Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 51 591
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Сиси, не се вкарвай във филми! И вълшебен прашец си имаш, и един куп стискачки на палци! Ще чакаме да се похвалиш с положителен тест.

# 646
Сиси, не се вкарвай във филми! И вълшебен прашец си имаш, и един куп стискачки на палци! Ще чакаме да се похвалиш с положителен тест.
Благодаря, миличка! Heart

# 647
Имам въпросче. Имам предписан Фемостон поради завишен този месец фоликустимулиращ хормон. По 1 хапче на ден. Разбрах, че хапчетата са два вида - едни до 14 ден, и други след 14 ден.
Стимулацията се отлага.
Да се надявам ли поне на възможност за естествено забременяване? Лекарството би ли попречило?

# 648
Имам въпросче. Имам предписан Фемостон поради завишен този месец фоликустимулиращ хормон. По 1 хапче на ден. Разбрах, че хапчетата са два вида - едни до 14 ден, и други след 14 ден.
Стимулацията се отлага.
Да се надявам ли поне на възможност за естествено забременяване? Лекарството би ли попречило?
И аз съм го пила и четох като цяло не е невъзможно, но е много малко вероятно

# 649
morning7, по 1 трябва да се пие, трябва да има стрелки откъде започва,
не е противозачатъчно, не пречи на забременяване, доколкото знам,
пука кисти и з.ф., подобрява хормоните.
Цикло-Прогинова и Климонорм са му аналози, тях съм пила.
Късмет, миличка! Heart

# 650
Морнинг, аз съм в същата ситуация като теб. Имаш ли пускани хормони заедно с прегледа? Защото моят е2 беше доста над горната граница за фол. фаза и въпреки назначението от лекар реших да не пия първата част от таблетките фемостон (които са естроген). Може и да е глупаво от моя страна, но... Така реших, след като прочетох състава. Днес започнах втората част от таблетките и се надявам прогестеронът все пак да си свърши работата (нали по принцип си изписват прогестерон за справяне с ЗФ)? Като си гледам графиката и този месец няма овулация. И аз се чудех дали ако се резобрира може да се образуват и нови в същия цикъл, и да се случи някакво чудо, но няма да е при мен Sad

Редактирам се малко, пиеш го заради високо FSH, а не като мен за задържан фоликул.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 22:48 от mandaria

# 651
  • София
Пие се цялата опаковка фемостон. Високият естроген се смъква с таблетки естроген. Може да не ви звучи логично. Но лекарят е преценил. Иначе просто щеше да ви даде прогестеронов препарат, а не комбинация хтз.

# 652
Морнинг, аз съм в същата ситуация като теб. Имаш ли пускани хормони заедно с прегледа? Защото моят е2 беше доста над горната граница за фол. фаза и въпреки назначението от лекар реших да не пия първата част от таблетките фемостон (които са естроген). Може и да е глупаво от моя страна, но... Така реших, след като прочетох състава. Днес започнах втората част от таблетките и се надявам прогестеронът все пак да си свърши работата (нали по принцип си изписват прогестерон за справяне с ЗФ)? Като си гледам графиката и този месец няма овулация. И аз се чудех дали ако се резобрира може да се образуват и нови в същия цикъл, и да се случи някакво чудо, но няма да е при мен Sad

През миналия цикъл имах задържан фоликул, но той не попречи да си имам нови фоликули и овулация. След прием на Утрогестан вече го няма.
Естрадиолът ми сега на 2 ден е 192.7. За фоликулярната фаза нормата я дават 46-607.
Проблемът ми е с FSH. Миналото лято и зима при предишните две изследвания не съм имала проблеми с него. Истината е, че тогава не се притеснявах за нищо.
Пия от декември мака. Мисля да я спра. Да не би тя да стимулира яйчниците.
Цялата опаковка трябва да пия от Фемостона.

# 653
  • София
Мака вдига е2, тестостерон и други андрогени. Стимулира яйчниците. Аз не бих пила растителни естрогени. Нож с много остриета е.

# 654
При мен Фемостона направи страшна боза. Дано при вас да не е така, все пак всеки организъм сигурно реагира различно. Първо ми дойде цикъл още на 10тото хапче. Докторът предположи, че е защото имах задържан фоликул. Зачаках истинския уж цикъл, но никакъв го нямаше. Отидох да видим какво става и се оказах с 3 фоликула по никое време. Даже докторът не успя да разбере на кой ден от цикъла съм. В крайна сметка реших да си почина малко докато се нормализира цикъла. В последствие не знам дали от него имаше положителен ефект, но при 2 поредни пункции на ЕЦ извадих по 2 яйцеклетки. Е, нито една от тях не успя да добута до бластоцист, де. Та къде полза, къде вреда... не е много ясно. И между другото обратно на нормалното ФСХ скочи при мен. Аз ли съм сбъркана?!? Явно. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 23:05 от Боби ;)

# 655
Пие се цялата опаковка фемостон. Високият естроген се смъква с таблетки естроген. Може да не ви звучи логично. Но лекарят е преценил. Иначе просто щеше да ви даде прогестеронов препарат, а не комбинация хтз.
Мелинда, може би не трябваше да се доверявам на интуицията си. Но нямаше изгледи менструацията ми да спре, седми ден продължаваше кървене, цапаше (все пак изпих от първите 4 таблетки) и като спрях приема - спря кървенето. И аз се притесних да не стане по-голяма беда, както е станало при Боби, с и без това разстроеният цикъл и кървене през 2 седмици (което всички казваха - нисък прогестерон и превес на естрогените). Все пак 190 при реф. до 122 ми се стори много над. Случаи всякакви. Уж при кисти и ЗФ липсва цикъл масово, при мен дойде още докато пиех дуфастон.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 23:45 от mandaria

# 656
Стимулацията се отлага.
И аз съм го пила и четох като цяло не е невъзможно, но е много малко вероятно
Доколкото разбирам пиеш варианта на фемостон с жълти и керемидени хапчета. На мен ми казаха, че забременяване не може да се случи при приема им, нещо като противозачатъчните е ефекта или по-скоро съставките им. Пък може да има изключения Wink
Стискам палци за Сиси и аз... и за всички, на който етап сте....

# 657
  • На остров
Сиси как си днес ? На мен пиклив тест ми показа 10  или 11 ден след трнасфер. Стискам много палци !

# 658
kiki_7, Две в едно, благодаря ви много! Heart
Намаляха менструалните болки от вчера, не знам хубаво ли е, или лошо е това?
Изстинала съм малко, кихам днес, но засега няма да пия нищо.
Казаха ми само Парацетамол, че може.
Тъкмо след малко ще ходя да ми бият Прулотон депо, че се чудя къде.
Върлуват морбили във Варна, много ме е страх, имаше смъртен случай.
Стискам ви много силно палци, момичета! Heart Hug
Фемостон не съм пила, но трябва да пука кисти и з.ф.
След Фемарата док. ми беше изписал Цикло-Прогинова именно за това.
Иначе и аз лятото вдигах ФСХ въпреки приема й, както и на Климонорм.
Първият път го свалих, по принцип нормализират хормоните.
При мен аномалии има всякакви. Blush

# 659
  • На остров
Сиси какво е това, което ще ти го бият ?
ТИ нямаш ли ваксина за морбили ?

Общи условия

Активация на акаунт