"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 41

• 50 154
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Ами положителен тест (два теста, за всеки случай Grinning) два дни преди датата на очакваната менструация. И същата вечер ми се наложи посещение в спешното.

# 616
Ааа ти си разбрала така в края на 4та. Ами за жалост повечето лекари не приемат Б на сериозно до 12г.с. Поне на мен такова впечатление са ми направили. А в първите седмици съвсем. И посетиш ли лекар за нещо ти се гледа с надсмешка, като кажеш, че си Б, което не е правилно, но...

# 617
Абе те особено повечето сестри са едни компетентниии, ама по всички въпроси... Била съм свидетел на такива бисери...
   Според мен в такива случаи просто казвайте че сте бременни, без много много да се обяснявате.
Иначе е редно да предупреждавате даже че правите опити за бременност. На листовките на повечето медикаменти си го пише. - Ако сте бременна, ако правите опити за забременяване или ако подозирате че може да сте бременна....

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 10:26 от geizer

# 618
Защото в чужбина лекарите смятат, че природата трябва да реши дали бебето да си остане на място или организма ще го изхвърли. Чувала съм, че в скандинавските страни се ходи за първи път на преглед в 3тия месец, до тогава нищо не се прави. До известна степен съм съгласна, но от друга страна крие доста рискове...

# 619
И в България ще стане така. Определено не приемат насериозно бременност в начални седмици.
Моля, да се върнете по съществото на темата.

# 620
Ужас... писах на лекарката, при която по принцип си ходя на прегледи, но не ми е удобно да й звънна в почивния й ден... Мислих си да си самопредпиша Дуфастон, но няма да правя глупости. Може би ще изчакам утре да я посетя директно и да видим какво ще правим (в случай, че не ми отговори днес). Мога да отида до Майчин дом, но подозирам, че няма да е вземат на сериозно...

Дидолинка, ако искаш пробвай да се обадиш тука - https://nadejda-bg.net/bg/aktualno/pregledi-ot-akusher-ginekolog-v-nedelya. Пише че имат АГ в неделя.

# 621

Така че аз смятам съвета за посещаване на АГ след 10-20-дневно закъснение за грешен. Особено ако жената е в по-напреднала възраст, има проблеми със зачеването или има вече спонтанни аборти.

Ако няма зацапване, кървене или предишни проблемни бременности, е абколютно ненужно да се посещава лекар твърде рано. Това води до вманиачаване и търсене на несъществуващи проблеми. Wink Когато не съществуват причини за ранно посещение на лекар, е най-добре да се отиде за пръв път в 6-8г.с.

# 622
Аз лично съжалявам, че се вслушах в тези съвети. Предвид последствията, до които може да се стигне, предпочитам вманиачаване и вглеждане.

Но отделен е въпросът какво внимание се обръща на жени бременни толкова отскоро. Козирогче е разказала за едно "страхотно" отношение. Аз също минах през пренебрежително отношение ДОРИ и с кървене, а какво остава да си идеш ей така профилактично на преглед и да ти пуснат 2-3 изследвания, които да те успокоят малко. А ако има проблем, да се реагира своевременно.

Жена над 35 не бих съветвала да чака. Жена, която е имала предишна прекъсната бременност, не бих съветвала да чака. Нито жена, която е заченала трудно. Пък нека няма кървене. Но, за съжаление, дори и да иде на преглед, най-вероятно ще изпита пренебрежително отношение.

Аз лично този път съм много по-спокойна, че има някой, който е запознат със състоянието ми и който ме следи отвреме навреме и ми назначава разни изследвания.

# 623
Момичета имам нужда от съвет! Последната ми менструация беше на 16.01(само да вмъкна че същия месец бях с биохимична бременност).Трябваше да ми дойде на 15.02,но няма и няма ,а тест преди малко правих и беше отрицателен. Но аз имам съмнения че този месец О ми беше по -късно,на 5,6 и7.02 имах обилна прозрачна ЦС и болки в кръста и яйчниците.С ММ правихме секс последно на 05.02. Та болките в кръста от тогава не са спрели и на моменти са ужасни...Болят ме гърдите от 7-8 дни. На моменти усещам нещо като треска,но нямам температура.Имам много стабилен апетит ама  аз и преди М. си го имам.Съжалявам че късно започнах да меря БТ,но от 08.02 тя е 37,37.1 . За жалост в момента няма как да се измъкна от рабита да направя кръвен тест... Някой дали е бил в подобна ситуация... 😕 Ще съм много благодарна ако някой ме свали на земята ,че по цял ден само затова мисля....

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 19:13 от lorencheto

# 624
Здравейте Дами знам , че не е по темата но много се претиснявам в 6г.с съм и вчера ходих на ехограф гледаха ме с вагинален ехограф и се видя само плодното сакче четох , темите и пишат че трябва да има вече сърчице и развитие на бебето а при мен е само сакче притеснявам се много някой знае ли нещо .. ?? Благодаря ви 😦

# 625
Момичета имам нужда от съвет! Последната ми менструация беше на 16.01(само да вмъкна че същия месец бях с биохимична бременност).Трябваше да ми дойде на 15.02,но няма и няма ,а тест преди малко правих и беше отрицателен. Но аз имам съмнения че този месец О ми беше по -късно,на 5,6 и7.02 имах обилна прозрачна ЦС и болки в кръста и яйчниците.С ММ правихме секс последно на 05.02. Та болките в кръста от тогава не са спрели и на моменти са ужасни...Болят ме гърдите от 7-8 дни. На моменти усещам нещо като треска,но нямам температура.Имам много стабилен апетит ама  аз и преди М. си го имам.Съжалявам че късно започнах да меря БТ,но от 08.02 тя е 37,37.1 . За жалост в момента няма как да се измъкна от рабита да направя кръвен тест... Някой дали е бил в подобна ситуация... 😕 Ще съм много благодарна ако някой ме свали на земята ,че по цял ден само затова мисля....

Ако О е била късна, около 07.02, то е рано още за тест. Изчакай още поне 2 дни и направи нов тест. Относно базалната Т, след О се покачва и спада 1-2 дни преди М. При бременност се задържа висока през, горе долу, първия триместър. В случай, че овулацията ти е била на 07.02, М очакваш около 22.02.

# 626
Здравейте Дами знам , че не е по темата но много се претиснявам в 6г.с съм и вчера ходих на ехограф гледаха ме с вагинален ехограф и се видя само плодното сакче четох , темите и пишат че трябва да има вече сърчице и развитие на бебето а при мен е само сакче притеснявам се много някой знае ли нещо .. ?? Благодаря ви 😦
Ако сте била в началото на 6 г.с. или са ви гледали с не много добра техника, е възможно да не са видели нищо. 7-8 г.с. ако не се види нищо тогава вече е проблем. Доктора ни ви ли каза нещо? Кога ви назначи нов преглед?

П.п.
Сега погледнах снимките си. В 6 г.с. се е видяло едно миниатюрно струпване на клетки( но техниката на моето АГ е топ) , викнала ме е след седмица и половина и вече сме чули тонове.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 20:35 от Jubiles

# 627
Ами гледаме и каза , че има някакво жълто тяло на 6 Март каза да ида на втори преглед .. Какво е това жълто тяло не знам .

# 628
  • Пловдив
Жълтото тяло секретира прогестерон.

# 629
Жълтото тяло е това което храни бебето докато се формира плацентата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт