Почивка в Аликанте - Испания

• 3 403
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Mediterraneo
Много зависи. Били сме на плаж и в края на март, включително децата се къпаха в морето. Друга година до края на май трудно става за плаж, няма как да се обобщи. Като цяло краят на април не е баш за плаж като плаж, става за препичане, но за къпане няма как да си сигурен.

Относно питането за Терра митика. Мисля, че онлайн цените са една идея по- ниски от тези на каса. Отдавна не съм купувала билети така, тук излизат постоянно разни оферти като плащаш 2, влизат трима и пр. Живея на 5 км от парка.
В Бенидорм има много атракциони, които си заслужават да се посетят. От Аликанте е на 35 км. Гуадалес също препоръчвам да се види, там има и няколко интересни музейчета.

# 16
Много зависи. Били сме на плаж и в края на март, включително децата се къпаха в морето. Друга година до края на май трудно става за плаж, няма как да се обобщи. Като цяло краят на април не е баш за плаж като плаж, става за препичане, но за къпане няма как да си сигурен.

Относно питането за Терра митика. Мисля, че онлайн цените са една идея по- ниски от тези на каса. Отдавна не съм купувала билети така, тук излизат постоянно разни оферти като плащаш 2, влизат трима и пр. Живея на 5 км от парка.
В Бенидорм има много атракциони, които си заслужават да се посетят. От Аликанте е на 35 км. Гуадалес също препоръчвам да се види, там има и няколко интересни музейчета.
/
Според вас на кое място е по-добре да се отседне за семейство с дете на 8 г. - Аликанте или Бенидорм? Да има забавления за дребния и същевременно да има хубав плаж и различни атракции

# 17
  • Mediterraneo
Аз съм пристрастна, все пак живея в Бенидорм.

# 18
Здравейте! Ние миналата година бяхме  за  8дни  на море в Бенидорм , а след това ходихме в Мадрид  за 5-6 дни. Сами си наехме апартамент, летяхме с Ryanair до Валенсия.  Една приятелка ми каза , че летището е малко далече, но аз не се притеснявах, реших че е в покрайнините на града. Да , ама не Simple Smile    Кацнахме към 19-20 часа на летище Кастелон, което НЕ Е ЛЕТИЩЕТО на Валенсия. Това градче е на 100км от Валенсия,  на 250 км от Бенидорм, а от Аликанте на 300.  Нас ни взеха с кола, но ако нямаш  транспорт, след половин час вече няма никой и летището го затварят. Препоръчвам ви даже и да е по-скъпо летете до Аликанте!  В Аликанте ходихме  на разходка . Градът е прекрасен , но на плаж  там не сме ходили. Между Аликанте-Бенидорм и ред други крайморски градчета има влак с който обикаляхме.  По отношение на рент а кар - ние наехме кола от Бенидорм  до Мадрид    от Centauro ,излезе ни доста скъпо но ние нямахме избор, тъй като на връщане летяхме от Мадрид.   За увеселителните паркове сме много доволни , особено децата . Българи , които живеят там ни казаха , че на бензиностанции ( и магазинчета , в които продават вестници, картички- но аз така и неразбрах точно) има диплянки с промоции. Те явно са различни,  ние влязохме с 8-9 евро по-евтино на човек, има и комбинирани  билети и отстъпки, а когато умножаваш по 4 това никак не е маловажно .  Този вариант го знаят испанците, но ние като туристи няма как да го знаем.

# 19
  • Mediterraneo
"Диплянки" с промо цени за входовете на парковете излизат по принцип лятото, когато градът е пълен с туристи. Редовно има в Лидл, например. Заслужават си определено, но не съм сигурна дали не излизат такива оферти наистина само лятото. Водните паркове сега не работят, към март- април започват да отварят само уикендите.

# 20
Заложете на Валенсия,по-добър град е и от Бенидорм и от Аликанте 😊

# 21
  • София
С удоволствие ще чета от темата

Общи условия

Активация на акаунт