Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 60

• 75 076
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
  • В градината...
Бозаво - беж и праскова - класика.

# 436
  • Варна
Да бе и като кажат искам да ми е уютно затова топли цветове, бежово, прасковка...
Не зная защо уюта трябва да е в топли цветове, може би защото ни е позната, защото и Георгиеви са така, изобщо в зоната на комфорт, не се различаваме от масата.
Не казвам, че е лош цвят, но аз лично не искам да е като на Георгиеви Grinning, може би затова се бунтувам.

# 437
Да бе и като кажат искам да ми е уютно затова топли цветове, бежово, прасковка...
Не зная защо уюта трябва да е в топли цветове, може би защото ни е позната, защото и Георгиеви са така, изобщо в зоната на комфорт, не се различаваме от масата.
Не казвам, че е лош цвят, но аз лично не искам да е като на Георгиеви Grinning, може би затова се бунтувам.

Ти хубаво се бунтуваш, ама защо ти и други някои с твоя вкус непрекъснато говорите с високомерно превъзходство, че и направо обиждате тези, които харесват топли цветове? Аз нямам никакви коментари към любителите на сивото, нито към тези, които изпадат в екстаз като чуят думата " тюркоаз ". Но хората са различни и с различни вкусове, защо се изживявате като по-висши от харесващите топли цветове? Ето на, на мен не ми пука, че съм щяла да бъда като всички (ама то май "като всички" вече значи сиво и тюркоаз Mr. Green) и си обзавеждам апартамента в топли тонове и естествено дърво, защото за мен това е уют.  Харесвам и слънчево жълто, и тютюнево, и крем и други бозави цветове и ми писна да чета колко съм задръстена заради това. Та хайде поспрете се вече, а?

# 438
Ахххх, ето дето беж/крем не се съчетавал с други цветове освен кафяво (посрано) и дървесно (ама не опушено и сиво). Ето ви тютюнево, например.

# 439
  • Варна

Ти хубаво се бунтуваш, ама защо ти и други някои с твоя вкус непрекъснато говорите с високомерно превъзходство, че и направо обиждате тези, които харесват топли цветове? Аз нямам никакви коментари към любителите на сивото, нито към тези, които изпадат в екстаз като чуят думата " тюркоаз ". Но хората са различни и с различни вкусове, защо се изживявате като по-висши от харесващите топли цветове? Ето на, на мен не ми пука, че съм щяла да бъда като всички (ама то май "като всички" вече значи сиво и тюркоаз Mr. Green) и си обзавеждам апартамента в топли тонове и естествено дърво, защото за мен това е уют.  Харесвам и слънчево жълто, и тютюнево, и крем и други бозави цветове и ми писна да чета колко съм задръстена заради това. Та хайде поспрете се вече, а?

Нещо си се объркала, аз не използвам груби думи. И ако си честна ще признаеш, че наистина това са масовите цветове, тук сме някаква извадка в темата, изключение от правилото и няма защо да се обиждаш.

Напротив, не обичам конфликти, просто казах истината, че наистина това е масовото и повечето хора реагират като теб, когато заложа на някой по-студен и изобщо по-различен цвят, да, сиво в това число, бяло, както и тъмно синьо и петролено и много други. Веднага се наострят и ми опонират, че не е уютно, че е студено, бялото е като в болница, сивото като в гробница и т.н. и затова се бунтувам и експериментирам и сменям цветове, и да аз по-смела, мога да виждам красота и в други цветове, не мога да приема, че няма нищо друго освен бежовата гама.  Това ли те обижда? Аз не се обиждам когато наричат избора ми с гореизброените, опитвам се да оборвам и да доказвам, че например студените цветове разширяват пространството, че не винаги използването на тъмните цветове е неудачно в малки помещения, но не се цупя.
Малко напук няма да съм като другите пък Stuck Out Tongue Winking Eye

И наистина ми харесва повече, това което е "след" , а не "преди" според мен стаята е изглежда много по-светла, голяма и приветлива и за мен е по-уютна сега.

Обаче бежовото на Пенева ми харесва, много мислено и функционално, може би защото бялото преобладава и е с високи первази Hug

И о ерес! Харесвам гол бетон, желязо и тухли!

# 440
Такаааа, две от стаите са ми в "любимото" на нашето поколение зелено - клонящо към резеда Smiling Imp Ние го свързваме с цокъла в училищния коридор и в кметството (потресаващо, нали!?!), за децата ми си е просто зелено... Аз не целях точно конкретния нюанс, но... в съответните помещения, в по-засенчената част от деня... спрямо съответните мебели... се оказва точно онзи "презрян" цвят.
В хол съм с хамелеонов цвят в тази бежово-прасковено-телесна гама... Във всяко време на деня цвета е различен, всеки ъгъл според сянката е различен... Категоричен спокоен беж беше докато боядисвахме в 3 поредни дъждовни дни пролетта Smiling Imp С белите мебели, тъмен дъб на пода и натурален на плота и масата... идеално си ми е Simple Smile И за мен и за мъжа ми... децата имат претенции само да се сложат още малко картини за запълване на празните пространства, ноооо... не съм категорично готова с нещото за конкретното пространство, пък и година и половина не ми е достатъчно за пълно "обживяване" и окончателно декориране Smirk

ПП: В соц панелката, а и в къщата на село, нямаше и помен от прасковено и охра, никъде. Имаше сиви тапети с розовеещи размазани петна, имаше бледолилав тапет... имаше ... (ха, вярно и там!) резеда Simple Smile, при баба имаше светлосиво-сини "гълъбови" стени... Някак не свързвам масово и "традиционно" с охра/прасковено/бежово.

# 441
  • Варна
Да, дадох те като пример, как може да не е тривиално. А за резеда и аз го имах този цвят, като се наложи 2 пъти да преправям, първата ръка беше жълто зелено, твърде далеч от представата ми, така е с тези мострички Simple Smile . Искаш един сложен зелен нюанс, а получаваш сигнално жълто. Накрая се получи.

# 442
Бозаво - беж и праскова - класика.
Благодаря! Не знаех, че това е класиката Simple Smile.
За мен е бялото Simple Smile

# 443
Слагам снимки с обичайно и необичайно ползване на стопери за врати Blush
Скрит текст:
Подови стопери за стена, не се удря дръжката и в картината (горе) и в мини нощната поличка (долу), на снимката цвета се разминава, на живо стената е с цвета на стоперите на снимката

Местенцето, което няма как да спася със стенен стопер (цвета на входната врата ме дразни, преживявам го засега...)

и решението

Същия подвижен подов сложих на холната врата, там не се удря бравата а горния край на крилото в ъгъла на колоната...

И балконската врата, която се удря в ъгъла на перваза на прозорец (под ъгъл са)

От перваза падаше и отиде на вратата. Sunglasses
В детските стаи вратите не стигат стената. В спалнята е със стенен В предишното жилище такъв имаше в детската стая, удряше се постоянно, 10години с малки деца, не мръдна Wink

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 09:03 от peneva_a

# 444
  • На черешатааа
Грубо нахлувам, моля за извинение, но такива стопери да стена къде мога да открия? Благодаря предварително Simple Smile

# 445
Всеки голям строителен магазин, а и в кварталните железарии съм виждала (може би там само бели, не и 4те цвята, които Doris показа Hands V)

# 446
  • Варна
Проблема със стопера на приятелката ми беше, че вратата е на около 20 см вдигната от земята със стъпало, при отваряне на вратата на стената има  климатик с тяло на земята, в който се удряше вратата. Всички подови стопери бяха по-ниски и не можеха да задължат вратата при отваряне, а за стена дефакто нямаше да свърши работа, защото се удря в климатичното тяло, а не в стената.
Нещо такова май бяхме намерили за стената, стопер с дистанционер, долу до тялото и не стоеше зле. Отдавна беше и трябва да попитам.

# 447
Подов стопер на самото стъпало, или такъв на вратата, където се опира. В краен случай на климатика?

# 448
  • Варна
Подов стопер на самото стъпало, или такъв на вратата, където се опира. В краен случай на климатика?
Вратата се отваря навътре, монтирана е точно по ръба и няма как на стъпалото, а на климатика ни достраша, видя ми се не толкова здраво, а е  и скъп Simple Smile

В последствие щяха да мислят за механизъм към вратата, не съм се сещала да попитам все още с дистанционера ли са Simple Smile
Няколко забавни стопера:

# 449
Ооо,чудесна тема, чудесни изпълнения в интериора видях в темата,започвам да ви следя.Предстои ми реновиране на апартамент и ще черпя идейки от вас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт