Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 74 361
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
Нико, много съм нещастна, така си е, направо в депресия изпадам, като гледам НС.
А за красиви сгради, да не те разкарвам - по Витошка от Патриарха до Алабин са достатъчно, в околните улички също. Е, всички са СС. Контрастът между стилното старо и новото парвенюшко можеш да го видиш веднага на Парчевич до ъгъла с Витошка - кичозната нова кооперация с колоните.

# 406
Нико, много съм нещастна, така си е, направо в депресия изпадам, като гледам НС.
А за красиви сгради, да не те разкарвам - по Витошка от Патриарха до Алабин са достатъчно, в околните улички също. Е, всички са СС. Контрастът между стилното старо и новото парвенюшко можеш да го видиш веднага на Парчевич до ъгъла с Витошка - кичозната нова кооперация с колоните.
Диалога започна от коментара на съфорумка, че в България няма хубави сгради. Съответно щом не си съгласна с това мнение постни сгради, които ти харесват. Аз самия живея в сграда старо строителство и не твърдя, че е грозна, напротив. Много стари сгради са красиви но това не пречи също така да харесвам някои от новите.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 21:11 от Анонимен

# 407
  • тук и там
Аз не съм от София.Живеем във апартамен, в центъра на града(във БГ). Блока е от най-старите във града обаче. Има колони дебели над  метър на партера, орнаменти  каменни някакви-абе не е от масовото строителство- хубава е била сградата, обаче неподдържана. Фасадата на сградата отпред бива. И тя е зле,ама не си личи толкова   .Обаче отзад всичко олющено,паднали бои,мазилки и т.н -ужас ! . А се ползват  само задните входове,защото там е паркинга.Централния вход е на малка еднопосочна уличка .Както и да е. Имахме на гости един чужденец. Влизаме през задния вход.Мен направо ме е срам от фасадата.Става въпрос че сградата е стара,има нужда от боядисване  и не изглежда добре(това нещо като оправдание от наша страна).Човекът не знам от любезност ли,но изглеждаше съвсем искрен вика"Прилича досущ на сградите във Венеция-сякаш съм там".Та  аз виждам олющена сграда само,а той  прави асоциации със венециански къщи..Това просто така.. вероятно гледаме едни и същи неща, но със различни очи..от там и споровете и различията.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 22:33 от Kaisia

# 408
Аз не съм от София.Живеем във апартамен, в центъра на града(във БГ). Блока е от най-старите във града обаче. Има колони дебели над  метър на партера, орнаменти  каменни някакви-абе не е от масовото строителство- хубава е била сградата, обаче неподдържана. Фасадата на сградата отпред бива. И тя е зле,ама не си личи толкова   .Обаче отзад всичко олющено,паднали бои,мазилки и т.н -ужас ! . А се ползват  само задните входове,защото там е паркинга.Централния вход е на малка еднопосочна уличка .Както и да е. Имахме на гости един чужденец. Влизаме през задния вход.Мен направо ме е срам.Става въпрос че сградата е стара,има нужда от боядисване  и не изглежда добре(това нещо като оправдание от наша страна).Човекът не знам от любезност ли,но изглеждаше съвсем искрен вика"Прилича досущ на сградите във Венеция-сякаш съм там".Та  аз виждам олющена сграда само,а той  прави асоциации със венециански къщи..Това просто така.. вероятно гледаме едни и същи неща, но със различни очи..от там и споровете и различията.
Слава Богу в централната част на София повечето сгради ги реновираха. В момента е доста добре.

# 409
Понеже разговорът започна от там, че някой каза, че като видиш хубава къща и знаеш, че не е в България, да се върнем на общата картина, в която живеят сигурно повече от 80 процента от хората в България, а именно стари, неподдържани къщи, дворове и улици, лоши комуникации, грозно, тромаво, вече в окаяно състояние ново строителство. Мисля, че за всички ни е ясно, че като брокер Вие сте длъжен да демонстрирате някакви готини неща и в България, но да Ви кажа, освен цената, нищо друго в показаното не ме впечатли. И да повторя, че ако половин милион лева е стандартна цена за къща за средната класа в България, чиито представители изкарват по 10-15 бона на месец, то ние всички тука не знам къде сме блели 😄

# 410
Понеже разговорът започна от там, че някой каза, че като видиш хубава къща и знаеш, че не е в България, да се върнем на общата картина, в която живеят сигурно повече от 80 процента от хората в България, а именно стари, неподдържани къщи, дворове и улици, лоши комуникации, грозно, тромаво, вече в окаяно състояние ново строителство. Мисля, че за всички ни е ясно, че като брокер Вие сте длъжен да демонстрирате някакви готини неща и в България, но да Ви кажа, освен цената, нищо друго в показаното не ме впечатли. И да повторя, че ако половин милион лева е стандартна цена за къща за средната класа в България, чиито представители изкарват по 10-15 бона на месец, то ние всички тука не знам къде сме блели 😄
. Нямам идея къде блееш, но това, което казах е вярно, а това с брокерството не знам откъде го измисли. 😄😄😄.

Последна редакция: пн, 25 фев 2019, 02:28 от Анонимен

# 411
Нико, новите сгради в София, доколкото съм минавала покрай такива, не ме впечатляват. А аз харесвам модерна архитектура. Рядко може да видя нещо, което е приемливо, в сравнение с останалата грозотия. А за старото строителство - имам предвид не панелните комплекси, а от преди 9-ти, там вече е нещо друго. Трудно мога да посоча само няколко примера, защото повечето са хубави.
Но говорим за съвременна архитектура.
Ето ти пример - не в наша полза.
Кепитъл форт, който ми прилича на накрайник на електрическа самобръсначка

Скрит текст:
https://www.google.com/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x40aa86ef931f8677:0x690a5e72458f2f9f!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNDnKoVw8VKko8t7V_s_HC4OZyyIf4KC1S1_zHT%3Dw239-h160-k-no!5z0LrQsNC_0LjRgtCw0Lsg0YTQvtGA0YIgLSBHb29nbGUgU2VhcmNo&imagekey=!1e10!2sAF1QipNDnKoVw8VKko8t7V_s_HC4OZyyIf4KC1S1_zHT&sa=X&ved=2ahUKEwitwMDf9NXgAhVi6KYKHSEmBQcQoiowD3oECAMQBg 

и проект за крайбрежната улица на Новоросийск

Като контрапункт и доказателство, че цървулът си е цървул, дори и с много пари, вилата на един руски новобогаташ, проектирана от същото бюро като в Новоросийск, но екстериора ме докара до умопомрачение. Нищо че е супер модернистичен.

Та изводът - каквото поискал "инвеститорът", такова и получил.

# 412
Здравейте! Преди известно време исках съвет от вас в тази тема, относно интериора в хола ни. След много месеци, вече сме готови, и исках да споделя с вас резултата и да ви кажа благодаря, защото получих ценни съвети от вас Simple Smile.

Ето така изглеждаше преди - тъмен под, бежови стени и пердета, които правеха помещението много тъмно:

А ето това е кpайният резултат:

Боядисахме всички стени бели, сменихме пода с по-светъл и по-съвременен цвят, и сложихме светли, прозрачни пердета. Още от началото имах идея как искам да изглежда и с много гледане и питане (тук във форума и във Фейсбук групи) успяхме да го направим както ни харесва. Купувахме, връщахме, пак купувахме – нещо нетипично за нас, но съм много доволна от крайния резултат Simple Smile

# 413
Защо избрахте да има пердета само при прозорците, а не и на врата за терасата?
Поздравления, харесва ми!

# 414
Защо избрахте да има пердета само при прозорците, а не и на врата за терасата?
Поздравления, харесва ми!
Благодаря Simple Smile.
Изобщо не ми е хрумвало да слагаме пердета на вратата на терасата, просто заменихме старите пердета. Вратата е малка, не мисля че има нужда, а и няма да стои добре.

# 415
  • тук и там
И на мен  много ми харесва !Много приятна  и светла стая .Поздравления и от мен!

# 416
Прекрасно е станало! Heart Светло, просторно, уютно - браво, браво! Бежът просто я е задушавал тази стая, след трансформацията е неузнаваема! С радост да й се наслаждавате!

# 417
  • Варна
Здравейте! Преди известно време исках съвет от вас в тази тема, относно интериора в хола ни. След много месеци, вече сме готови, и исках да споделя с вас резултата и да ви кажа благодаря, защото получих ценни съвети от вас Simple Smile.
Скрит текст:
Ето така изглеждаше преди - тъмен под, бежови стени и пердета, които правеха помещението много тъмно:

А ето това е кpайният резултат:

Боядисахме всички стени бели, сменихме пода с по-светъл и по-съвременен цвят, и сложихме светли, прозрачни пердета. Още от началото имах идея как искам да изглежда и с много гледане и питане (тук във форума и във Фейсбук групи) успяхме да го направим както ни харесва. Купувахме, връщахме, пак купувахме – нещо нетипично за нас, но съм много доволна от крайния резултат Simple Smile

Направо е светнала стаята! Браво, някои трудно се отказват от бежовото и прасковеното - поздравления!
Стените изглеждат мааалко по-тъмно бели, харесва ми.

# 418
Направо е светнала стаята! Браво, някои трудно се отказват от бежовото и прасковеното - поздравления!
Стените изглеждат мааалко по-тъмно бели, харесва ми.

Благодаря на всички Simple Smile.
Дорис, като избирахме бялото разбрах, че има много варианти Simple Smile, дотогава не съм се замисляла Simple Smile

# 419
  • тук и там
Не знам дали е по темата, но някой знае ли как се казват предпазителите за врати от този тип . Всъщност не знам как се казва и на английски и /или френски това нещо. Търсих в Брико,  човекът уж ме разбра за какво става въпрос и какво търся, обаче каза че нямат. Не знам и какво да търся в онлайн магазините примерно. Ако сте виждали в някоя голяма верига ,ще съм ви благодарна ако споделите. Това "предпазител" ли,какво се води изобщо-нямам идея.
Снимах тези в апартамента(ще си останат там) .Търся същите за къщата.Идеята е да не се удря дръжката на вратата в стената и да не стават поразии.При нас децата редовно си тряскат врати..
Скрит текст:

Иначе ей това става,ако нямаме на някоя врата

Общи условия

Активация на акаунт