple Smile

# 567
Аз мия зъбките от както се появих 2 зъбчета. На Влади мнооооого му харесва този ритуал. Използвам бебешка четка baby love и паста за зъби на Бочко. Относно гърнето, не съм правила опити да го слагам, дори не съм купила все още, но май вече идва време. Аз немога да разбера кога има нужда да го ползва,  а и той едва ли ще седне за повече от минута. Искам сам да осъзнае Grinning

# 568
За гърнето - купих го и го оставих около детето, от време на време то си играеше с него. После го слагах с дрехи да стои и при първи симптоми на нервност и нежелание - вдигах. Никога! не задържай детето на гърне, ако не иска.
На игра го сложих първите няколко пъти, като бях до него, галех го играехме си, обръщах му много внимание докато е на гърнето и бях много гальовна, това се хареса и го правех всеки следващ път - времето на гърнето беше нашето време и малкото с желание сядаше. Бързо се приучи да чишка, защото аз плясках, хвалех го и го вдигах и гушках. Така гърнето се превърна в нещо хубаво и повод за гордост.
Сега ходи да бута гърнето, ако му се чишка или ака и яко не съм много заета с нещо друго, че да пропусна да го видя го слагам.

# 569
Въведох белтък с печива ( кекс, соленки)
От командите :Д изпълнява - ела със мама, слез от спалнята( с няколко повторения ) , не, дай боц, дай пет, дай десет, пляска , маха за чао и здравей като му кажем по някога и без да казваме ! Като кажа цинкай тати и го целува като малко сомче Хахах, ставай , когато падне , дай гуш също и други. Гърнето го ползваме от 6 месец с изключение на 10-11 месец , защото упорито не искаше да сяда , ама това се промени ! За момента не успяваме да овладее акането, защото е с разстройство от две седмици иии е страшно и диперо е подсечени зверски !
Зъбките мия от както бяха 2 всяка вечер с къпането! Паста “Бочко” и четка cngaroo

Общи условия

Активация на акаунт