Априлски бебета - тема 4

• 63 245
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Моето априлче от вчера изпробва държавната кухня и засега нямаме оплаквания, но на мен ми е трудно още да оправя храненията,защото сутрин и вечер яде АМ, в 10 закуска и с храната от кухнята стават много хранения. Май трябва да махна АМ сутринта. Иначе е далеч от прохождане, пълзи като стрела и явно му е по-лесно. Относно спането, при нас май всеки ден е различно, но в общи линии става към 6:30 и през деня спи 2-3 пъти. Понякога се събужда към 3 или 5ч играе и заспива след час.

# 601
Моето категорично отказва държавната кухня. Няма да взимам купони за следващия месец. Готвя му и си хапва. Иначе не ходи и не смятам, че ще е скоро, никак не е готов за това. Придвижва се с пълзене.

# 602
Моето кухня не яде, ако няма хляб да дъвче, иска да яде от нашата храна, а не бебешка - не му е интересна.
Трябва да се гризе, да се боде с вилица, да не може да си улучи устата, да натроши и омаже всичко- това иска.
 Преди като кажеш не! се спираше, сега вече прави нарочно. Как да се справя с това?

# 603
  • Варна
Моето кухня не яде, ако няма хляб да дъвче, иска да яде от нашата храна, а не бебешка - не му е интересна.
Трябва да се гризе, да се боде с вилица, да не може да си улучи устата, да натроши и омаже всичко- това иска.
 Преди като кажеш не! се спираше, сега вече прави нарочно. Как да се справя с това?
Не мисля,че можеш. При нас е същото, като кажа "не" , то ефектът е обратен. На такъв етап са, да правят нарочно и да гледат реакция. Аз като му се карам или го шлапам по дупето, той ми се смее Joy

# 604
А ние имитираме ,че ревем, щом направим беля тичаме да се крием.

# 605
Вече вземам 2 група менюто с парченца, много и харесва яде с мерак. Често казано нашата държавна кухня готви много добре. Обяда и СЗ са от там, а за вечеря яде заедно с нас от нашата храна. Свеки готви и за вечеря прави такива ястия че да може и малката да яде с нас. Обожава боб, леща, месо.
Ами инати се плаче бърбори сякаш ми се кара търпя търпя доколкото мога Expressionless

# 606
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Имам странно питане, вашите деца общителни ли са?! Било то с бабите и дядовците, с другите деца в парка, с приятелите ви?!
Моето момче много плаче от други хора, ако са и двете му баби и дядовци на едно място само мрънка, търси ме, място не може да си намери. В парка ако някой му каже здравей, или го пипне само и пак към мен. Знам че е в една възраст, в която знае мама и тати, не съм се вманиачила, но искам да е по усмихнат и по общителен, така да се каже, с другите хора.
Дали има значение това дали живее само с родителите си или и с баба и дядо, дали е по общително?!
Какво са вашите наблюдения, и как са вашите бебчета?!

# 607
Сега е периодът на срамежливостта.
Моето е избирателно общително, но децата много го привличат.
Искам да купя "коланче", за да ходи бебето само, без да го държа, да не се отскубне и да го блъсне някоя кола, знаете ли откъде?

# 608
  • Перник
Колани за прохождане има във всички добре заредени и по големи детски магазини.

Моят е общителен за сега. На всички се радва и смее, особено на каки и батковци. Обожава брат си и в къщи ли есе лепва за него и не го оставя за минута.

Искам да споделя, че на последната консултация на годинка ЛЛ ми препоръча да въведа белтък, тъй като е по силен алерген и било добре да се въведе преди ваксината за Морбили на 1,1 г.

# 609
Много е общителна закача се на всеки срещнат дали бебе дете или възрастен.
Даже има една приятелка на 2 години, ако не са се видели от няколко дни прегръща я опитва се да я целува Joy
На готвачките от кухнята прави муцунки...
Единствено не се усмихва на всички само на нас в семейството.

# 610
Общителен е , Бо все пак си подбира хората! Не плаче , но и усмивки не дава!

# 611
  • Варна
Как спят децата ви? Спокойно ли и от колко до колко? Моят син заспива в диапазона 21-22 часа, не реве през нощта, но изхленчва многократно за биберона си и не спира дя се върти евентуално докато не му се подаде. Съответно аз го чувам постоянно събуждам се и не мога да заспя от това въртене из кошарата, пъшкане и тн. Има нощи когато това е само 1-2 пъти, има и доста повече. Сутрин до към 6.30-7.

# 612
Заспива около 21,понякога се буди с рев ако я мъчат зъби. Ако си е изпуснала биберона изобщо не я търси ,а реве и чака да и го дам. През деня спи сравнително спокойно. Понякога спим заедно и тогава си спи много спокойно.
Преди няколко дена и поникна 3 зъб, тази вечер гледам има лека хрема. Възможно ли да е от зъба? Нали проби?

# 613
Моят Алекс спи непробудно 10-11 часа през нощта. Не плаче, единствено се намества насам-натам, но не ми пречи(спи между мен и баща си от около два месеца). През деня също спи спокойно, прави две дрямки по час и половина-два.

# 614
  • Русе, България
Моят бръмбъзък е понякога общителен, понякога срамежлив. Старая се да сме сред хора, когато е в добро настроение. От някои, обикновено по-възрастни жени или мъже, може да се разплаче, особено непознати. Иначе все гледа да ме държи под око, но то е съвсем нормално.

Нощното спане е откъм 20:30-21 ч. до около 8 сутринта, но с многократни пробуждания и сучене. Спи при нас на спалнята от самото начало, така че за мен не е проблем. Дневният сън чувствително намаля, понякога минава и само с едно спане. Не е особено строен режимът ни, както беше преди време, но каквото-такова.

Щях да ви питам за кръвните изследвания, ако вашите бебчета са минали вече такива. Какво е нивото на хемоглобина при вас? Моето бебе е с хемоглобин 99, при граници от 90 до 140, т.е. е по-близо до долната граница. А пък менюто му е разнообразно и яде всеки ден месо или яйце, както и различни зеленолистни - коприва, спанак, лапад. Все още не сме коментирали резултата с личната му лекарка, но предполагам, че няма да е никак доволна.

Общи условия

Активация на акаунт