Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 10

• 51 572
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! На 10ти ден на ЕЦ фоликул 8 мм, вчера на 13 ден фоликула и станал 20мм. /Не знаех, че може толкова бързо да порасне без стимулация, а и дали има нещо качествено в него? /Док не говори много и аз  не успявам да се сетя за въпросите, защото винаги бърза. Изследванията на Е2 показват 236 pg/ml, LH 20.4mlU/ml. Викат ме утре за пункция. Притеснението ми е, че при тези стойности и размери ще е спукан фоликула, а може би ще е късно и за инсеменация. За първи път ми е и съм малко объркана, защото се случиха набързо нещата. Бях се настроила за следващ цикъл, тъй като преди 4 дена направих и цветната снимка. Дали няма да са напразно хвърлени едни 500 -600 лв.? Малко набързо ми се случиха нещата и съм доста объркана. Ако може да споделите опит с подобни резултати.

Здравей:) Аз правя опити на ест цикъл от м.юли насам. Направихме общо 4 пункции, като при нито един цикъл ситуацията не беше сходна с останалите. Фоликулите нарастваха всеки път с различни темпове, като в месеците когато "скачаха" с 5-6 мм  за два дена имаше зрели яйцеклетки, които се оплодиха, а тогава когато си растяха по учебник - не. При Е2 300 pg/ml и хармонично нарастване, фоликула беше празен... В един от циклите Lh скочи  до 54 при фол 20 мм, поставихме Cetrotide и пункция по спешност на следващ ден без таймираща инжекция- имаше зряла я. При всички процедури съм слагала по 1 или 2 инжекции Cetrotide, за да спре нарастването на Lh и да предотврати спукването на ф. Описвам всичко това като пример, че в отделните цикли проследяването на узряващите фоликули може да протече при съвсем различни показатели, а и винаги го има субективния момент от измерването на ф от лекаря. В различни цикли имах пункции и на 11, и на 17 ден.
По мое мнение при голямото "дебнене" на ест цикъл трябва да се опитва при всяка ситуация, никога не се знае кога ще бъде благоприятния развой.
Много успех ти пожелавам:)

# 676
Сърдечно ви благодаря, момичета! Heart Hug
От 2 дена пия сутрин на гладно зехтин и не съм имала запек,
слава богу! Беше ужасно! Втресе ме, сякаш съм яла нещо развалено.
От Кринион гела е, откакто го почнах, малко по малко взех да имам такива симптоми.
Боби, много съжалявам! Confused
Много странно, че така се е получило, не съм чувала досега да намаляват,
само да спрат развитие. И аз така знам, че от високото ЛХ презряват я.,
дори и да не се пукне ф., включиш ли късно Цетротид, има голяма вероятност
да са презрели, имам една приятелка на твоята възраст със същия проблем.
На мен винаги от 8-ия ден са ми включвали Оргалутран.
Хич не знам какви са ми били хормоните, поне не се травмирах да ги мисля. Blush
А за ЦС е много важно с какъв апарат и контраст е правена.
Ако е с нова техника, облъчването е минимално и не пречи, ми беше казал
докторът, понеже точно след ЦС, имах хубав ф. и той ме изпрати с един Овитрел вкъщи
да пробвам по естествен начин. Иначе и той препоръчва ЦС да е преди ЗЕТ,
ако няма да е фреш трансферът.
Благодаря ти много! Дано следващите пъти да се получат нещата! Sparkling Heart

# 677
  • Sofia, Bulgaria
Странно нарастване на фоликула наистина. Доколкото знам растат с по 1-1,5-2 мм на ден. Ако продължава с този бърз растеж дано не го изпуснете. При мен пък този месец се получи обратната аномалия. На 11ти ден фоликула беше 7 мм., а на 15ти ден беше станал 8 мм. Отказахме се, нямаше смисъл да го дебнем.
Сиси е права обаче за ЦС. И аз знам, че в същия цикъл не е добре дори естествени опити да се правят. Да се надяваме, че докторът знае какво прави. При кой доктор си ако не е тайна? Иначе гаранция никога нямаш. Била съм с хубави хормони и извадиха куха яйцеклетка.
Сиси, дано песимизма ти бъде възнаграден с най-оптимистичната новина. Heart Eyes На мен ми бяха казали да пия Дуфалак при първия успешен опит и пих няколко пъти. Но по принцип не съм имала сериозни проблеми със стомаха.
Честит национален празник на всички! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
В Надежда съм. АЗ се бях настроила за др.месец, но при коментара след ЦС видя фоликул 8 мм и ме извика след 3 дена да го проследи. Та вчера беше вече 20 мм. Прати ме за изследвания, дадоха ми Цетротид и Хориомон и към 17,30 като излязаха изследванията ми се обадиха да сложа Цетротида и в 22,30 другата. Капки Ка-Вит по 10 вечер и утре в 7 да съм там за пункция. Каза, че ако се е спукал ще правим инсеменация. Аз мисля обаче, че пукна още вчера при първата инжекция, защото ме сряза рязко корема. Та така..

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 15:39 от Zoia.nik

# 678
  • На остров
Зоя не искам да звуча грубо но ми се струва много претупано. И каква инсеменация над 35 г. Полза от нея няма, стискам палци за най благоприятно развитие на нещата.

ММ остави на мен да реша дали юни или август да правим опит. И сега се чудя, кога да бъде?
Споделете, ако вие трябваше да избирате какво бихте избрали. Юли клиниките почиват и не се правят процедури.

# 679
  • София
Боби, при теб е друго, имала си два фоликула.

# 680
Зоя не искам да звуча грубо но ми се струва много претупано. И каква инсеменация над 35 г. Полза от нея няма, стискам палци за най благоприятно развитие на нещата.

ММ остави на мен да реша дали юни или август да правим опит. И сега се чудя, кога да бъде?
Споделете, ако вие трябваше да избирате какво бихте избрали. Юли клиниките почиват и не се правят процедури.
Две в едно, има време, направи това, което ти подсказва интуицията!
В ТР клиниките работят през цялата година, няма почивки.
Не знам в Англия дали имат, ако си спряла на клиниката,
която беше харесала. Където и да е, когато и да е,
желая ти успех от сърце! Heart

# 681
  • Sofia, Bulgaria
Като за първи път се доверявам на преценката на специалистите. Може би целта е да видят как ще се развият нещата, защото на първичния преглед казаха, че няма да се получи нищо с моя яйцеклетка. Ще видим, дай боже да се наредят нещата

# 682
Здравейте, момичета. Дали някъде има списък с всички изследвания, които е желателно да бъдат направени, за да се отхвърлят разни състояния, които могат да попречат на забременяването или износването на плода и по които човек може да се ориентира дали не е претупан от лекаря си... Давам пример - моя близка беше подложена на инсеминация без да се проверява проходимостта на тръбите, за което чета, че е недопустимо. И друг пример - не й беше изследван Витамин Д, за който се твърди, че е особено важен при една такава процедура.

Аз имам някаква представа кое е добре да се изследва, но някак не успявам да я убедя, че това са важни неща. А ако има статия по въпроса или тема, в която е обсъждано подобно нещо, вярвам, че ще е по-склонна да помисли над темата.

Опасявам се, че в момента си губи времето с този специалист и искам да я подтикна малко да вземе инициативата в свои ръце

# 683
  • София
Здравейте!
Dark Chocolate, не знам дали има такъв списък, но бих искала да ти дам друг съвет, или по-скоро на приятелката ти:
Ние не сме доктори и именно затова търсим подходящия такъв, на който да се доверим и да следваме съветите му. Ако в някакъв момент изгубим доверие в него, може би е по-добре да го сменим... Вече съм споделяла веднъж моя случай, но на кратко - смятах, че съм открила доктора, на който да се доверя и приемах всичко, което той ми казваше, изпълнявах всички препоръки и вярвах, че ще успеем, защото той също вярваше в това. Чакала съм по 3-4 часа за преглед, който минаваше за 5 мин., в редките случаи, когато задавах въпрос ... отговор не получавах /амммииии...., мммммм..... ще видим..../ Докато един ден, при поредния преглед, още от вратата док ме подхвана за донорска Я... Това не беше нещо, което сме обсъждали... бях съкрушена. Повече не отидох при него, дори в болницата не стъпих.., дори заповедта не намерих сили да си взема от там... Смених болницата, смених и док... 6 месеца по-късно бях на седмото небе...
Просто, ако според теб, докторът не е добър и има пропуски, по-добре посъветвай приятелката си да си намери нов такъв.
Желая късмет на всички от цялото си сърце и не губете вяра Simple Smile

# 684
Боби, при теб е друго, имала си два фоликула.
Интересно, не знаех че има значение. 🙄 Оставила съм се в ръцете на доктора и вече даже не ровя и не чета нищо. 🙂
Dark_Chocolate, аз имам единствено списъкът, който се изисква за първоначален преглед в Надежда /има го и в сайта им/. Повечето клиники насочват към имунология и генитика едва след поне 1 неуспех, да не казвам няколко.
Аз имам 2 опита инвитро без никой да ми е искал цветна снимка. Лежа си на славата на проверка на тръбите през 2015та по време на лапарото ми. Smirk Януари смених клиниката и пак не са ми искали цветна снимка. Може и да е защото идеята е да събираме ембриони като начало. Ще видим дали ще ми искат преди трансфер. Аз имам 1 безпроблемно забременяване така че може и то да е причината до смятат, че нямам проблем с тръбите. Но иначе е едно от основните неща, които се правят тръгвайки по пътя на проблемното забременяване.
Сещам се да споделя, че в старата ми клиника проверяват тръбите с някаква специална пяна, няма облъчване и доколкото разбрах няма проблем още в същия цикъл да се правят опити за забременяване.

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 16:49 от Боби ;)

# 685
Боби, най-добре е да си направиш ЦС преди ЗЕТ!
Другите методи за изследване, като изключим лапаро,
не са много ефективни. Нещата може да се променят бързо.
Има едно момиче в моята клиника, при което само в рамките на 1 г., са се променили нещата.
Първоначално са били здрави тръбите, след това се е появил хидросалпингс
и са й премахнали и двете тръби.

# 686
  • На остров
Сиси най вероятно ще е клиника тук при нас, много ни е сложно пътуване с малко дете и много се оскъпява всичко.
Може би ще го оставя за август, два месеца едва ли са от значение а и лека полека като че ли започвам да се примирявам.
Може ли да се прави ЦС по време на МЦ ? В София къде бихте препоръчали за ЦС или хидротубация? Юли месец планирам 4 дена в София и може да свърша тази работа и ще съм точно в началото на мц вероятно.

# 687
Две в едно Wink, до колкото знам се прави в първите чисти дни преди овулация, та... по-скоро ако си в цикъл по-добре не я прави.

# 688
Няма кой да направи цветна снимка по време на цикъл.Прави се в първите чисти дни,преди овулация.

# 689
  • На остров
Ясно благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт