"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 247
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте скъпи момичета  ,  много исках да споделя с вас за този мой "проблем " . При мен се случва следното с годеникът ми от скоро правим опити за бебе последната ми менструация беше на 09.01.2019 и продължи до 12.01.19 , много ми е редовен месечният цикъл идва ми на 24 дена с продължение на 4 дни  , което ми изглежда напълно нормално.Та да си дойдем на въпроса
 на 20.01.19 получих едно кафеникаво зацапване и ми продължи два дена . На какво може да се дължи това зацапване ? За първи път ми се получава от както правим опити за бебе .

# 286
Здравейте нова съм във форума ,но се надявам някой да ми помогне със съвет.На 29г  последните цикъл 10,01.19 и то само зацапване за два дни при цикъл 28 дневен продължителност 7 дни имам всички симптоми като при бременността със сина ми ето двата теста лентата е преди четири дни,а шуар чек преди два
и да добавя ,че първата бременност също протече така лекарите дори казаха ,че е киста сега е син на 8г

Скрит текст:

Скрит текст:

Добро утро . Отиди на генеколог  и     ще ти каже   на  100%  дали  си бременна.
Има случай  в които  теста отчита  чак след  час.
Успех.Gift Heart

# 287
  • Пловдив
На тоя етап гЕнекологът няма как да каже дали е бременна, нито пък тестовете отчитат след час.

# 288
  • София
На тоя етап гЕнекологът няма как да каже дали е бременна, нито пък тестовете отчитат след час.
Абсолютно!
Освен, ако гЕнеколога няма кристална топка или ясновидски способности! На този етап бременност няма! Дори да има оплодена яйцеклетка, имплантацията все още не се е случила

# 289
Абсолютно!
Освен, ако гЕнеколога няма кристална топка или ясновидски способности! На този етап бременност няма! Дори да има оплодена яйцеклетка, имплантацията все още не се е случила

Има случай на тестове които  контролната  черта  не  се показва   а  чак  след  час.
Хормона който се отчита се  покачва  когато   оплодената  яйцеклетка   е вече инплантирана  в матката.
Когато се съмнявам  правя поне  два теста   през  7 дни.

# 290
Аз уж съм грамотен човек а нещо не мога да разбера...
Значи овулацията е 14 дни преди предполагаемата дата на цикъла. Ако в крайна сметка е имало резултат от опитите за бебе, то отнема около 7-10 дни да се закрепи за матката (около 4-5 дни преди предполагаемата дата). Тоест бременността започва от момента на закрепване на оплодената яйцеклетка?! В такъв случай как как при закъснение от 1-2-3 дни си вече във втория месец?

# 291
  • Пловдив
Седмиците се броят от първия ден на последната менструация, затова се получава така.

# 292
Май е само "уж"!
Бременността се брои от първия ден на последната редовна менструация. Затова като ти закъснее с няколко дни вече си във 5та седмица например.

# 293
Масово жените не знаят този "интересен"факт... И като чуя бременна съм в 1ва седмица умирам....
Май е само "уж"!
Бременността се брои от първия ден на последната редовна менструация. Затова като ти закъснее с няколко дни вече си във 5та седмица например.

# 294
Didolinka, това е универсален метод за изчисляване на бременността, възприет в световен мащаб. Безсмислено е да спориш. Измислили са го специалисти, не ние тук.

При жените с нередовен цикъл, се взема предвид, че е нередовен и терминът се изчислява на база гестационните седмици, на които отговаря ембриона. Това се взема предвид още при първия преглед, тъй като той е най-точен за определяне на гестационната възраст. На по-късен етап ембрионите може да растат с по-различен темп, тъй като започват да се проявяват и генетични особености.

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 13:56 от Happy_mommy

# 295
Bella33 точно този тест си взех и направих ранния един ден преди датата на която трябваше да ми дойде и отчете бледа, но идеално видима черта. Не бъдете така нетърпелива и не обсебвайте цялото си мислене с това. Нека дойде датата за МЦ и ден след това направете другия.

InaBeauty  аз си взех направление и отидох за стандартен преглед с изследвания и цитонамазка, също кръв и урина и толкова. Въпроса е да се види да не да има някоя бактерия или замърсяване, за да може да се изчисти с нужните медикаменти. Успех!

Благодаря за отговора, точно за цитинамазка се чудех дали да правя, последната ми е преди година.

От това, което обяснявате не ми стана ясно кога се опложда яйцеклетката?

# 296
  • Пловдив
Когато има овулация.

# 297
Здравейте мили дами искам да ви попитам Декември месец ми дойде на 25 менструацията ми е 4 дена . Сега Януари трябваше да ми дойде на 25 отново но вече по календара и изчисленията ми закъснява 5 ден , четох по фороми за домашните тестове за бременност с содата и сутрешната урина правих го и (шупна) както пишеше знам , че не може да се вярва на това но показва ли найстина и кога мога да си направя тест за бременност и всичките тези 5 дена закъснение имам някакви бодежи и леки болки но са за няколко секунди и после спират , но ме наболява и боцка няколко пъти за деня .. Frowning1 Дали съм бременна защото страшно много искаме бебче и какво да правя .. Благодаря ви предварително .. Kissing Face

# 298
  • Пловдив
Направи си нормален тест от аптека...

# 299
При закъснение от 5 дни всеки тест ще покаже има ли бременност или няма. Истински тест, купен от аптека, не домашен. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт