Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 048
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
Ако не намерите силиконови може от тези, които се лепят на пода да сложите. Пак е вариант.

# 421
  • Варна
Има стопери за стена:

Намерих и стопери за дръжки https://www.home-max.bg/stoper-za-drujka-na-vrata-silikonov/

# 422
  • тук и там
Doris, благодаря! Точно за дръжки търся. Flowers HibiscusЗначи стопер за дръжки се води.С този "предпазител" както го бях кръстила,никога нямаше да намеря..Blush

# 423
Вкъщи сложих тези за стена (първите в на Дорис поста) само, без на дръжката на вратата. Наложи се на едно място и за мебелни врати, но за да не ми е "насред стената", сложихме такива много близо до гардероба... врата се спира в него и дръжката не докосва стената (не се отваря до 90о, а до 85о). Същия стопер сложих на пода в банята да не се тряска бравата в радиатора лира Wink.

На входната врата, а и на хола (не можах да се прежаля да сложа на стената) ей такива стоят долу до перваза

# 424
  • тук и там
Благодаря на всички и специално на Дорис!. Flowers Hibiscus Златни сте! Аз силиконови  конкретно търсих, ама като не знаех как точно се водят..Blush.Дорис като ми сложи линка за "стоперите за дръжки на врата " и  намерих такива десет вида  в амазон за секунди..

# 425
  • В градината...
Calli, браво, много хубаво е станало. И наистина, успели сте да избягате от традиционния избор на цветове.
Ей за това говорех в началото - сгради, всичко е повлияно от грозна липса на вкус.

А господинът явно в друг свят живее, а не в тези 80%, че и горница.

# 426
Аз не харесвам стоперите за под. Първо, прави се дупка и второ, ако ги сложиш така, че вратата да спира максимално близо до стената, при силен удар вратата се посуква и пак се наранява стената. За да не става така трябва да се оставя голям запас. Затова слагам бъмпери върху самата стена.

# 427
Понякога не може да се сложи стенен Hands V (вратата удря радиатора малко преди бравата да удари плочките Simple Smile... другата разстановка в коридора ще я снимам, че трудно я описвам с думи... но пак не става за стенен стопер)
Аз сложих на пода само в банята, че е в ъгъл до неподвижно пано на душкабината и не можеш да си ритнеш палеца по никой начин... в коридора не бих сложила в никой случай.
Онези подвижните подови са тежки, не се местят сами нанякъде... имат съвсем малък запас, но досега не се е докоснала стената от бравата (те не са ми и много издадени дръжките, че има едни с извита форма, неспасяеми освен със стопер на стената).

# 428
  • Варна
Аз мисля, че разбрах за какво говори Пенева, дълго търсихме с една приятелка нещо като дистанционер със стопер за подобна ситуация, а подов не вършеше работа, защото разстоянието от пода до вратата (балконска) е голямо.

Има едни стопери като играчки също харесала съм една овца Simple Smile

А за стената има и от прозрачен силикон, могат да се лепят, за да не се дупчи, че е гадно.

# 429
Аз мисля, че разбрах за какво говори Пенева, дълго търсихме с една приятелка нещо като дистанционер със стопер за подобна ситуация, а подов не вършеше работа, защото разстоянието от пода до вратата (балконска) е голямо.
Аз назад сложих снимка, ама малко по-късно ... ей този не е с дупчене, поставя си се долу до перваза (ако има такъв). Ще снимам довечера реализация за идеи, когато със стенен просто не става Hands V
...На входната врата, а и на хола (не можах да се прежаля да сложа на стената) ей такива стоят долу до перваза

# 430
Нико, новите сгради в София, доколкото съм минавала покрай такива, не ме впечатляват. А аз харесвам модерна архитектура. Рядко може да видя нещо, което е приемливо, в сравнение с останалата грозотия. А за старото строителство - имам предвид не панелните комплекси, а от преди 9-ти, там вече е нещо друго. Трудно мога да посоча само няколко примера, защото повечето са хубави.
Но говорим за съвременна архитектура.
Ето ти пример - не в наша полза.
Кепитъл форт, който ми прилича на накрайник на електрическа самобръсначка

Скрит текст:
https://www.google.com/maps/uv?hl=en&pb=!1s0x40aa86ef931f8677:0x690a5e72458f2f9f!2m22!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m16!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!2m2!1m1!1e6!3m1!7e115!4shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNDnKoVw8VKko8t7V_s_HC4OZyyIf4KC1S1_zHT%3Dw239-h160-k-no!5z0LrQsNC_0LjRgtCw0Lsg0YTQvtGA0YIgLSBHb29nbGUgU2VhcmNo&imagekey=!1e10!2sAF1QipNDnKoVw8VKko8t7V_s_HC4OZyyIf4KC1S1_zHT&sa=X&ved=2ahUKEwitwMDf9NXgAhVi6KYKHSEmBQcQoiowD3oECAMQBg  

и проект за крайбрежната улица на Новоросийск

Като контрапункт и доказателство, че цървулът си е цървул, дори и с много пари, вилата на един руски новобогаташ, проектирана от същото бюро като в Новоросийск, но екстериора ме докара до умопомрачение. Нищо че е супер модернистичен.

Та изводът - каквото поискал "инвеститорът", такова и получил.
В България има много сгради на световно ниво и стари, и нови. Пътувам доста по света и смело мога да твърдя, че съм сигурен в думите си. Аз също не харесвам всичко ново. Например Резиденшъл парк е построен от немци в немски стил, които въобще не ми харесва, но това не значи, че няма хиляди други нови сгради, които изглеждат много добре.

# 431
  • Варна
Този го знам, но идва нисък над 20 см трябва. Аз имах предвид, че може да се лепи на стената без дупчене.

# 432
Този го знам, но идва нисък над 20 см трябва. Аз имах предвид, че може да се лепи на стената без дупчене.
Да се сетя да снимам как реших въпроса с балконска врата... Трясва ми се в скрина иначе... Simple Smile

# 433

Ето силиконовия предпазител за балконската ни врата. Не е напълно прозрачен, но предпазва от случаен удар в стената.  Не исках да дупка стената. С този за дръжката сигурно по-красиво щеше да е, ама не знарх за съществуването им.🤔

# 434
Calli, браво, много хубаво е станало. И наистина, успели сте да избягате от традиционния избор на цветове.

Perunika, благодаря! А какъв е традиционният избор на цветове? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт