"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 158
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Ето го и теста с първа урина. Изглежда положителен. Много ме притеснява това течение, което упорито си продължава.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 14:28 от did0linka

# 601
Говори ли с лекар? Теста е положителен. Честито bouquet

# 602
Ето го и теста с първа урина. Изглежда положителен. Много ме притеснява това течение, което упорито си продължава.
Скрит текст:
Положителен е! Честито миличка! Говори с лекар и  дано всичко да е ок.

# 603
Малко е раничко да звъня на лекарката, а ми се вижда ненужно да ходя до спешни кабинети, все пак течението в никакъв случай не е обилно. Днес ще се свържа с нея. Имам някакво вътрешно спокойствие, че всичко е наред, но няма да се уповавам на това.

# 604
Говори непременно с лекар. Един нисък прогестерон или частично отлепване на сакче може да стане причина за спонтанен аборт. Хубаво е че си спокойна, но все пак едно кървене при наличието на бременност в никакъв случай не трябва да се пренебрегва.

# 605
Съгласна съм с момичетата. Макар че, когато аз прокървих (падна се в събота следобяд) и ходих в два спешни кабинета (в събота вечерта и неделя следобед), никой не предприе нищо... Само ме гледаха на видеозон и никой и не спомена за изследвания. Когато на втория ден от кървенето си пуснах на своя глава Прогестерон, се оказа нисък...

Сега вече действам по различен начин. Още преди опитите бях на преглед, гледаха ми фоликулите, назначиха ми изследване на Прогестерон на 21-вия ден от цикъла, ще изследваме влагалищен секрет за микробиология.

Така че аз смятам съвета за посещаване на АГ след 10-20-дневно закъснение за грешен. Особено ако жената е в по-напреднала възраст, има проблеми със зачеването или има вече спонтанни аборти.

# 606
  • Пловдив
Честито, положителен е.

# 607
Хейй  тихичко честито Дидолинка! Звънкай на АГ-то или върви на доктор някъде, да се вземат мерки за това зацапване. Аз съм била с нисък прогестерон, инъче може и отлепяне да има и за това, а инъче не са фатални нещата, стига на време да им се обърне внимание. Успех миличка, стискам силно палци всичко да е наред! ❤

# 608
Много благодаря момичета. Силно се надявам всичко да е наред. Още не мога да се зарадвам, тъй като имам доза притеснение. Мъжа ми цъфти край мен и се радва като малко дете. Дано всичко да е наред.

# 609
  • Пловдив
Дано, но според мен се обади на твоята си лекарка. Ако отидеш сега някъде на спешен кабинет, особено като не може да се види нищо на ехограф, не знам колко сериозно ще се отнесат.
На мен ми се наложи да ходя преди два дни в спешното по друг повод, обяснявам им, че имам положителен тест, но бременността е съвсем в началото, 4-та седмица, а е лекарството, което искат да ми слагат, не е подходящо за бременни.
И чувам зад гърба ми сестрата "хахаха, първа седмица, сигурно е забременяла снощи" Rage

# 610
Ужас... писах на лекарката, при която по принцип си ходя на прегледи, но не ми е удобно да й звънна в почивния й ден... Мислих си да си самопредпиша Дуфастон, но няма да правя глупости. Може би ще изчакам утре да я посетя директно и да видим какво ще правим (в случай, че не ми отговори днес). Мога да отида до Майчин дом, но подозирам, че няма да е вземат на сериозно...

# 611
Дидолинка, какъв е проблемът да идеш на кабинет? Хем си спокойна, хем се тревожиш. На твое място аз още вчера щях да съм на лекар. Като не искаш в МД - иди в Токуда, Надежда. Успех!

# 612
От Варна съм. Ще видя днес през деня дали ще има някакво течение, защото за сега няма. Не ми се иска да вдигам врява, защото и да отида на преглед на практика няма какво да се види, защото съм 3-4 седмица. Имам доверие на моята си лекарка и не искам да ходя при случайни лекари. Ако през деня почувствам дискомфорт ще отида до МД.

# 613
Дано всичко е наред! Стискам палци! Все пак почивай днес, лежане и без напрежение!

# 614
Най-добре да си е твоята лекарка, защото наистина няма сигурно да ти обърнат кой знае какво внимание. Дуфастона е прогестероново лекарство, за задържане на плода. На мен него ми изписаха. Мисля, че сигурно това ще ти изпишат, но не го пий на сама глава, утре не е толкова далече.
Козирогче как така Б в 4та седмица? 4та седмица е тази, в която плода се имплантира и тепърва ще се разбере за Б(най-рано в края й) - за това така са ти реагирали.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 10:07 от Joanaa

Общи условия

Активация на акаунт