Варненски кърмачки, уговаряте ли си срещички?

• 10 213
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
  НЕ НА АЛЕРГИИТЕ
ДА НА МАЙЧИНОТО МЛЯКО

Може и някоя мама да се облече като бебе и да държи плакат с надпис

НЕ ИСКАМ МЛЯКО ОТ КРАВА- ИСКАМ ОТ МАМА

# 121
 Ако може да сложим картинка на плакат, може да е бебе заръфало мръвка и от долу надпис- Дали е нормално, или нещо от сорта

# 122
  • Варна
Аз искам да попитам за кои таблици става въпрос.
Може ли да дадете линк.

# 123
  • Варна
Аз искам да попитам за кои таблици става въпрос.
Може ли да дадете линк.

Despina, аз имам предвид тази
kemy , с Александра ще бъда,аз също слизам от Възраждане с автобус,така,че ако хващаш 20-ката,може да се уговорим на лични заедно да слезем до АГ.

# 124
Мен ме нямаше доста време, после бях болна и съм изтървала всички възможни срещи...

Утре съпружеството е рожденик и незнам дали ще мога да дойда по-скоро не. Но за днес бих искала да се включа, който ще ходи може да ми се обади 0878 601604.

# 125
  • Варна
Съжалявам,че чак сега пиша,но току що се прибираме.
Днес посетихме първото "Училище за бъдещи родители" към МБАЛ"Св.Анна"(Окр.болница). Освен нас трите - Ivy , kemy и моя милост, присъстваха две бъдещи майки, една журналистка от радио Варна,която утре ще ме интервюира по телефона, една акушерка, акушер-психоложка, главната акушерка и разбира се д-р Скочев(завеждащ родилно отделение).   
Срещата мина много приятно.Те бяха си планирали тема за лекцията,но в крайна сметка ние поехме дискусията и някакси естествено се заговори само за кърменето. Благодаря на Ivy, че носеше ЛЛЛ брошури,които оставихме на бременните майчета и на болницата и на Кеми за показното кърмене.
Приятно ни изненадаха трите представителки на болницата - не само,че ни подкрепят, но и те самите разказваха как не трябва да се кърми по час,как не трябва да се дава  ама никаква вода или АМ или каквото и да е друго на бебето освен кърма.Как бебето трябва да се сложи на гърдата максимално скоро след раждането.Въобще имам чувството,че бяха прочели цялата Библиотека. Стана ясно,че планират да оборудват нещо като ВИП стаи,в които децата да са при майките си.
В крайна сметка се разбрахме на следващата лекция,която ще е на 31.07. темата официално да е "Кърмене и захранване на бебето".Скочев лично обеща да има и педиатър.На 30-ти трябва да им занесем брошури,постери,плакати и въобще всичко каквото имаме. Поеха ангажимента да раздатат на всички родилки от материалите,тъй като не пускат външни лица в Родилното. Обещаха да сложат и постерите на стената в отделението.
Медии - първи за сега са Радио Варна.Шефката на новините на МСАТ каза,че знае за какво става въпрос,тъй като и друг път са го отразявали това събитие,но все още не сме готови с крайната програма,за да се разберем нещо.
Спонсори - нямам все още отговор от Пивоварния.
И така,за да обобщя,ето какво е планирано за сега по дати и часове:
31.07. 17.00 часа - "Училище за бъдещи родители" към МБАЛ"Св.Анна"(Окр.болница),дискусия на тема "Кърмене и захранване на бебето".
01.08. 11.00 часа - АГ-Варна, Масово кърмене пред родилното отделение със и без костюми на герои.
05.08. 11.00 часа - World Wolk for Breastfeeding,Поход-разходка в подкрепа на кърменето. Тръгване от шадраваните пред Окръжен съд , крайна точка - входа на Морската градина,където ще се събират подписите в отвореното писмо.

И да напомня,че утре 18.07. от 11.00 часа срещата на входа на Морската градина си остава.

# 126
И аз стигнах дотук. Ами Jeni е написала всичко, аз срещам разни бременни, които агитирам за срещичките. На мен миналата година ми беше много полезно това, че се срещнах с част от вас и мисля, че би било най-полезно да извикаме повечко бременни. Аз мисля да съм без костюм...извинете Embarassed но наистина не съм фен на костюмите.
От разговора си с акушерките на Окръжна ми стана ясно, че са влизали в Бг мама. Ако наистина правят това, което говорят Окръжна е дръпнала доста за една година.  Peace

# 127
Говорих със сестра ми и тя ми разказа как е било преди 2 месеца в Окръжна и пак там преди година и 5 месеца. Първия път беше във ВИП стая, която е отделена и не е можела да вижда бебето. Носели са и го на 3 часа и са и го оставяли по 1 час. Тогава никой не и даваше информация относно кърменето, ходеше да ги пита. Втория път като вече опитна кърмачка и е било по-лесно. Беше в обикновена стая с още 2 момичета. Между 2 стаи е разположена стая за бебета. Така майките от стаите постоянно си виждат бебенцата. Нямат право да влизат там, но ако в стаята има някой могат да си поискат бебето. Иначе по същия начин на 3 часа за по час им ги дават. Каза, че глюкоза са дали само на тежките жълтеници. При първото раждане и донесли водичка без много обяснения, май каза че не е давала. Второто бебе беше с тежка жълтеница и са и дали глюкоза. Но водичка не помни да са предлагали на бебетата, които са добре. Тя ражда секцио и двата пъти. На втория ден е започнала да кърми и до тогава са давали на бебетата кърма от другите майки. Вътре си има млечна кухня и кърмата не се хвърля (както беше в Майчин Дом), а се разпределя за другите бебета и ако не достигне кърма, тогава дават АМ.На 2-рия или 3-тия ден правят пробно кърмене и ако видят че е изсукало колкото очакват спират АМ.

Има какво да им се говори явно въпреки вчерашната среща. Например, че на новороденото му са нужни няколко капки колоастра. Доколкото схващам са се поочупили и ако майката настоява може и да успее в някои искания но трябва да е информирана.

За Майчин Дом има мноооого какво да се желае от Юдова по-специално. Имаше една педиатърка д-р Цветкова мисля че се казваше тя подкрепяше кърменето и ни казваше да хвърлим АМ, но Юдова още ми пищи в главата как ще си обезводня или убия бебето, ако не му дам АМ първия ден, то просто щяло да умре от глад. Да уточня, че Юдова беше на миналогодишната среща на ССК, която ме убеждаваше преди да родя, че това е най-доброто, а като ми приеха само за АМ говореше. Хубаво е че поне след 3-4 ден оставя майките да си кърмят на спокойствие, ако не ги е отблъснала до тогава.

За АГ-то не съм ходила горе и незнам нищо.

Мисля, че и на 3-те места е хубаво да им напомним, че в началото майките разчитат на тях да им покажат как да си сложат бебето на гърдата и да бъдат по-внимателни с тях. Особено с първескините, които нямат опит или с раждали жени, но кърмещи за първи път.

Разни такива идеи ми се въртят из главата.

А да за Окръжна казаха, че таткото може да присъства срещу 60 лева. Почнали са да подкрепят идеята. Много ми хареса акушерката-психоложка. Незнам дали от материални причини или от някакви други, но е хубаво щом таткото иска да може да присъства. Аз като ги питах за моето раждане и таткото едва не ме убиха с поглед как можело така. Хубаво е, че нещата се развиват  Hug

# 128
Някой знае ли кога е курса в АГ-то да идем да ги посетим и тях? Или поне да говорим с акушерката...

# 129
И аз да се включа за вчерашната среща в Окръжна б-ца.Останах много приятно изненадана от информираността на акушерките, които водиха лекцията LaughingИ аз като Ivy подозирам че са изчели доста от интернет- дори и от форума bg-mamma.Очаквам да пишете за днешната ви среща-ние пак отсъстваме CryМитко от вчера вдига едни температури...Отдавам го на зъбите, защото друго нищо му няма.Цяла нощ не сме спали #2gunfire

# 130
JENI само да те поправя-30,07 е неделя Simple Smile.В крайна сметка на тръгване се разбрахме със старшата ак. да им занесем материалите на 31,07   към обяд.Ще се уточним допълнително.

# 131
Покрай тоя наш прословут ремонт изпускам всички мероприятия, но на 1 и 5 ще гледам да дойда. Въпреки, че моето пораснало кърмаче вече не суче през деня, може да се пробваме да покажем как се кърми дете с пълен комплект зъби, единият от които счупен. Mr. Green Но карнавален костюм отказвам да нося Naughty, може би евентуално само тениска в подкрепа на кърменето. Не знам обсъждали ли сте въпроса за тениски, аз лично с удоволствие бих си я носила и после, за разлика от карнавалният костюм, а преди време имаше доста добри идеи.
Джен, мерси много за линка към темата, че напоследък нямам време и не бих я видяла иначе и поздравления за всичко, което правиш!   bouquet

# 132
  • Варна
Като си тръгнахме по обяд от срещата влязох в един магазин и чух, че по някакво варненско радио обявиха, че днес бил международният ден на кърмещата майка Rolling Eyes. Имаше даже интервюта с майчета из морската градина, от които май само две казаха, че по принцип подкрепяли кърменето, ама само ако не било самоцел и то когато можели естествено да го съвместят с останалите си ангажименти в качеството си на съвременни жени.
За съжаление Ивчо беше кисел и не можах да остана и да изслушам докрай интервютата и предаването, а и не попитах кое радио слуша продавачката в магазина.
Май някъде са объркали датата на събитието. newsm78
От друга страна между 18.7 и 1.8 има 13 дни, каквато е разликата между календарите стар и нов стил.

# 133
Момичета, след днешната среща ето какво измислих:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112957.msg2086656#msg2086656 и го пляснах в общата тема, щото там са повече хора и може да се разчита на чуждия опит. Но вашето мнение на местно ниво е най-важно, защото така или иначе, искам да направя поне за себе си и за околните, а и тук няма ЛЛЛ.

За това, че в ОБ акушерките четат в Бг-мама, мога и аз да вдигна гордо глава, защото докато бях там (октомври) им пилих сума време на главата, оставих им разпечатани статии и на няколко листчета писах адреса на форума Grinning Много ще ми е кеф, ако поне една е попрочела тук покрай мен. (фук-фук)

Много ми е драго, че се запознахме днес. И ви благодаря за това, че най-сетне сложих слинг, и видях отблизо още един. Ако не се замотая, смятам до 1ви август и аз да си имам Simple Smile
А идеята на Цвети за тениските е страхотна, ако има в София, да ни пратят (ще си ги платим де), или евентуално само проекта, а тук да си напечатаме няколко бройки. Аз също бих носила с кеф.

# 134
Какво ще кажете за плакат с картинката от подписа ми?Като гледам и за фанелка става Grinning, много е добра според мен.

Общи условия

Активация на акаунт