Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 082
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
  • В градината...
Нали това ми беше първата мисъл - всеки със собствено мнение, а даже и в една къща - различни етажи. И защо, не мога да разбера, един си боядисал в ярко зелено, друг - в оранжево - в една сграда. За фасадата говоря. Различни цветове дограма и т.н.  По селата навремето са се строели еднотипни къщи (ние в такава живеем). Отиваш в книжарницата и си купуваш готов проект - имало е 3-4 типа. И така през соца са контролирали нещата. Сега, демокрация - всеки си решава. Необарок или нещо ексцентрично да си изфабрикува.

# 391
  • Най-красивата страна
Ето комплекс затворен тип с добра инфраструктура.Като за средна класа.
Семейство с добри доходи може да си позволи един кредит от 50-100 000.евро.
Нерядко помагат и родители.

Нашата е подобна.140кв.е .Не сме милионери.Пет години сме я правили.

Тези също ми харесват.

Ето и една по-скъпа къща.

# 392
Хм, вкъщи има лекар, адвокат и IT, забравих и зъболекаря,  но всички взети заедно не могат да си позволят имот с подобни параметри.
А  и в Бг дори и да имаш пари, рядко се предлагат наистина стилни неща. Не знам защо преди 9-ти септември все ми се струва, че е имало повече стил и вкус, когато чужди архитекти са идвали и са строили големите градове.
Юриста, който ползваме има малка кантора и изкарва между 10 и 15 000 лева месечно. Преди 15 години, когато започна едвам връзваше 1000-2000 лева. Зъболекарката при която ходя изкарва много над 10 000 лева, а един познат лекар е с доход над 25 000 лева месечно. Човека е брилянтен хирург и е спасил хиляди хора. Разбира се има адвокати и зъболекари, които изкарват много, ама много повече, но моите примери дават представа за доходите в тези професии. Сумите, които коментирам са чисти и позволяват хубав живот в България. А изказването, че в България дори и с пари не можеш да си купиш хубав имот даже не ми се коментира, но все пак ще кажа, че е глупаво да подценяваш сънародниците ни. Във всички сфери има много кадърни българи и строителството и архитектурата не правят изключение. Ходил съм в страхотни къщи и апартаменти, които по нищо не отстъпват на подобните в Европа.

# 393
  • В градината...
Тези доходи май за София се отнасят?

# 394
Абслютно. Това е причината за непрекъснатия наплив към столицата.

# 395
  • По света и у нас
И аз мисля, че само в София може да имат такива доходи. Живея в провинцията, но имам приятелки от студентските години, които са в столицата и се пенсионираха с ниски пенсии. Така че и там не всички имат големи доходи и се чудят как да свързват двата края. А цените на имотите са спекулативно надути. Да не говорим за качеството им.

# 396
  • В градината...
Тогава за какво изобщо говорим - за български или за софийски стандарт.
Баба Пена има зъб за вадене и няма и 20 лв.да да даде, бай Хасан се развежда и му вземаш под минималния хонорар (под 600лв), защото е без доходи. Масово е така. И това са ти 95 от клиентелата независимо от професията. В малките градове изкарват най-много съдиите (средно 3-4000) джипитата, специалистите са масово с нисък доход, а най-добре са алоджиите.

# 397
Нико, че има хора с високи доходи - има, но такива далеч не са толкова много, че да се нарекат средна класа. Дори и в София.

# 398
Тогава за какво изобщо говорим - за български или за софийски стандарт.
Баба Пена има зъб за вадене и няма и 20 лв.да да даде, бай Хасан се развежда и му вземаш под минималния хонорар (под 600лв), защото е без доходи. Масово е така. И това са ти 95 от клиентелата независимо от професията. В малките градове изкарват най-много съдиите (средно 3-4000) джипитата, специалистите са масово с нисък доход, а най-добре са алоджиите.
Говорим за това, че обсъждаш качеството на имоти, в които не си стъпвала и са в район, в който не живееш и съответно не познаваш добре. Последните години с вдигането на цените и съответно с възможността да се наеме качествен архитект и да се използват много добри и скъпи материали в София се построиха немалко хубави къщи и сгради.

# 399
  • В градината...
Ами това пак потвърждава тезата за това какво е положението в България. А не в София.
Всъщност, много познати живеят в Сф, ама не знам за подобни доходи. Освен за единици.

# 400
Ами това пак потвърждава тезата за това какво е положението в България. А не в София.
Всъщност, много познати живеят в Сф, ама не знам за подобни доходи. Освен за единици.
Ти каза, че няма хубави имоти в България, а това просто не е вярно. Нека не спамим повече. Приятен ден.

# 401
  • Най-красивата страна

Ами не само.Във Варна са почти същите.
Скрит текст:
Все пак говорим за хора с добри професии.Адвокати,зъблекари-за тях е нормално да вземат по7-10000лв.
Моята зъболекарка за вадене на зъб иска 80-100лв.Един механик по корабите получава около 3000евро на месец.Капитаните повече...Без пари никой не ще да работи вече.Дори на майстора,който ми прави банята му платих 800лв за 1 седмица.А го чакахме 2месеца,защото има много клиенти.

В България има много хубави имоти ,а като гледам има и кой да купува..

Който няма пари за къща,има апартаменти.Достъпни за средната класа.С кредит или малко помощ...
Затворен тип квартали във Варна.

Не са като палатите на богаташите,басейните са общи.Но на мен ми харесват.
Най-хубавите апартаменти ги разграбват още на зелено.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 17:48 от -veni-

# 402
  • В градината...
Да, братята ни си идват от Сф, за да си правят зъбите

# 403
Как пък нито една сграда от показаните в България не си харесах. Първата от затворения комплекс във Варна направо кърти мивки - това кой век е строено? Подобно, но с повече екстериорни "екстри" има в Слънчев бряг - то са колонади, колони, мрамори,  мани-бегай.

# 404
Как пък нито една сграда от показаните в България не си харесах. Първата от затворения комплекс във Варна направо кърти мивки - това кой век е строено? Подобно, но с повече екстериорни "екстри" има в Слънчев бряг - то са колонади, колони, мрамори,  мани-бегай.
Ами покажи сгради, които ти харесват. В България има достатъчно красиви къщи и сгради. Надявам се не си от нещастните хора, на които всичко им се вижда грозно.

Общи условия

Активация на акаунт