Февруарската дружинка става на една годинка

• 60 151
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Честито на малкото stelmo Wink много здраво и щастливо дете да бъде и да му е лек живота :*
Оригвате ли още бебетата/децата след кърмене/АМ ?
Отдавна не оригвам ама той стои ли, че да го оригвам хаха. Даже сега се сетих, че имаше и такова нещо като беше малък.

# 661
Честит рожден ден на бебе Стелмо !

Не оригвам, той сам върши тази работа Simple Smile

# 662
Честит рожденник! Да расте здрав и безгрижен!

Аз вземам от кухнята 200 гр меню, основно и супа. Основното давам за обяд, супата за вечеря. За следобедна закуска плодове, кисело мляко или каша, пак около 200. Преди заспиване пие мляко 240 мл. Чудя се дали му стига. Колкото и да дам няма да откаже, но и издържа между храненията. Имат и меню от 250 гр., като ми свърши абонамента за месеца може да поръчам от по-голямото.

До майките с момчета - справихте ли се вече със забелването? Ако мога изобщо така да го нарека съм стигнала до половината. Проблемът е, че вече не ми дава в банята да правя нищо, а после докато го подсушавам се сърди и мен ме дострашава и се отказвам. Дали има някаква мас или крем, която мога да ползвам? Лекарката, която му прави плановия ехограф, ми беше споменала нещо подобно, но тогава не ми беше на дневен ред и не запомних.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 21:46 от Tropic

# 663
  • София, България
Момичета, да споделя за ваксината 13-ти месец: нашата педиатърка каза,че понеже е първата с жив компонент, изписва един сироп,който да помогне на организма и да предпази от нежелана алергична реакция (към която шансът е минимален,така или иначе). Взима се по схема,обаче, и ви съветвам да говорите с вашите педиатри.  Сиропът се казва Aerus, дава се три дни преди ваксината, на деня и още седмица след това, един път дневно по 2.5мл.

# 664
  • Велико Търново
Забелване и аз неуспешно практикувам. Нищо не успявам да свърша по време на баня. На сухо не опитвам дори, знам че не бива.
Ако знаете мехлем, ще съм благодарна и аз, да мажа и да се надявам, че нещо върша.

# 665
  • София
Аз десерт не взимам от кухнята че е с прясно мляко и захар. Взимам в бурканче разни десертчета,плодови. Но му ги давав за СЗ. Нещо все се чудя какво да му предлагам. Като стане след дрямката към 15ч и през 2ч е гладен, давам кремче,плод после супа. Понякога не иска да ги яде и нз.
Мислиш, че в плодовите десертчета и кремчета няма захар??? Че и мляко...
Aerius e противоалергично лекарство.

Забелване и аз неуспешно практикувам. Нищо не успявам да свърша по време на баня. На сухо не опитвам дори, знам че не бива.
Ако знаете мехлем, ще съм благодарна и аз, да мажа и да се надявам, че нещо върша.
Това, че на сухо не бива, НЕ е вярно. Аз пишката на моя младеж само на сухо я оправих.

# 666
Аз пък да питам какви изследвания  се правят на годинка ?Ортопед,ПКК,урина. ..има ли и друго ?

# 667
  • София
ПКК, урина и евентуално очен

# 668
Как им проверяват очичките?

# 669
  • София
Как им проверяват очичките?
С апарат и играчка на молив

# 670
Нандин, знам че има в повечето да не кажа във всички захар и сухо мляко.  Но ето днес дадох на Ганчев - мляко с ориз за сз и четох не пишеше захар. И поне не е директно прясно мляко. Решила съм поне докато навърши 1г да не давам пр.мляко. и с белтъка още се мотам.
Забелването не върви никак при нас, мм се занимава но няма изгледи скоро да се покаже нещо. Нефролог ни беше казал да не се притесняваме,всичко ще си дойде на мястото като почне сам да се заиграва. Ще видим.. накрая дали няма да го цепнат😐

# 671
  • София
То няма особена разлика между сухо и прясно мляко.
Не знам къде си чела, ама ето описанието на “мляко с ориз” на Ганчев

# 672
Момичета, аз малко да се пооплача. Беба беше три дни с температура, ходихме на лекар, няма нищо. От събота я свали, обаче сякаш не е моето дете това. Омърлушено, не играе, не се смее... Иска само да я държа на ръце, а тя бръкнала с пръст в уста, да гледа в нищото. Мислите ли, че е от зъбите? Аз силно се надявах, но ей го вече седмица ще стане, зъб не излиза и взех да се притеснявам.

# 673
Не е задължително да се покаже зъб след зъбна криза. Зъбите радтат на периоди и първо си израстват в частта по венеца, която не се вижда. Може и няколко зъбни кризи да изкара, докато се покаже връхче. Ако не е зачервено гърлото и си човърка в устата, много е вероятно да са зъби. Бебо изкара една (неочаквано добра) комбинация от зъбна криза и скок в растежа две седмици преди да направи годинка, то може и гушкането и промяната в поведението да идват и от това.

# 674
Скк, дай на таткото да забелва. Аз нищо не направих за 4 месеца. Мм се включи и за 8 месеца след баня, на повивалника, го забели изцяло и без болка.

Общи условия

Активация на акаунт