Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 119
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
  • В градината...
Само ще възкликна - докога в България всичко ще е толкова грозно и докога само за десета от секундата, като видим една снимка и ще си решим - това не е в България? Уви....

# 361
  • тук и там
И във Бг си ги има красотите .Аз се ориентирах по типа  и екстериора на сградата, и на съседната също (не по красивата веранда).Hands V. Но да-има си типичен стил за жилищните сградите- характерен за скандинавието примерно или за Западна Европа,друг за  Южна ,трети за  Източна  и т.н. .Но нали това е интересното..
При нас има  разкошни "maison de maitre" например.
Скрит текст:

Ама аз не живея в такава де..GrinningПо принцип  говоря..

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 20:57 от Kaisia

# 362
  • В градината...
Не знам какви  красоти са в България, но всяка фасада е със собствено мнение. Много е идиотско в многофамилни къщи да видиш как всеки си боядисал къщата на неговия си етаж и още по-лошо - от неговата си страна в един цвят, а съседът - в друг.  За курниците по селата, които са долепени до къщите пък, съвсем нямам думи. Ние, като си купихме къща на село, изхвърлихме около 20 камиона боклук от събаряне на творения

# 363
Не знам какви  красоти са в България, но всяка фасада е със собствено мнение. Много е идиотско в многофамилни къщи да видиш как всеки си боядисал къщата на неговия си етаж и още по-лошо - от неговата си страна в един цвят, а съседът - в друг.  За курниците по селата, които са долепени до къщите пък, съвсем нямам думи. Ние, като си купихме къща на село, изхвърлихме около 20 камиона боклук от събаряне на творения
Ето нещо хубаво в София:

# 364
  • В градината...
Горното у мен не извиква усещане за красота. Защото подобни неща се правят не с пари, а с много пари. За чужбинското ставаше дума, че е масово да изглежда добре, а не като кочина
С пари много могат

# 365
  • тук и там
Ние и във едно  село във БГ  правим ремонти на къщата там.Но си е типична вила -и  има много приятни вили в района по принцип,които си изглеждат много добре..Но са си селски къщи.Опитваме се да я направим приятно местенце за отдих,но ще минат едно 2-3  години и там  докато стане.От горна страна съседите- починаха хората(които бяха много възрастни),нямат деца и ги наследиха някакви роднини. Къщата съчетание от кирпич(така ли се пише?) и тук-там цимент-но преобладава кирпича..Руши се..Наследниците обаче искат солидна сума,защото имало "къща",не било само земя..И разбира се си стои така..щото никой нормален няма да даде толкова пари-колкото те искат.Ако някой я купи-трябва да събори всичко и да изнесе тонове материали и боклук.Всъщност ако беше само земя-би имало повече шансове да се продаде,точно защото сега би имало много работа точно по събаряне и изнасяне на боклуци.И си стои..И си се руши..И има два метра треви..и предполагам има и змии(има си в региона по принцип) ,и ще стане един змиярник ..Нашата вила ще стане приятна..Ама до нас-джунглa ! Какво мога да направя?
Показаните къщи горе са на хора със доста добър финансов статус. Меко казано..Smirk.Но повечето нямаме налични милиони..

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 09:15 от Kaisia

# 366
  • DE
Да си пуснете таралеж в двора Heart Eyes Grinning

# 367
  • тук и там
Ами като стане готова-ще се наложи.Аз съм със две деца..Ще ме е страх да ги пусна в двора иначе.
Много добър съвет, между другото. Благодаря !Не бях се сетила Flowers Hibiscus..

# 368
  • Най-красивата страна
Ние сме в почти същото положение.
Купихме селска къща,изхвърлихме повече от 10 камиона боклук,реставрирахме я.
До нас  има празно място със съборетина.
Собствениците искат луди пари,защото имали деца,внуци и трябвало да има за всичките по една прилична сума.
Мястото им вече е змиярник.
В нашия двор сме сложили едно устройство против влечуги и гризачи .Купихме го от Практикер за 50лв.
Змия не сме видяли.

# 369
  • В градината...
И в нашето село много къщи "не се продават". Защото има един куп наследници и не могат да се разберат за големите суми, които искат. През две къщи от нас така една къща, която уж не се продава, понеже много ценна, вече има останали само каменни основи.
И понеже темата е и за екстериорен стил, мисля че тези обсъждания са подходящи и много млади хора могат да споделят подобни проблеми. Предвид купуването на къщи по селата през последните години.

# 370
Това с пустеещите къщи е масово явление дори в градовете /не говоря за най-големите/. Собствениците са в София или в чужбина и искат луди пари за имотите си, понеже нямат реална представа за пазара в съответното населено място и за жизнения стандарт и възможностите на купувачите.

# 371
Горното у мен не извиква усещане за красота. Защото подобни неща се правят не с пари, а с много пари. За чужбинското ставаше дума, че е масово да изглежда добре, а не като кочина
С пари много могат
Глупаво е да кажеш, че скъпите неща не са красиви за теб. Нормално е в повечето случаи точно те да са хубави, защото в един скъп продукт се ползват качествени материали и е проектиран от много добри и съответно добре платени дизайнери. Да не говорим, че имота, по който се прехласваш съм сигурен, че не е по-евтин спрямо подобните в България.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 14:11 от Анонимен

# 372
  • тук и там
Въпроса е в това,че имота в Хландия може да си го позволят хора със добър доход живеещи там.Имотите които са показани в България ,определено не са за хора със добър доход..а за милионери.И този имот който е показан в София, в Холандия  също би струвал милиони - защото само милионери могат да си позволя толкова големи къщи и парцели  .Иначе -няма спор че са красиви.И тук има имения , но по принцип не говорим за тях.Собствениците им  могат да си позволят и интериорни дизайнери,и екстериорни,и градинари и т.н.Тях няма какво да ги мислим ..Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 15:06 от Kaisia

# 373
  • В градината...
Разбира се, че е така, Kaisia.

# 374
Въпроса е в това,че имота в Хландия може да си го позволят хора със добър доход живеещи там.Имотите които са показани в България ,определено не са за хора със добър доход..а за милионери.И този имот който е показан в София, в Холандия  също би струвал милиони - защото само милионери могат да си позволя толкова големи къщи и парцели  .Иначе -няма спор че са красиви.И тук има имения , но по принцип не говорим за тях.
Никъде не става дума за доходи. Прочети пак какво е написала перуника. Отделен е въпроса какво толкова красиво се намира в стена индустриален стил и малък прозорец, че да не може да сравни с къща в България. П.П. На мен лично на холандската къща само верандата ми харесва. П.П.2 Ето къща за средната класа в София. Въобще не ми се вижда грозна 😄😄😄.

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 15:23 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт